Різновиди клітинки на текстильній продукції

ТЕКСТИЛЬ У ІНТЕР'ЄРІ

Різновиди клітинки на текстильній продукції

Орнамент клітинки утворився внаслідок неоднорідності текстильного матеріалу, недосконалості техобробки, що в свою чергу утворювало потовщення та «вафельні» ефекти на лицьовій частині тканини. Популярність геометричних рисунків пов’язана з використання техніки ткацтва та вишивки. Та, не зважаючи на це, час вніс свої корективи та завдяки кутюр’є цей принт є одним з найпопулярнішим в світі.

Картата мозаїка – це один з найпростіших та найдавніших малюнків, який складається з різнокольорових плям. Запозичена ідея з образотворчого мистецтва, напрямку мозаїки.

Шахова клітинка – це не розмежовані квадрати, які утворені перетином горизонтальних і вертикальних ліній. Вдало вписується в стиль Хайтек та Мінімалізм. Тканини – Start Stripe, Start.

Клітинки Арлекіна – це зображення геометричних ромбів, які були атрибутом клоунських костюмів. Виділяється серед інших візерунків яскравою кольоровою гамою. Тканини – Florida, Lilly, Triest, Liguria, Incisa.

Гусячі лапки або ламана клітка – це двоколірний геометричний орнамент, який складають ламані клітки або абстрактні багатокутники. Класична кольорова гама – білий і чорний, та зараз цим себе не обмежують. Походить з Шотландії та набула популярності у 1920 році завдяки сукні в гусячу лапку Коко Шанель. Тканини – Gert, Pedro, Turtle Bay, Western We-03, Glenwood, Gstaad.

Віші – це на вигляд невелика клітинка, яка зазвичай складається з двох кольорів, один з яких білий (червоно-біла, синьо-біла…). Назва походить від французького однойменного містечка, де місцевими ткачами було винайдено цей принт. Тканини – Country Style, Marble.

Картата клітинка або шотландка – це культовий орнамент жителів Шотландії, який є на національному одязі і не тільки. Полотно розділене тонкими лініями на великі квадрати, які заповнені дрібними того ж кольору. Популярні кольори – світлі відтінки сірого, блакитного, зеленого... Тканини – Country Style, Celtic Plaid, Durango, Sunflower, Carol, Zermatt.

Піксель – це абстрактний візерунок, оригінальне прочитання клітинки в сучасному мистецтві, який уособлює часову та історичну подорож. Тканини – Pixel.

Клітинка в інтер'єрі виглядає вишукано та поважно, дарує магічний ефект затишку та збалансованості, передає особливий настрій та дух. Використовують для пошиття штор, балдахінів, покривал, подушок, скатертин та оббивки диванів, крісел, пуфів. У нашому інтернет-магазині Interior Fabrics Ви легко можете знайти потрібну Вам тканину, скориставшись фільтрами. Тканини - Orleans, Sangria, Straton, Safir.

Nota Bene! Яку клітинку використовувати в інтер'єрі – яскраву чи тьмяну, велику чи маленьку, бавовняну, велюрову чи лляну, обрати Вам.

Натхнення та поради

Уся корисна інформація завжди під рукою. Підписуйтесь на розсилку!

 

Вхід на сайт

Переваги реєстрації

  • знижки до 10% на продукцію та послуги при замовленні з сайту;
  • інформаційна підтримка
  • можливість стати Партнером
Умови реєістрації

форма реєстрації

+38

ДЯКУЄМО ВАМ ЗА РЕЄСТРАЦІЮ

Спеціальні умови діятимуть після активації Вашого облікового запису. Дочекайтеся підтвердження на електронну пошту.