Текстиль для декорування вітальні

ТЕКСТИЛЬ У ІНТЕР'ЄРІ

Текстиль для декорування вітальні

Вітальня є однією з найбільш важливих частин будинку чи квартири, як правило, тут Ви приймаєте гостей, влаштовуєте сімейні обіди та вечері, спілкуєтесь з друзями. Зазвичай інтер’єр житла та предмети, що у ньому знаходяться, відображають смак, характер та стиль життя власників. Квартира чи будинок може бути оформлений у єдиному стилі або кожна кімната у іншому, і це зазвичай залежить від бажання замовника.

Очевидно, що декор вітальні залежить не тільки від стилю будинку, а й від розміру кімнати. До прикладу, методи декорування великої вітальні, безумовно, будуть відрізнятися від методів оформлення невеликої кімнати. Пропонуємо Вам декілька варіантів оформлення віталень.

Текстиль для великої вітальні

Для тих, хто любить простір і має велику вітальню є багато різних можливостей оформлення кімнати.

По-перше, якщо Ви хочете, надати вітальні комфортної та затишної атмосфери, починайте зі стін. Стінові панелі з декоративних тканин можуть бути однотонні, в клітинку, в смужку, в квітково-рослинні, в тематичні або абстрактні принти. Наприклад, Класика - Trevor, Сецесія (модерн, сучасний) - Fancy Fiore, Арт-деко - Pasoa, Еклектика - Midtown, Кітч - Palazzo Pitti, Конструктивізм - Turtle Bay, Барокко - Flore, Футуризм - Prosecco, Лофт - Gentleman, Бохо - Gabriel Summer, Шеббі-шик - Salome, Хай-тек - Zero Spot, Бідермейер - Cheсkers, Еко - Norma, Фьюжин - Abel, Готика - Otto, Прованс - Provence, Східний - Henriette, Авангард - Fancy Stella, Поп-арт - Pixel, Мінімалізм - Struktury, Вінтаж - Nigel, Кантрі - Celtic Uni, Скандинавський - Durango.

Відповідно до стін підбирається текстиль для оформлення віконних та дверних прорізів (портьєри, гардини, тюль). Усе залежить від того у якому стилі запланований інтер’єр. Наприклад, якщо стіни багато оздоблені, то віконний текстиль (штори та тюль) має мати або дрібні візерунки або узагалі бути однотонними.

Якщо вітальня має два,три чи більше вікон, то, щоб сонячне світло з легкістю проникало в кімнату, варто використовувати гарно задрапірований тюль, як основний текстиль та легкі гардини. Якщо Ви хочете сховатись від сонця, то пропонуємо Вам використовувати тканини blackout.

У центрі великої вітальні розташуйте два великих дивани, з боків - м’які крісла, а серед меблів - невисокий кавовий столик. Під ногами ворсом масажує ступні пишний коврик в тон до меблів. Один диван може бути підібраний у колір стін, в той час, як інший - до кольору штор. Кольори подушок можуть співпадати з кольорами елементів штор та диванів.

Дійшла черга і до вибору тканини для оббивки м’яких меблів (диван, куток, крісла, пуфи) та предметів декору (подушки, чохли, покривала). Тканини Italvelluti (меблеві) мають високі функціональні властивості завдяки захисту від утворення плям Zero Spot System. Нові колекції 2015/16 - 100% екологічні (без формальдегідів), 100% рециклінг, відрізняються особливою кольоровою гамою, витривалістю та вигідними цінами.

Текстиль для невеликої вітальні

Визначте, чи буде Ваша вітальня формальним чи неформальним місцем зустрічей. Формальна вітальня вимагає елегантних традиційних меблів, антикваріату, розкішних й вишуканих деталей. У той час як неформальна може бути оздоблена простими тканинами та сучасним декором.

Якщо Ваша вітальня досить маленька, створити ілюзію простору допоможе кольорова гама. Починаючи від кольору стін, використовуйте холодні кольори, такі як синій, зелений або сірий

Стелі завжди мають світліший відтінок ніж стіни для того, щоб дати більше “висоти” кімнаті. Що стосується вибору штор, то вибирайте ті, які довші за висоту кімнати і утворюють скупчення на підлозі. Ефект “звисання” додасть приміщенню відчуття вищості. Пропонуємо Вам ознайомитись з розділом штори.

Щодо меблів, то доречним стане двомісний гостьовий диван-ліжко з контейнером на якому хаотично розкидані подушки та пледи, а перед ним невеликий столик, на підлозі - килим. Меблі у таких вітальнях максимально функціональні та практичні, і їх кількість залежить від Вашої потреби. Меблі потрібно розташовувати так, щоб Ви могли ходити навколо них, а не через них. Обрати меблеві тканини Ви можете у розділі меблі.

Увесь текстиль (стінові панелі, штори, пледи, меблева оббивка, подушки, килим) мають мати спільні риси - це може бути відтінок, матеріал, малюнок, елемент малюнку. Лише текстиль допоможе створити атмосферу затишку, романтики, комфорту...

Щодо інших предметів декору, то дзеркало теж хороший інструмент для “збільшення” площі кімнати. Дзеркала варто розташовувати біля вікна, щоб захопити якомога більше світла.

Використовуйте свою уяву та експериментуйте, аби створити навколо себе зручний та комфортний інтер’єр житла, де вам буде приємно проводити час самому чи з друзями та сім'єю. Довіртеся власному смаку та відчуттю прекрасного, і творіть!

Читайте також:

ТЕКСТИЛЬ ДЛЯ ДЕКОРУВАННЯ КУХНІ
ТЕКСТИЛЬ ДЛЯ ДЕКОРУВАННЯ ДИТЯЧИХ КІМНАТ

Натхнення та поради

Уся корисна інформація завжди під рукою. Підписуйтесь на розсилку!

 

Вхід на сайт

Переваги реєстрації

  • знижки до 10% на продукцію та послуги при замовленні з сайту;
  • інформаційна підтримка
  • можливість стати Партнером
Умови реєістрації

форма реєстрації

+38

ДЯКУЄМО ВАМ ЗА РЕЄСТРАЦІЮ

Спеціальні умови діятимуть після активації Вашого облікового запису. Дочекайтеся підтвердження на електронну пошту.