Як доглядати за шторами? І чому це потрібно робити регулярно?

ПОРТЬЄРНІ, ШТОРНІ ТКАНИНИ

Як доглядати за шторами? І чому це потрібно робити регулярно?

Нема нічого вічного під місяцем і сонцем, і рано чи пізно доводиться прощатися – навіть з найулюбленішими речами, які віддано служили вам ... Вони ламаються, псуються, стають непридатними, втрачають первісну свіжість і красу. Часом пізно намагатися реабілітувати їх зовнішній вигляд і функціональність, залишається тільки спостерігати за повільним старінням, нескінченно питаючи себе: «Чому я нічого не зробив раніше?» І тримати до останнього з жалем, закриваючи очі на те, що вони ні на що вже не згодяться . Але рано чи пізно доведеться зважитися на те, щоб сказати до побачення і прощавай!

Чи можна було відкласти болісний момент розставання? Звісно так! Але про це варто було подбати з моменту першої зустрічі! І в цій статті ми розповімо вам про те, як не розлучатися з улюбленими ЗАВІСКАМИ довго-довго! І що для цього потрібно робити. Догляд, догляд, і ще раз догляд! Пильність та обережність – ось наша головна порада!

Штори – той предмет інтер'єру, з яким вам не часто доводиться контактувати напряму, назвемо це так. Штори – декоративний елемент, що прикрашає. Висить собі, прикрашає, нікого не чіпає і його ніхто не чіпає. Саме тому господарі часто нехтують доглядом за фіранками і вдаються до чищення тільки в тому випадку, якщо забруднення аж надто помітні і псують загальну картину. Чомусь вважається, що краще зайвий раз не чіпати тканину, тоді вона довше прослужить. Неправильно! Забудьте цей принцип. По-перше, будь-які речі створюються для того, щоби ними користуватися, а по-друге, речі, якими не користуються і за якими не доглядають, повільно і непомітно! стають непридатними.

І для того щоби в один прекрасний день вас не спіткало розчарування, а шторні тканини залишалися свіжими і якомога довше зберігали первозданний зовнішній вигляд, будьте уважні до них і робіть ось що:

1. Перше правило, якого необхідно дотримуватися з усіма новими речами – уважно читати інструкції до них. Не можна просто взяти і приписати до всіх матеріалів одне непорушне правило, і сліпо слідувати йому. Кожна з тканин – індивідуальність, і має окремі приписи, які можуть виявитися суворіше, ніж ви думали.

2. Прати штори варто раз в кілька місяців. Напевно ви вже помітили, що найчастіше до штор йде такий припис – прати за температури 30°С. Так, трапляються винятки, є супервитривалі тканини (до прикладу, Country Style, Florida), які витримують і вищі температури (але це потрібно уточнити заздалегідь, а не експериментувати!). Машинне прання витримують далеко не всі тканини, тому краще прати штори вручну, використовуючи нейтральні засоби в мінімальних кількостях. Адже опісля потрібно виполоскати штори таким чином, щоби на них зовсім не залишилося й сліду порошку! Справа в тому, що якщо засіб все-таки залишиться на тканині, під впливом сонячних променів миючий засіб може вступити в хімічну реакцію. Це призведе до вигорання штор – ще і в окремих місцях.

3. Опісля штори потрібно випрасувати і краще зробити це до того моменту, коли вони висохнуть остаточно. Тобто, поки вони будуть ще вологі. Таким чином створиться ефект відпарювання, завдяки якому вдасться уникнути деформації тканини. Ну, і золоте правило! Якщо на фіранках є шви – не проводьте праскою по швах – навіть з вивороту – шви грубо віддрукуються на тканині і будуть рельєфно пробиватися з лиця матерії.

4. Штори напрочуд добре накопичують пил! І, як ви розумієте, їм це не йде на користь. Щоб «витрусити» із завісок пил, їх потрібно просто-на-просто провітрювати! Раз на 3-5 тижнів варто відкривати вікна і залишати тканини гойдатися на вітрі. Не вірите? Але це справді дієвий спосіб! Особливо в суху вітряну погоду.

5. Ще один спосіб звільнити штори від гніту пилу – це пилосос. Обирайте делікатний режим, замотайте щітку тонкою тканиною, чимось на зразок мусліну, і вперед! Тканина на щітці потрібна для того, щоби щетина випадково не пошкодила ніжну шторну тканину в процесі чистки. Це старий перевірений спосіб, окрім того, доступний всім!

6. До речі, ще один спосіб «відлякати» пил від ваших штор – регулярно розпорошувати миючий засіб з антистатиком на карниз і верхню частину штор. Це не тільки полегшить майбутнє прибирання, але і допоможе тканинам легше ковзати карнизом.

7. А якщо ви зовсім губитеся в здогадках і не наважуєтеся підійти до своїх штор – сміливо несіть їх в хімчистку! Там знають, що робити!

Дотримуйтесь елементарних правил догляду – і ваші штори будуть привабливі продовж тривалого часу! І найголовніше, обирайте стильний і якісний продукт, інакше його не врятує навіть найретельніший догляд! Штори - важлива деталь інтер'єру, набагато важливіше, ніж може здатися на перший погляд!

Натхнення та поради

Уся корисна інформація завжди під рукою. Підписуйтесь на розсилку!

 

Вхід на сайт

Переваги реєстрації

  • знижки до 10% на продукцію та послуги при замовленні з сайту;
  • інформаційна підтримка
  • можливість стати Партнером
Умови реєістрації

форма реєстрації

+38

ДЯКУЄМО ВАМ ЗА РЕЄСТРАЦІЮ

Спеціальні умови діятимуть після активації Вашого облікового запису. Дочекайтеся підтвердження на електронну пошту.