Стиль Прованс в інтер’єрі – природна романтика

ТЕКСТИЛЬ У ІНТЕР'ЄРІ

Стиль Прованс в інтер’єрі – природна романтика

Прованс з французької «провінція» або інша назва «французьке кантрі» є відомим стилем з початку 20-го ст. Назва стилю відповідає назві місцевості звідки він походить - південь Франції, який відомий своїми лавандовими полями та старовинними будиночками. На початку свого існування стиль використовувався лише в передмістях, а потім стрімко набув популярності серед жителів міських приміщень (квартири, кафе, готелі…). Та це був лише початок слави, а згодом поширився за межами Франції.

Особливості:

-           Екологічні матеріали (цегла, дерево, солома, очерет, камінь, глина…);

-           обробка меблів «під старовину» (дрібні тріщини, потертості);

-           декор: рамки з фотографіями, декоративні свічки, засушені композиції з квітів та трав, великий кований годинник;

-           кольорова гама вицвілих або пастельних відтінків: блакитний, молочно-білий, фіолетовий, жовтий, коричневий, теракотовий.

Текстиль

Віконні та дверні прорізи прикрашають тканинами в пастельних кольорах, які утворюють прості, м’які та рухомі складки з шнурами, тасьмою та кистями. Столи прикрашають вишиті скатертини, серветки та плетені килимки, на яких можуть бути яскраві аксесуари. Використовують однотонні тканини та в квітково-рослинну тематику. Пропонуємо підбірку тканин для штор від Interior Fabrics – Helen 3, Carla Ivory-11, Susane Raimond, Teophile Ruby, Calan, Verene. Фурнітура Gardenia, E486C/2 Verdino & Shadow

Меблі

Меблі за своєю суттю виконують функціональну та декоративну роль. Меблі з дерева (шафа, тумбочка, стіл…) прості та вишукані водночас, пофарбовані та мають потертості або імітацію зістареності. Оббивку м’яких меблів обирають світло-блакитного або світло-бежевого відтінку. Це також стосується кольору стін, вони повинні гармоніювати, тому використовують пастельні тони. Розбавити однотонність допоможуть аксесуари інших кольорів, наприклад, поєднання бежевих та зелених відтінків. Пропонуємо підбірку тканин для меблів від Interior Fabrics – Teophile Ruby, Verene.

Nota bene! Прованс – це затишок передмістя, дуже романтичний і зосереджений на природі.

Компанія Interior Fabrics є офіційним представником Italvelluti в Україні.

Читайте також:

СТИЛЬ ПОП-АРТ В ІНТЕР’ЄРІ

АВАНГАРДНИЙ СТИЛЬ В ІНТЕР’ЄРІ – СМІЛИВИЙ НАПРЯМОК СУЧАСНОСТІ

СХІДНИЙ СТИЛЬ В ІНТЕР’ЄРІ

ГОТИКА – ТАЄМНИЧА КРАСА СЕРЕДНЬОВІЧЧЯ У ВИШУКАНІЙ СУЧАСНІЙ ОПРАВІ

НАЙМОЛОДШИЙ ІНТЕР'ЄРНИЙ СТИЛЬ Ф'ЮЖН - СТИЛЬ-ЕКСПЕРИМЕНТ

Натхнення та поради

Уся корисна інформація завжди під рукою. Підписуйтесь на розсилку!

 

Вхід на сайт

Переваги реєстрації

  • знижки до 10% на продукцію та послуги при замовленні з сайту;
  • інформаційна підтримка
  • можливість стати Партнером
Умови реєістрації

форма реєстрації

+38

ДЯКУЄМО ВАМ ЗА РЕЄСТРАЦІЮ

Спеціальні умови діятимуть після активації Вашого облікового запису. Дочекайтеся підтвердження на електронну пошту.