Стиль шале в інтер'єрі міської квартири чи заміського будинку

ТЕКСТИЛЬ У ІНТЕР'ЄРІ

Стиль шале в інтер'єрі міської квартири чи заміського будинку

Стиль шале набув першої популярності в одній із провінцій, розташованих на південному сході Франції. Основними властивостями цього стилю є простота, практичність і затишок. Шале має значні відмінності від кантрі, що проявляються в невисокому фокусуванні на дрібницях та лаконічності оформлення.

Важливим елементом стилю шале є виступаючі стельові балки, а одним із основних елементів, аналогічно англійському інтер'єру, можна вважати великий камін. Підлогове покриття, як правило, являє собою дошку, вкриту лаком. Оздоблення стін здійснюється за допомогою штукатурки або виконується завдяки облицюванню деревом.

Шанувальники стилю шале віддають перевагу зістареним меблям, які мають прості форми з необробленими фасадами і дерев'яними поверхнями. Кращою прикрасою вітальні слугуватимуть шкіряні дивани і крісла (колекції – Prosecco, Barbaresco, I sapori del vino, Chianti), які мають простий і дещо грубий дизайн. Аналогом шкіри може бути шкірзамінник колекції Incisa, Gentleman, Underground. Для оформлення вікон в колажі використано шторну тканину з колекції Melba, і тюль Leo з колекції Sky.

Декор в стилі шале може виконуватися в декількох напрямках. Найбільш поширеним варіантом є картини в дерев'яних рамках, глиняний посуд, старі фотографії. Існує також другий варіант оформлення, який включає в себе елементи мисливської романтики: ковані вироби, звірині шкури (штучні хутра з колекції Sabba), гобелени з мисливськими мотивами (квітково-рослинний принт – колекція Flore) та мисливські трофеї.

Особливості стилю шале

Однією з найважливіших особливостей є переважання натуральних кольорів (темне дерево, теракотовий, кремовий, бежевий). Текстиль і оббивка меблів характеризуються використанням натуральних нефарбованих тканин. Увага акцентується завдяки насиченим темним кольорам (шоколадного, бордового і темно-зеленого).

Спочатку шале був представлений, як стиль заміських будинків, проте з часом йому знайшлося місце і в міських квартирах, до яких, однак, пред'являються певні вимоги. Важливими умовами для оформлення квартири в стилі шале є достатня площа і висота стелі. Дотримання подібних умов дозволить встановити стельові балки.

Декор в стилі шале

Для того щоб досягти потрібного ефекту при обробці приміщення деревина обробляється певним чином, що дозволяє надати їй специфічний колір зношеного та зістареного матеріалу. Як правило, за допомогою деревини виконується обробка підлоги й стелі, яка в обов'язковому порядку повинна мати внутрішні балки, що грубо виступають в приміщенні. Деякі власники квартир віддають перевагу обробці деревом всіх поверхонь, що дозволяє надати домашній атмосфері більше тепла та затишку.

Стиль шале є підходящим варіантом для тих людей, які віддають перевагу простоті, натуральності та оригінальним рішенням. Інтер'єр у подібному стилі особливо сподобається творчим особистостям та романтикам.

Читайте також:

СТИЛЬ АМПІР В ІНТЕР'ЄРІ – ДЕМОНСТРАЦІЯ ОФІЦІЙНОСТІ ТА ВАЖЛИВОСТІ ПРИМІЩЕННЯ
ЯПОНСЬКИЙ СТИЛЬ В ІНТЕР'ЄРІ - ЕСТЕТИЧНИЙ ДИЗАЙН БЕЗ НАДМІРНОСТЕЙ
ЯК ОФОРМИТИ ІНТЕР’ЄР В СТИЛІ ХІПІ?
СУЧАСНИЙ ІНТЕР’ЄР В МАРОККАНСЬКОМУ СТИЛІ
ІНТЕР’ЄР У СТИЛІ СЕЦЕСІЯ (МОДЕРН) СПОВНЕНИЙ ДУХОВНО-ЕМОЦІЙНИМ І СИМВОЛІЧНИМ ЗМІСТОМ

Натхнення та поради

Уся корисна інформація завжди під рукою. Підписуйтесь на розсилку!

 

Вхід на сайт

Переваги реєстрації

  • знижки до 10% на продукцію та послуги при замовленні з сайту;
  • інформаційна підтримка
  • можливість стати Партнером
Умови реєістрації

форма реєстрації

+38

ДЯКУЄМО ВАМ ЗА РЕЄСТРАЦІЮ

Спеціальні умови діятимуть після активації Вашого облікового запису. Дочекайтеся підтвердження на електронну пошту.