Стиль бідермейер - у гості до буржуа

ТЕКСТИЛЬ У ІНТЕР'ЄРІ

Стиль бідермейер - у гості до буржуа

У період між двома війнами європейцям хотілося затишку, простоти, спокою домашнього вогнища. У той час багато часу проводили вдома, читали, шили, колекціонували, музиціювали, і час від часу організовували маленькі дружні вечірки. Саме для прийому гостей в наслідування аристократичним салонам з'являється «чиста кімната» (Gute Stube) або недільна кімната.

Просторий, світлий, комфортний, акуратний і лаконічний, обов'язково з картинами, квітами на підставці і білої пічкою в ніші - ось таким ми знаємо цей стиль. Колірна палітра стилю Бідермейер - теплі і світлі тони. Стіни, як правило, нейтральних кольорів - білого або пастельного. Можливе використання шпалер у смужку. Підлога дерев'яна або паркетна, на підлозі - килим.

Меблі

Як ми вже писали вище, бідермейер сильно вплинув на історію меблів, і саме тоді з'явилося багато м'яких меблів і меблевих гарнітурів зі столу, дивана і крісел. Меблі цього стилю насамперед повинні були бути якісними, функціональнальними, зручними та міцними.

Саме в цю епоху створена добре знайома нам форма дивана з плавно вигнутими спинкою, підлокітниками і бічними валиками. Ліжка - прості, з однаковими по висоті головним і ножним щитами. Для меблів шиють чохли. Дотепер майстрів меблів вражає висоякісна столярна робота, притаманна меблям бідермейер - заокруглені форми, фантастичне володіння технікою фанерування, коли тонкими листами були декоровані лицеві поверхні меблів - тонкі ніжки і підлокітники стільців, диванів, крісел і столів. У фаворі клен, береза, горіх. Набагато рідше використовують червоне дерево.

Можна без перебільшення сказати, що меблі бідермейер стали прородичем сучасних меблів, так як позбулися надмірної шикарності і декору, стали надійними, міцними, бездоганними у технічному відношенні. А саме такі меблі ми хочемо бачити у своєму будинку, правда?

Вибираючи оббивку, зверніть увагу на колекції CLASSIC, MARENGO UNI, STAGE, KASPER, RENARD, VENEZIA, UMBRIA, MIDTOWN.
Також у кімнаті того часу були присутні вітрини, етажерки, кутові шафки, трюмо і невеликі клавесини (спінети).

До речі, всесвітньо відомі архітектори, Роберт Вентурі, Майкл Грейвс і Міло Боман, з успіхом використовують елементи стилю Бідермейер в якості натхнення для розробки власних ліній меблів.

Штори

Штори бідермейер стримано розкішні, часто патерн на віконних фіранках і меблевій оббивці був однаковим. Для фіранок вибирають малюнок з реалістичними квітами, однотонний або смужку. Багатошарові прозорі легкі завіси (RITA, MAGA, SARI) обрамляють важкі штори (YORK, CLASSIC, ROSANA EMILY, MIRABELLE). Тканини - муслін, бавовна, оксамит.

Декор

Цей стиль дуже уважний до деталей, цінуються скатертини та серветки з вишивкою, прикрасою інтер'єру стали шпалери з рослинним орнаментом, а також квітчасті скатертини і покривала. До речі, епоха цього стилю подарувала нам моду на жардин'єрки - підставки для кімнатних рослин, які, безумовно, були і залишаються атрибутом домашнього затишку. І не забудьте про картини!

Компанія Interior Fabrics є офіційним представником Italvelluti в Україні.

Пропонуємо Вам прочитати статті і про інші стилі інтер'єру:

ЕКОСТИЛЬ - В ГАРМОНІЇ З ПРИРОДОЮ

НАЙМОЛОДШИЙ ІНТЕР'ЄРНИЙ СТИЛЬ Ф'ЮЖН - СТИЛЬ-ЕКСПЕРИМЕНТ

ГОТИКА – ТАЄМНИЧА КРАСА СЕРЕДНЬОВІЧЧЯ У ВИШУКАНІЙ СУЧАСНІЙ ОПРАВІ

СТИЛЬ ПРОВАНС В ІНТЕР’ЄРІ – ПРИРОДНА РОМАНТИКА

СХІДНИЙ СТИЛЬ В ІНТЕР’ЄРІ

Натхнення та поради

Уся корисна інформація завжди під рукою. Підписуйтесь на розсилку!

 

Вхід на сайт

Переваги реєстрації

  • знижки до 10% на продукцію та послуги при замовленні з сайту;
  • інформаційна підтримка
  • можливість стати Партнером
Умови реєістрації

форма реєстрації

+38

ДЯКУЄМО ВАМ ЗА РЕЄСТРАЦІЮ

Спеціальні умови діятимуть після активації Вашого облікового запису. Дочекайтеся підтвердження на електронну пошту.