Історія перевтілення італійського меблевого текстилю від Ірини Бердаль-Шевчик

ОББИВНІ МЕБЛЕВІ ТКАНИНИ

 Історія перевтілення італійського меблевого текстилю від Ірини Бердаль-Шевчик

«Дивовижні речі кояться довкола» – скажете ви, і ми не будемо вам заперечувати! Коли ми вперше побачили наших, а точніше ваших, Фей, нас атакували найрадісніші, трепетні та захоплюючі почуття. Це був один з найсміливіших та відчайдушних, у хорошому сенсі, експериментів з Italvelluti, який вдався якнайкраще! Ми ризикнули вдягнути українську ляльку-мотанку в італійські меблеві тканини Italvelluti. Але якби не Ірина Бердаль-Шевчик, смілива та майстерна мисткиня, у нас би нічого не вийшло.

Ірина Бердаль-Шевчик – майстриня народних ремесел, яка відома в Західній Україні завдяки своїм авторським роботам з бісеру: жіночі прикраси, колекції великодніх писанок і новорічних іграшок, обплетених бісером із відтворенням фрагментів традиційних українських візерунків. Крім того, Ірина Бердаль-Шевчик «мотає» ляльок-мотанок, які здавна вважалися в Україні не просто іграшками й прикрасами домашнього інтер’єру, але також виконували роль сакральних оберегів.

«Вперше я тримала в руках українську ляльку-мотанку в 2011 році, тоді ж спробувала змотати свою власну мотанку. І з того часу я не зупиняюся. Але мої ляльки створені не зовсім у народному стилі, вони – авторські! Кожна з них – неповторна, особлива, кожна – індивідуальність, у неї свої звички, характер, енергетика і навіть погляд. Я приділяю особливе значення деталям – прикрасам, зачіскам, одягу. І мені це шалено подобається. Кожна моя лялечка – панночка!».

Ірина Бердаль-Шевчик створила для компанії Interior Fabrics цілу серію авторських ляльок-мотанок «Фей», які вдягнула в сукні з італійських меблевих тканин Italvelluti: Celtic Plaid, Tokyo, Marengo, Vello, Tokyo Print, Nepal та інших. Робота з тканинами виявилася непростою. Вдягнути тонкі рученята ляльки в шматки цупкої та міцної тканини для оббивки м’яких меблів і при цьому не позбавити ляльку елегантності та витонченості її образу – виявилося не так просто. Адже треба було зберегти легкість та повітряність кожного вбрання, сукні ні в якому разі не мали би «приземлювати» Фей і обтяжувати їхній тонкий стан…

І, не дивлячись на божевілля цього експерименту, Феї таки «народилися», і тканина вкотре не підманула, а лягла пишними струмливими зборами довкола талій кожної з ляльок. Вийшло краще, аніж ми очікували. Чарівні, затишні інтер’єрні Феї в сукнях з італійських тканин – кожна зі своїм характером, зі своїм власним стилем.

Феї Italvelluti – це доказ того, що немає нічого неможливого, що найноровливіший матеріал в руках істинного майстра стає м’яким, ніжним та податливим, не варто боятися пробувати щось нове, відкривати для себе нові можливості, ставити цілі та рухатися в тому напрямку, хай навіть дуже повільно. Дякуємо Ірині Бердаль-Шевчик, яка не побоялася піти разом з нами в невідомому напрямку, і завдяки які ми створили наших Фей.

«Коли ми були дітьми, то все в житті було по-іншому: інші бажання, інші мрії, інші думки, інші вершини… А ще в дитинстві панує відчуття казки! Виростаємо і, з роками, забуваємо про казковий світ, а в дорослому сьогоденні інколи так хочеться забутись і загубитись у добрій казці. Ми не можемо впливати на час, але ми можемо бути щасливими в кожну хвилину і дарувати радість та тепло нашим дітям, дорогим людям і друзям. Кожну ляльку робила з любові і вкладала в неї добро. Кожна вийшла зі своїм характером, і в кожної є свій настрій. Кожна неповторна! Щиро бажаю новим власникам щастя! Ви ж знаєте, що щастя у маленьких дрібничках, які поряд кожного дня», – каже Ірина Бердаль-Шевчик.

Всі авторські ляльки-мотанки Феї Italvelluti були подаровані відвідувачам виступу Сергія Костенко (засновника компанії Interior Fabrics та офіційного представника Italvelluti в Україні) на виставці Design. Living Tendency 2016. Подаровані просто так)

Ми мріємо об’єднати всіх ляльок під хештегом #фея_italvelluti. Для цього варто просто запостити фотографію вашої Феї в тому інтер’єрі, в якому вона зараз оселилася, та написати невеличку історію про те, як вона змінює простір навколо себе. Приєднуйтеся!

Даруймо щастя разом – з Italvelluti by Interior Fabrics.

Натхнення та поради

Уся корисна інформація завжди під рукою. Підписуйтесь на розсилку!

 

Вхід на сайт

Переваги реєстрації

  • знижки до 10% на продукцію та послуги при замовленні з сайту;
  • інформаційна підтримка
  • можливість стати Партнером
Умови реєістрації

форма реєстрації

+38

ДЯКУЄМО ВАМ ЗА РЕЄСТРАЦІЮ

Спеціальні умови діятимуть після активації Вашого облікового запису. Дочекайтеся підтвердження на електронну пошту.