Стиль ампір в інтер'єрі – демонстрація офіційності та важливості приміщення

ТЕКСТИЛЬ У ІНТЕР'ЄРІ

Стиль ампір в інтер'єрі – демонстрація офіційності та важливості приміщення

Підбираючи відповідний стиль для інтер'єру житлового приміщення або кабінету, призначеного для роботи або прийому гостей, ми хочемо виділитися оригінальним оформленням кімнат. Цікавий інтер'єр не лише справить незабутнє враження на гостей і відвідувачів, а й допоможе створити комфортну робочу атмосферу, якщо мова йде про діловий кабінет. У цій статті ми поговоримо про стиль, який вже давно втратив своє широке розповсюдження, однак все ще знаходить прихильників серед неординарних особистостей. Йтиметься про ампір.

Ампір – це специфічний стиль інтер'єру, який підходить лише для оформлення великих приміщень. Він почав формуватися у Франції ще в XIX столітті та з самого початку відрізнявся від інших стилів королівським шиком.

Цей стиль включає в себе основні елементи відразу декількох напрямів. Ампір характеризується розкішшю, притаманною класицизму, військовою символікою, а також мотивами, що присутні в єгипетській культурі. Незважаючи на свою візуальну пихатість, ампір відрізняється простотою і логічною організацією простору. Інтер'єр, виконаний в такому стилі, виглядає холодним, але гордим. Основною метою стилю ампір є демонстрація офіційності та важливості приміщення. Саме тому він найчастіше використовується для оформлення кабінетів чиновників та інших високопоставлених осіб.

Особливості стилю ампір

До основних атрибутів стилю ампір відносяться колони, пілястри та консолі, а також масивні меблі без округлих країв. Як правило, меблі виготовляються з натурального червоного дерева, а важливим доповненням до них служать високі розкішні балдахіни.

Головним традиційним елементом стилю ампір є дзеркала. Просторі приміщення старих будинків здавалися ще більшими завдяки відображенню дзеркал, яких завжди було дуже багато. Кріпили дзеркала зазвичай на дверях, над ліжками або каміном, а також між ніжками меблів. В якості основного елемента будуара постає дзеркало розміром у людський зріст, яке за своєю формою нагадує арку. Стелі найчастіше прикрашаються гіпсовою ліпниною або намальованими барельєфами, в кімнаті також обов'язково має бути присутня велика розкішна люстра.

Інтер'єр в стилі ампір

Подібний інтер'єр трапляється вкрай рідко і це пояснюється не лише високою вартістю реалізації стилю. Причиною цьому служить також специфічність стилю ампір – масивні меблі з полірованими поверхнями і декоративними рельєфами. Оскільки в такому стилі переважають величні форми, то в такій атмосфері навряд чи вдасться відчути спокій та затишок, розслабившись пізно увечері. Тим не менш, ампір стане ідеальним варіантом для офіційних приміщень.

Тканини для оформлення інтер’єру: тюль – Sari, фурнітура – Gardenia, штори – Enigma, оббивка для дивана – Larissa.

Користуйтесь фільтрами для пошуку необхідних Вам шторних, меблевих тканин та фурнітури на сайті Interior Fabrics.

Читайте також:

 

ЯПОНСЬКИЙ СТИЛЬ В ІНТЕР'ЄРІ - ЕСТЕТИЧНИЙ ДИЗАЙН БЕЗ НАДМІРНОСТЕЙ
ЯК ОФОРМИТИ ІНТЕР’ЄР В СТИЛІ ХІПІ?
СУЧАСНИЙ ІНТЕР’ЄР В МАРОККАНСЬКОМУ СТИЛІ
ІНТЕР’ЄР У СТИЛІ СЕЦЕСІЯ (МОДЕРН) СПОВНЕНИЙ ДУХОВНО-ЕМОЦІЙНИМ І СИМВОЛІЧНИМ ЗМІСТОМ
СЕКРЕТИ ТУМАННОГО АЛЬБІОНУ АБО ІНТЕР’ЄР У АНГЛІЙСЬКОМУ СТИЛІ

Натхнення та поради

Уся корисна інформація завжди під рукою. Підписуйтесь на розсилку!

 

Вхід на сайт

Переваги реєстрації

  • знижки до 10% на продукцію та послуги при замовленні з сайту;
  • інформаційна підтримка
  • можливість стати Партнером
Умови реєістрації

форма реєстрації

+38

ДЯКУЄМО ВАМ ЗА РЕЄСТРАЦІЮ

Спеціальні умови діятимуть після активації Вашого облікового запису. Дочекайтеся підтвердження на електронну пошту.