Design Living Tendency 2017 - Очікування/Реальність

НОВИНИ

Design Living Tendency 2017 - Очікування/Реальність

 

Ми не мали свого стенду, але пропустити виставку було би злочином. Тим паче, ніхто не розповість про нас краще, ніж меблі у павільйонах наших друзів. Про загальні враження, нові тренди та уроки, які для себе винесли українські виробники після тижнів дизайну в Парижі, Лондоні та Мілані.

Столиця диктує

Безумовно, виставки меблів в Києві наймасштабніші та найбільш очікувані серед виробників та відвідувачів. Так і цього року #DLT2017 зібрав десятки диванів, крісел, пуфів, подушок, спецефектів, золота-срібла, дизайнерів, декораторів і простих смертних.

Стенди працювали в перевірених жанрах: розкіш та модерн. Під модерном ми маємо на увазі сучасні та стильні меблі, так звані безпрограшні варіанти, які будуть всім до вподоби. Наприклад, фабрика м'яких меблів Lareto. Безкаркасні пуфи в Serenata було неможливо оминути. Ми по черзі, наче малі діти, хотіли посидіти на них. Також приємно було бачити білий диван не зі шкіри (нарешті!) з яскравими подушками.

Крісла наших друзів, дизайнерського магазину сучасних меблів Favoris, можна було одразу з виставки купувати хоч додому, хоч в офіс. Настільки концептуально вдало вони між собою підібрані. Те саме можна сказати й про крісла з Persempra.  

Приємно було побачити білий диван в АРІ з квадратними об’ємними подушками від меблевої компанії Merx. Справжнє сімейне щастя оточене красивим декором.

Шик – це стенди з мармуровою плиткою, золотими люстрами і вишуканими велюрами. Серед такого ми бачили диван на стенді виробника ексклюзивних меблів Grazia, який хоч і стояв сором’язливо збоку, проте увагою його не оминули. Шкіряно-тканий повітряний на тонких ніжках. Наша Persempra на ньому проявила себе по-новому.

Ви запитаєте, а де невдалі рішення? Звісно ж, не обійшлося без кітчу та несмаку. Деякі дивани виглядали як прихворіле бароко. Найкумедніше, що лиця їхніх менеджерів намагалися переконати всіх, що така краса необхідна в оселі кожного. Особливо не пощастило дітям, бо для них дехто таке вимудровував, що страшно уявити це в квартирі в ХХІ столітті.

Що кажуть

Ну як було не розпитати самих учасників виставки? Всі покладають великі надії, адже осінню робота у самому розпалі. І всі в один голос ностальгують за минулою весною. «Весною завжди веселіше. Але ми все одно задоволені виставкою. Тканини красиві, моделі теж», - розповідає Віталій, менеджер фабрики м'яких меблів Lareto.

Загалом, всім незрозуміло яку точно користь принесе виставка, і що робити з цим далі. Всі зізнаються, що готувалися в останню ніч. «Ми до кінця не знали, що будемо учасниками. Але раді, що беремо участь. Всі підходять, розпитуються про моделі та тканини», - зізналися нам в Favoris. Їм є з чим порівняти, вони минулого тижня мали стенд на виставці у Львові. 

Мало хто з продавців мав змогу прогулятися  і побачити експозиції колег, оцінити простір виставки і тим паче послухати лекторів.

Очікування

Виставка - це не магазин. Ми всі чекали буму, карнавалу, креативу. Називайте це як хочете, але душа прагнула свята і незабутніх вражень. Ми чекаємо сміливості, що хтось візьме відповідальність і скаже про майбутнє. А чому б ні?

На європейських виставках тренди визначають за допомогою неймовірної подачі. Золотий диван на стелі з бетонним рожевим журнальним столиком в інтер'єрі штучних джунглів - звичайно ж не варіант скопіювати для будинку, але таким чином позначено майбутнє - зелене листя, рожевий (!) Бетон і золото в інтер'єрі. Бери ці інструменти і створюй з перспективою на роки.

У нас виставка, все таки, трохи інша, поки не прагне стати інфоприводом. Зрештою, останній день підготовки та мінімальні вимоги від учасників не роблять подію очікуванням року, але відчувається величезний потенціал.

Для нас, як відвідувачів, виставка була просто хорошим меблевим магазином, в який хочеться заскочити посеред тижня. Можливо, ми ідеалісти, але переконані, що в врешті все повинно змінитися. Наші дизайнери та архітектори літають на світові дизайнерські виставки, розповідають про них у своїх блогах і соцмережах, надихаються ними. Ігнорувати цей великий факт неможливо. Власне, це змусить організаторів виставок перетворювати учасників на конкурентів і заздалегідь готуватися до свого шоу. Ми віримо, що колись для світових дизайнерів в планах буде відвідати і наші меблеві виставки.

Натхнення та поради

Уся корисна інформація завжди під рукою. Підписуйтесь на розсилку!

 

Вхід на сайт

Переваги реєстрації

  • знижки до 10% на продукцію та послуги при замовленні з сайту;
  • інформаційна підтримка
  • можливість стати Партнером
Умови реєістрації

форма реєстрації

+38

ДЯКУЄМО ВАМ ЗА РЕЄСТРАЦІЮ

Спеціальні умови діятимуть після активації Вашого облікового запису. Дочекайтеся підтвердження на електронну пошту.