З шкіри випнутись. Вічні поневіряння шкіряних меблів: від елітарності до трешу

ОББИВНІ МЕБЛЕВІ ТКАНИНИ

З шкіри випнутись. Вічні поневіряння шкіряних меблів: від елітарності до трешу

Шкіра то з'являється на горизонті інтер'єрного дизайну, то знову зникає. І так по колу. У модних критиків мінливий настрій, як і у всієї модної індустрії в цілому. То з усіх боків сурмлять, мовляв, шкіра вже сто років, як не в моді, то знову шкіра в моді – і назавжди!

Насправді, все набагато прозаїчніше. Мода – модою, а стиль – споконвічний. Так ось шкіра якраз належить до тих матеріалів, які завжди є цінними – а це означає, що завжди залишаються в моді. Питання в тому – як цей матеріал подають, як і чим прикрашають і оздоблюють. Це вже окрема розмова, і тут, дійсно, доведеться стежити за модними тенденціями. Але якщо говорити про шкіряну оббивку загалом – то немає меблів прекрасніше на світі.

Шкіра – складний матеріал. Їй потрібен розмах, простір, площа. Втиснути шкіряний диван в компактний, заставлений з усіх боків інтер'єр – ні, так не піде. Він позбудеться свого презентабельного вигляду в такій обстановці і всім своїм виглядом буде волати про допомогу!

Шкіряна оббивка, та й шкіра загалом, матеріал дорогий. Тому вважалося, що меблі, оббиті натуральною шкірою, – це речі привілейовані. Вони розташовувалися у вишуканих приміщеннях із багатим оздобленням, а у дуеті зі шкірою зазвичай виступали такі ж дорогі матеріали: натуральне дерево (рідкісних порід, можливо прикрашене різьбленням), метал (міг бути з позолотою), натуральні тканини (наприклад, шовк) та інші .

Шкіра має блиск, особливо шліфована чи лакована, тому складається враження, що це холодний, незатишний матеріал. Через цю властивість, яка при тому не змогла відштовхнути шанувальників, шкіряні меблі не розташовують в спальнях. Ані раніше, ані тепер. А ось в місцях «громадських», у вітальнях і гостьових салонах, у ресторанах, барах і кафе, у готельних лобі, а також у кабінетах – шкіра завжди була бажаним «гостем».

Згодом шкіра перестала приймати форми типових класичних і модерних меблів для дорогих салонів. Точніше у неї з'явилося ще одне амплуа. Шкіра стала трешовим матеріалом. Саме тоді, коли панки та інші неформали перетворили шкіряні плащі на потерті куртки «косухи», ця, здавалося б, маленька революція перекинулася на меблеве королівство. І шкіра вийшла «з берегів». Вона стала подряпаною, потертою, синьою і червоною, і одягнула дивани в стилі лофт та мінімалізм. А постарілі, витерті і неабияк пом'яті, в минулому елітні шкіряні дивани і крісла вийшли з тіні. І знову посіли своє почесне місце у вітальнях, перетворившись на крутий вінтах та ретро.

У 2013 і в 2016 роках на Міланській меблевій виставці iSaloni представили дивани та крісла в прямому сенсі плетені зі шкіряних джгутів, які нагадували не доплетені корзинки з лози, що стирчала в усі боки.

Меблі зі шкіряною оббивкою як були, так і залишилися в категорії – не з дешевих. Але при цьому стали значно сміливішими. Сьогодні дивани та крісла зі шкіри прикрашають штучними каменями, схожими на дорогоцінні, фурнітурою з позолотою і з латуні. Шкіряні меблі розташовують в інтер'єрах в стилі хай-тек і фьюжн. І сьогодні вони можуть приймати найхимерніші форми. Але що б не говорили, шкіра в інтер'єрі так і залишилася одним з непорушних стовпів бездоганного стилю, пройшла безліч модифікацій, поміняла колір і стала виступати в ролі стінних панелей і навіть штор. На Interior Fabrics є близько 200 видів натуральної шкіри – найдивовижніших кольорів і фактур. Судячи з усього, інтер'єрна шкіра ще довго не збирається виходити з моди. А може бути, і ніколи не вийде.

Натхнення та поради

Уся корисна інформація завжди під рукою. Підписуйтесь на розсилку!

 

Вхід на сайт

Переваги реєстрації

  • знижки до 10% на продукцію та послуги при замовленні з сайту;
  • інформаційна підтримка
  • можливість стати Партнером
Умови реєістрації

форма реєстрації

+38

ДЯКУЄМО ВАМ ЗА РЕЄСТРАЦІЮ

Спеціальні умови діятимуть після активації Вашого облікового запису. Дочекайтеся підтвердження на електронну пошту.