Гардини - витончена прикраса вікна

ПОРТЬЄРНІ, ШТОРНІ ТКАНИНИ

Гардини - витончена прикраса вікна

Ще до нашої ери у Греції тканина була елементом декору, а красиві драпіровки стали використовували серед іншого і для декорування вікон. Але «піком» популярності штор все таки вважається епоха «Відродження», коли і з'явилася унікальна за своїми характеристиками і красі тканина тюль.

Назву тканина запозичила у французького міста, майстри якого, виконуючи бажання нареченої короля, створили напівпрозору легку тканину для пошиття ширми, яка повинна була бути прозорою, але при цьому не дозволяла б розглядати саму наречену. А вже з XIX століття тюль став дешевшим, завдяки розвитку технологій ткацтва, і цю тканину почали використовувати і для декорування інтер'єрів. Сьогодні, ми вже не уявляємо вікна наших будинків без цієї тканини, а гардини стали обов'язковим атрибутом затишного, домашнього інтер'єру будинку або помпезного залу ресторану або холу.

Гардина - це тонкий і легкий матеріал, в перекладі з німецької означає занавіска, який використовують для декорування інтер'єру. Він легко пропускає сонячні промені і повітря влітку і залежно від матеріалу може, наприклад, переливатися кольорами (ефект хамелеона), складатися з плетених візерунків або гладкої тонкої тканини. Гардина повністю або частково закриває віконний отвір. Це можуть бути: тюль, тафта, органза, сітка, вуаль, сатин, які виготовляють із натуральних/синтетичних волокон, таких як бавовна, шовк, поліестер, льон...

Органза - це тонка тканина з блиском або матова, традиційно виготовлялася  з шовкової пряжі. Сьогодні можна зустріти органзу з бавовни та синтетичних волокон, таких як поліефір або нейлон. Історично назва походить від міста Ургенч в Туркестані. Розкішні розмаїття тканин виробляються у Франції та Італії. Статтю про органзу  Ви можете прочитати, перейшовши за посиланням Органза - ЕФЕКТНА РОЗКІШ СУЧАСНОЇ ТКАНИНИ

Тюль - це легка прозора сітчаста тканина з бавовняної/шовкової пряжі. Тюль може бути однотонний або мати різнокольорові візерунки. Він вважаються найпопулярнішим видом тканин для декорування вікон. Колись ми говорили «тюль», маючи на увазі мереживні повітряні квіти або інші прозорі тканини в орнаменти та візерунки. Такі тканини в стилі «французький гіпюр» або «французька сітка» і сьогодні використовують в інтер'єрах, вони виглядають надзвичайно вишукано і ніжно, не втрачаючи своєї популярності та актуальності. Вишивка, макраме, мережива... Вишивка може бути об'ємною, на тканині можуть бути аплікації у вигляді накладного шиття, вишиті візерунки шнурами або мереживом... У наших шоу-румах також представлені тканини такого роду, щоб їх подивитися зверніться, будь ласка, до нашого менеджера.

У якийсь час дуже популярними стали капронові тканини - синтетичний, міцний, досить міцний і довговічний матеріал. Такі тканини не надто легкі і тонкі але, натомість, дійсно дуже легкі в обслуговуванні. Підходять як для виготовлення гардин і фіранок, так і для пошиття ламбрекенів.

Сучасні напівпрозорі інтер'єрні тканини у вигляді великої сітки з'явилися вже в наш час. Прикладом може служити тканину BOSEDE.

Ще одна наша сучасниця - це перфорована лазером тканина - СOLOMBIA. Прорізні малюнки має і тканина EBONY.

Штори-нитки - ще одна альтернатива представлена, як правило, турецькими і китайськими виробниками.

Серпанок (вуаль)- це надлегка і тонка тканина, легше від тюлю, на якій часто можна побачити вишивку. Вона більш м'яка і тонка в порівнянні з органзою, в перекладі з французької - покривало, завіса. Серпанок - як тонка павутина з вовняної або бавовняної пряжі, поліестеру або шовку, однотонна або з малюнками, наприклад вишитими або нанесеними за допомогою друку або витравлювання.

На нашому сайті всі легкі напівпрозорі тканини для гардин представлені в розділі ТЮЛЬ - заходьте і обирайте потрібну тканину, яку Ви відразу зможете і замовити (мінімальне замовлення - 50 сантиметрів). Для дизайнерів пропонуємо також скористатися функцією он-лайн замовлення каталогу - до трьох каталогів ми висилаємо Вам безкоштовно для роботи на період, обумовлений з менеджером.

Вдалого вибору і цікавої роботи!

Натхнення та поради

Уся корисна інформація завжди під рукою. Підписуйтесь на розсилку!

 

Вхід на сайт

Переваги реєстрації

  • знижки до 10% на продукцію та послуги при замовленні з сайту;
  • інформаційна підтримка
  • можливість стати Партнером
Умови реєістрації

форма реєстрації

+38

ДЯКУЄМО ВАМ ЗА РЕЄСТРАЦІЮ

Спеціальні умови діятимуть після активації Вашого облікового запису. Дочекайтеся підтвердження на електронну пошту.