Як оформити інтер’єр в Єгипетскому стилі?

ТЕКСТИЛЬ У ІНТЕР'ЄРІ

Як оформити інтер’єр в Єгипетскому стилі?

Зацікавленість традиціями Єгипту та використанням елементів в інтер’єрі (один з неостилів) спостерігається ще від часів Стародавнього Риму. Згодом, під час правління Наполеона (XVIII-XIX ст.) єгипетські мотиви стали невід'ємним елементом стилю Ампір, а також через століття, коли знайшли гробниці Тутанхамона (1922). Останній раз єгиптоманія торкнулася Європу наприкінці ХХ століття, коли біля стін Лувра з'явилася скляна піраміда, а на набережній Неви — черговий сфінкс.

Особливості

Таємниці Стародавнього Єгипту ще не відкриті для нас, можливо, саме тому єгипетський стиль так привертає увагу. Цей стиль в інтер'єрі досить простий та геометричний, але Ви помітите присутність колон, арок, ніш та пілонів. Вибір матеріалу залежить від ваших цілей. Якщо створювати сучасний стиль, то можна пофарбувати стіни. Якщо зберегти автентичність, то краще вибрати камінь, плитку або штучний камінь. Фонові кольори: темно-коричневий, сіро-коричневий, світло-коричневий, легкий блакитний, синій, теплосірий. Для декору використовують статуї, це можуть бути кішки, скарабеї, сфінкси, яструби, змії, жуки, піраміди... На стінах можна вішати папірус, симетрично поставити великі керамічні вази з пальмами, цитрусовими, лавром... Підлога прикрашена плиткою під золото або срібло. Двері в золоті (або імітацією), також при оформленні використовують слонову кістку.

Текстиль

Натуральний склад: бавовна, льон, тонка вовна (однотонним, світлих відтінків або ж зі строгим геометричним принтом). Штори краще вибрати прості або з суворим геометричним орнаментом. На підлозі можна постелити килим, а ліжко прикрасити балдахіном. Для цього стилю підійдуть: штори - Palazzo Pitti, тюль – Sari.

Меблі

Меблі з чорного дерева інкрустовані золотом, малахітом, ляпіс-лазурі чи слоновою кісткою. Меблі часто прикрашені скульптурами у вигляді голів тварин, ніжки у вигляді ніг. На додаток до дерева, меблі з бронзи, каменя, плетені. Для цього стилю підійдуть: оббивка для дивану – жаккард Palazzo Pitti, микрофибра Sultana, велюр Stage та Senib з яких також шиють чудові декоративні подушки.

Правильний підхід до оформлення зможе логічно і виразно передати вишукану єгипетську естетику.

Користуйтесь фільтрами для пошуку необхідних Вам шторних, меблевих тканин та фурнітури на сайті Interior Fabrics.

Читайте також:

СТИЛЬ ЕКЛЕКТИКА – ЦЕ БАЛАНС МІЖ МИНУЛИМ І СЬОГОДЕННЯМ

СТИЛЬ КІТЧ ДЛЯ ЛЮДЕЙ З ХОРОШИМ ПОЧУТТЯМ ГУМОРУ

ПРАВИЛА ФЕН-ШУЙ ДЛЯ ІНТЕР’ЄРУ В КИТАЙСЬКОМУ СТИЛІ

КЛАСИЦИЗМ – ДОБА ВАЖКОГО ТЕКСТИЛЮ, ЗОЛОТИХ ТА СРІБНИХ ІНТЕР’ЄРНИХ ПРИКРАС

СТИЛЬ КОНСТРУКТИВІЗМ – ЕСТЕТИЧНО ТА ПРАКТИЧНО

Натхнення та поради

Уся корисна інформація завжди під рукою. Підписуйтесь на розсилку!

 

Вхід на сайт

Переваги реєстрації

  • знижки до 10% на продукцію та послуги при замовленні з сайту;
  • інформаційна підтримка
  • можливість стати Партнером
Умови реєістрації

форма реєстрації

+38

ДЯКУЄМО ВАМ ЗА РЕЄСТРАЦІЮ

Спеціальні умови діятимуть після активації Вашого облікового запису. Дочекайтеся підтвердження на електронну пошту.