Як вибрати тканини для штор?

ПОРТЬЄРНІ, ШТОРНІ ТКАНИНИ

Як вибрати тканини для штор?

Безумовно, що шукаючи вбрання для вікна потрібно зважати і на загальний колір кімнати і на її площу і на рівень освітлення. Відразу зауважимо, що типові рішення не завжди будуть вдалими саме у Вашому випадку і ми радимо скористатися послугами професійного декоратора аби знайти найкраще рішення. Проте орієнтуватися у питанні текстильного декору не завадить нікому.

Найбільш креативно можна підійти до оформлення просторих кімнат з високими стелями – тут можна повісити і рівні портьєри і декорувати вікно за допомогою ламбрекенів, підхватів та китиць. Власне у таких приміщеннях шикарно виглядають штори з велюру.



Велюр – це м’яка, щільна та достатньо важка тканина, яка добре захищає від сонячних променів. Оксамит або велюр вважається «королівською» тканиною, і, незважаючи на те, що технологія його виготовлення абсолютно змінилася, він не втратив свого іміджу та бездоганного вигляду. Детальніше про велюр читайте у статті У чому різниця між оксамитом, велюром та плюшем?

Гобелен – це жаккардова тканина з витканим рисунком. Тут можуть бути зображені і рослинні орнаменти, і сцени з життя, наприклад, полювання, і пейзажі. Гобелени можна використовувати і для пошиття важких портьєр і для оббивки м’яких меблів, і для перетягнення стінових панелей.

Якщо Вас запитати яка тканина є найчуттєвішою, ми впевнені, що Вам на думку відразу прийде Шовк. Це щільна та зносостійка тканина, використовується у класичних та східних інтер’єрах для пошиття штор, занавісок, декоративних подушечок. Шовк тканина міцна, проте вибаглива, вона потребує спеціального догляду, боїться прямого сонячного світла. Штори з шовку бажано шити з підкладкою. Всі поради щодо використання шовку читайте у статті Чому варто використовувати шовк для оформлення інтер'єру?


Льон, Бавовна – всі натуральні тканини завжди будуть бажаними у нашому житлі та житті загалом. Це універсальний матеріал, який гарно драпіруються, має приємну на дотик поверхню, може мати набивний рисунок або тканий або декоровану вишивку. Натуральні тканини можуть давати усадку, що потрібно враховувати при обрахунку потрібного метражу. Такі тканини можна легко прати, вони гарно прасуються. Якщо ж Вас все ж таки лякає натуральний склад і Ви шукаєте більш витривалу тканину – у сучасному асортименті є багато зразків котрі ззовні виглядають як натуральні, а проте мають 100% синтетичний склад.

І для пошиття портьєр та римських штор,  жорстких і м'яких ламбрекенів, покривал відмінно підійде Тафта. Це надзвичайно вишукана, щільна тканина з блиском. Детальніше про тафту читайте у статті Тафта, як класичний приклад оформлення класичного інтер’єру.


Атлас – це гладенька тканина з переливом, без сумніву, що такі штори виглядатимуть надзвичайно елегантно та вишукано. Аби додати виробам з атласу вишуканості за завершеності пропонуємо підібрати в тон тканині тасьму чи бахрому. З атласу можна пошити і декоративні подушки, які стануть чудовим декоративним елементом інтер’єру та додадуть східного шарму чи королівського аристократизму. До слова, пошукайте атласні тканини з ручною вишивкою – вони неперевершені! Ось кілька варіантів – JOY, FLEUR.

Блекаут (blackout) – це щільна портьєрна тканина з високим коефіцієнтом захисту від прямих сонячних променів та відмінними звуко- та теплоізоляційними властивостями, завдяки особливостям виготовлення цієї тканини. До речі, це важкий та трудомісткий процес, блекаути складаються з двох чи трьох шарів. Тканина гарно тримає форму та драпірується. До речі, блекаути стануть в пригоді не лише у спальні, а і, наприклад, допоможуть легко переобладнати вітальню у кінозал. Детальніше про blackout та sunout читайте у статті Світлонепроникна тканина блэкаут (blackout) в каталозі Interior Fabrics



Тюль, вуаль, органза – це нам важко уявити вікно без легкого серпанку цих дивовижних тканин. Без сумніву, - це і гарно, і практично. Можливо, Вам буде цікаво довідатися про органзу - Органза - ефектна розкіш сучасної тканини

Як ми вже згадували вище, є тканини, які бажано використовувати з підкладкою. Це такі як тафта, шовк, гобелен, жаккард. Пропонуємо прочитати статтю Де використовують підкладкову тканину?

Наостанок додамо, що Ви можете оформити вікно лише легкою органзою, а можете поєднати важкі портьєри з легкими гардинами. Просто подумайте що буде для Вас бажаним та комфортним.

До слова, обраховуючи метраж для штор враховуйте як розміщений на тканині рисунок, склад тканини і її ширину, котра може значно різнитися (найменша 1,40 м., найбільша – 3,30 м.) та обраного варіанту драпірування.

Пропонуємо також переглянути розділ Фурнітура для штор - бахрома, китиці, підхвати.

Наостанок порадимо обираючи тканину вивчити розміщену на каталозі інформацію про догляд – чи можна прати і як, чи можна прасувати тощо… Після вивчення технічних характеристик обирайте тканину за кольором, настроєм, рисунком.

Нехай нові штори дарують Вам позитивні емоції і радують своєю красою.

Натхнення та поради

Уся корисна інформація завжди під рукою. Підписуйтесь на розсилку!

 

Вхід на сайт

Переваги реєстрації

  • знижки до 10% на продукцію та послуги при замовленні з сайту;
  • інформаційна підтримка
  • можливість стати Партнером
Умови реєістрації

форма реєстрації

+38

ДЯКУЄМО ВАМ ЗА РЕЄСТРАЦІЮ

Спеціальні умови діятимуть після активації Вашого облікового запису. Дочекайтеся підтвердження на електронну пошту.