М’яка чарівність та потужна енергетика декоративних подушок

ТЕКСТИЛЬ У ІНТЕР'ЄРІ

М’яка чарівність та потужна енергетика декоративних подушок

 

Елементами декору подушки вперше стали на Близькому Сході, де завжди з особливою прискіпливістю ставились до предметів розкоші та комфорту. Без сумніву, можна стверджувати, що подушки наділені особливою енергетикою – вони роблять інтер’єр більш насиченим та виразним. Декільком м’яким аксесуарам під силу повністю змінити концепцію домівки. Та щоб отримати приголомшливий ефект треба звернути увагу на певні моменти:

   Кількість

Звісно, все залежить від бажань господаря, та варто мати на увазі, що перевантажений зайвим декором інтер’єр не справляє хорошого враження. М'які меблі середнього розміру гармонійно доповнять 3-4 невеликі подушки.

   Форма

Найбільш універсальними та традиційними є квадратні подушки, які красуються майже в кожному інтер’єрі. Щоб вони виконували не лише практичну функцію, але й приваблювали естетично, пограйтесь із їхнім декоруванням. Неординарні принти, фактурна вишивка, яскраві мазки кольору відволічуть від рутинної форми.

Популярністю також користуються подушки-валики. Їх часто комбінують із турецькою приятелькою – круглою подушкою. Разом вони виглядають справді ефектно, а головне згладжують загальне враження від прямокутного дивану. Без сумніву, така комбінація додасть інтер’єру східного аромату. Та пам’ятайте, що не форма, а тканина сповнює предмети змістом. Тому підібравши до таких подушок текстиль у модернову геометрію або ж експресіоністську абстрактність, ви сміливо можете доповнювати ними сучасний інтер’єр.

Але на стандартних варіантах зупинятись не обов’язково. Сьогодні існує величезний вибір нетрадиційних способів виконання м’якого декору. Пам’ятайте, що навіть одна незвичайна подушка зможе несподівано трансформувати сіру буденність у щось стильне та атмосферне.

   Розміри та декор

Найчастіше в декорі використовують квадратні подушки розміром від 20 см до 40 см. Та орієнтуватись виключно на такі не варто. Масштаб подушок має збільшуватись із масштабом дивану. Ще однією порадою є грамотне оформлення та комбінування аксесуарів. Поєднання різних за розміром та фактурою подушок притягне до себе масу зацікавлених поглядів та додасть оригінальності м’яким меблям. А рюші, стрічки, мережива та інша декоративна фурнітура створять додатковий об’єм та перетворять звиклі квадратні подушки у справжні витвори мистецтва.

   Візерунки та тканини

Ніщо так не додасть простору індивідуальності, як виразний орнамент. Східні аромати можна створити візерунком пейслі, чию особливу харизму підкреслить жакардове плетення. Ноток класики додадуть квітові патерни дамаску, а велюр, оксамит чи гобелен занурять вас у легендарне бароко. Якщо ж не маєте наміру зупинятись на якомусь конкретному стилі – запасіться підбіркою із чохлів. Їм під силу переформатувати весь інтер’єр в одну мить.

   Гармонія з інтер’єром

Важливо, щоб подушки перегукувались із загальним декором кімнати. Штори, килими, вази, картини та інші деталі повинні створювати єдину картину. Вони не обов’язково мають бути виконані в одній кольоровій гамі чи з однакової тканини. Спільний стиль та манера виконання зроблять свою справу і подарують ауру довершеності.

Якщо кімната виконана у пастельних тонах та не має виражених акцентів – подушки це саме те, що ненав’язливо додасть їй сміливості. Яскравий принт або ж соковитий колір зробить однотонні меблі більш впевненими. Тому зважуйтесь на експерименти, забувайте про стереотипи, комбінуйте, на перший погляд, непоєднуване – і ви отримаєте бажаний ефект.

Натхнення та поради

Уся корисна інформація завжди під рукою. Підписуйтесь на розсилку!

 

Вхід на сайт

Переваги реєстрації

  • знижки до 10% на продукцію та послуги при замовленні з сайту;
  • інформаційна підтримка
  • можливість стати Партнером
Умови реєістрації

форма реєстрації

+38

ДЯКУЄМО ВАМ ЗА РЕЄСТРАЦІЮ

Спеціальні умови діятимуть після активації Вашого облікового запису. Дочекайтеся підтвердження на електронну пошту.