Шеббі-шик у інтер'єрі - особливості та секрети

ТЕКСТИЛЬ У ІНТЕР'ЄРІ

Шеббі-шик у інтер'єрі - особливості та секрети

«Потертий» шик технічно виконують завдяки технікам зістарювання, таким як декупаж, розпис, декопатч, поталь. Шеббі-шик має надзвичайно світлу, пастельну колористику. Тут ми часто зустрічаємо колір слонової кістки, кремовий, молочно білий, світло блакитний, лавандовий, світло-бузковий,  ніжно-рожевий, світло-салатовий, лляний.

Стіни найчастіше білі, можливо – з грубою штукатурною. Особливого вигляду стінам додадуть шпалери, котрі можуть імітувати старі стіни, або ж у квіткові орнаменти чи у смужку. Підлога, звичайно, дерев’яна. Проте сучасні дизайнери використовують і плитку, особливо у нежитлових приміщеннях. Стеля також «зістарена» не сніжно-біла, можливе використання ліпнини.

Меблі

Як Ви уже здогадалися, меблі краще шукати не у торговельних центрах, а на блошиних ринках, по знайомим і у себе на горищі. Антикварні чи старовинні меблі, у стилях кантрі, прованс, рококо – ось найкращі варіанти для інтер’єру у стилі Шеббі-шик. Трішки обдерті комоди, столики, шафи, буфет, етажерки… Ці меблі світлі, вони не тиснуть своєю вагою та відвертим кольором.

Якщо ми згадаємо про м’які меблі, а у стилі шеббі-шик ніяк не обійтися без дивану та кількох крісел, прикрашених декоративними подушками, то найчастіше ми будемо бачити або оббивку з натуральних тканин з квітами та букетами чи однотонними, або, достатньо часто практикують пошиття чохлів.

Рекомендуємо тканини: Blossom, Tokyo Print Fiore, Country Style. Цей стиль надзвичайно жіночний, а тому доречно буде використовувати стрічки, макраме, мереживо, бісер – розділ Фурнітура.

Текстиль

Насамперед зверніть увагу на матеріали, адже справжній шеббі-шик це насамперед льон, шовк, бавовна, атлас. Як прикрасити вікно у стилі шеббі-шик? У вас є безліч варіантів: занавіски можуть бути простими або з каскадом складок, штори можна закріпити до стіни чи вільно спустити з карнизу, додати ламбрекен, можете поєднати складні форми штор з простим тюлем. Перегляньте кілька варіантів класичних, австрійських, французьких чи італійських штор.

Ми підібрали кілька варіантів тканин: Sahara, Blossom, Salome, Vasco, Olite, Mojacar, Indian silk. Якщо Вам необхідні тканини виключно у смужку, виключно однотонні чи у квіткові патерни – обирайте відповідний фільтр. Аналогічно ви можете обирати необхідний матеріал.

І, звичайно, не забудьте про фурнітуру  - колекція Pasmanteria

До слова, у вашій шафі точно збереглися старі гіпюрові серветочки… Додайте ще екібану з засушених квітів, - і насолоджуйтесь надзвичайно світлим, романтичним та душевним інтер’єром у стилі шеббі-шик!

Компанія Interior Fabrics є офіційним представником Italvelluti в Україні.

Читайте також:

ЕКОСТИЛЬ - В ГАРМОНІЇ З ПРИРОДОЮ

СТИЛЬ БІДЕРМЕЙЕР - У ГОСТІ ДО БУРЖУА

ІНТЕР'ЄР У СТИЛІ ХАЙ-ТЕК - ТЕХНОЛОГІЇ ТА ПРАГМАТИЧНІСТЬ ДЛЯ ПРОГРЕСИВНОЇ СУЧАСНОЇ ЛЮДИНИ

ЩО ПОВИНЕН ЗНАТИ КОЖЕН ДИЗАЙНЕР ПРО СТИЛЬ БОХО?

СЕКРЕТИ ОФОРМЛЕННЯ ІНЕТР'ЄРУ В СТИЛІ ЛОФТ

Натхнення та поради

Уся корисна інформація завжди під рукою. Підписуйтесь на розсилку!

 

Вхід на сайт

Переваги реєстрації

  • знижки до 10% на продукцію та послуги при замовленні з сайту;
  • інформаційна підтримка
  • можливість стати Партнером
Умови реєістрації

форма реєстрації

+38

ДЯКУЄМО ВАМ ЗА РЕЄСТРАЦІЮ

Спеціальні умови діятимуть після активації Вашого облікового запису. Дочекайтеся підтвердження на електронну пошту.