Чому варто використовувати шовк для оформлення інтер'єру?

ПОРТЬЄРНІ, ШТОРНІ ТКАНИНИ

Чому варто використовувати шовк для оформлення інтер'єру?

Шовк – це натуральна тканина, нитки якої виробляються з плетіння гусениць з роду шовкопряда. Довжина одного кокона може досягти 800-1000 м. Завдяки унікальному переплетенні тканина має приємний перелив та блиск.

Якщо перерахувати виробників шовку в світі, то приблизно на першому місці – Китай (50%); на другому – Індія (15%); на третьому – Узбекистан (3%) і замикає цей перелік – Бразилія (2,5%).

Серед інших шовків, у наших шоу-румах Ви можете також знайти колекції чесуча (шантунг) – це різновид натурального шовку, або як його ще називають «дикий шовк». Щільний матеріал з нерівномірною товщиною нитки горизонтальних блискучих смужок.

Бажано/небажано використовувати

Завдяки своєму ефектному зовнішньому вигляду шовк найкраще застосовувати для штор в класичних інтер'єрах або святкових приміщеннях для прийому гостей (банкетні зали, вітальні). Крім того він відмінно виглядає на римських шторах і стінових панелях. Чесуча дуже щільна і тримає форму, тому з неї виходять дуже красиві драпіровки.

Особливості шовку

Щільний, має цікаву фактуру, міцний і зносостійкий, має приємний для споглядання матовий блиск, гігроскопічний, гігієнічний, добре драпірується, в яскравих відтінках часто має ефект «хамелеон».

Ефекти шовку

Вироби з натурального шовку настійно рекомендується ставити на підкладку, тому що у тканини дуже низька кольоростійкість – на сонці вона втрачає колір та міцність на розрив. Натуральний шовк не можна прати, також слід обмежити застосування тканини в приміщеннях з високою відвідуваністю – кухня, їдальня, дитяча.

Якщо Ви все-таки хоче використовувати тканину без підкладки, то майте на увазі вдень на просвіт тканина має неоднорідну структуру з потовщеннями ниток і пропусками, а також втрачає блиск, що є її нормальною властивістю. Також тканина вимагає делікатного догляду та акуратності в обробці. При попаданні на неї крапель рідини можуть залишитися розводи та плями.

Ми пропонуємо Вам якісний шовк за вигідною ціною з широкою гамою кольорів, різної щільності для різного застосування та оперативну доставку.

Вишукана колекція європейського «дикого шовку» на нашому сайті Indian silk.

Читайте також:

ТАФТА, ЯК КЛАСИЧНИЙ ПРИКЛАД ОФОРМЛЕННЯ КЛАСИЧНОГО ІНТЕР’ЄРУ
ОРГАНЗА - ЕФЕКТНА РОЗКІШ СУЧАСНОЇ ТКАНИНИ
У ЧОМУ РІЗНИЦЯ МІЖ ОКСАМИТОМ, ВЕЛЮРОМ ТА ПЛЮШЕМ?

Натхнення та поради

Уся корисна інформація завжди під рукою. Підписуйтесь на розсилку!

 

Вхід на сайт

Переваги реєстрації

  • знижки до 10% на продукцію та послуги при замовленні з сайту;
  • інформаційна підтримка
  • можливість стати Партнером
Умови реєістрації

форма реєстрації

+38

ДЯКУЄМО ВАМ ЗА РЕЄСТРАЦІЮ

Спеціальні умови діятимуть після активації Вашого облікового запису. Дочекайтеся підтвердження на електронну пошту.