Тканина жаккард – одна з найдорожчих тканин

ТЕКСТИЛЬ У ІНТЕР'ЄРІ

Тканина жаккард – одна з найдорожчих тканин

Жаккард – це тканина з візерунком, який виконується складним переплетінням великої кількості ниток одного або декількох кольорів. Тканина називається на честь французького ткача Джозефа Марі Джаккара. Він у 1808 році винайшов верстат для виробництва тканин з візерунками, які до цього вироблялись лише вручну. У верстаті для кодування візерунків застосовували перфокарти, які пізніше були використані в перших ЕОМ. Конструкція верстата з моменту винаходу практично не змінилася, крім збільшення швидкості його роботи і застосування комп'ютера для управління. Волокна можуть бути як натурального, так і хімічного складу, а також змішані. Ці тканини проходять фарбування в два способи: перший – до процесу ткацтва, другий – після процесу. У такому випадку можна стверджувати, що через складний і довгий процес виготовлення жакардова тканина є однією з найдорожчих.

Основні переваги покупки жаккардів в Interior Fabrics

Ми пропонуємо широкий вибір тканин різних за хімічним складом, технічним характеристикам (ширина до 3,3 м), кольоровою гамою і стилістичним напрямком. Тканини універсальні застосовуються як для штор, так і для меблів; спеціальні тканини – для пошиття скатертин та покривал. Пропонуємо хороший вибір за приємною ціною, швидкі і чіткі терміни доставки.

Рекомендації щодо застосування жаккардом в інтер'єрі

Призначення жакардових тканин залежить від хімічного складу та щільності. Найпопулярніші щільні тканини застосовуються для оббивки меблів, стінових панелей. Жаккард середньої щільності застосовують для портьєр, покривал, подушок, римських штор. Тонкий і пластичний сатиновий жаккард використовують для скатертин і постільної білизни.

Ефекти/особливості продукції

Через спосіб виробництва візерунок виглядає рельєфним і об'ємним, навіть у однотонних варіантах. Сучасний жаккард має найрізноманітніший по стилю і напряму зовнішній вигляд – від класичних традиційних вензелів та лілій до геометрії та абстрактних орнаментів. Крім того, виробники для створення малюнків і фактур використовують нитки, різні за кольором і якістю – наприклад, поєднують гладкі й шенілові нитки, атласне переплетення і рогожку. Тканини дуже ефектні, ошатні, фактурні і можуть виглядати у виробах зовсім по-різному в залежності від кута огляду і освітлення.

Щоб жакардові портьєри виглядали ефектно при пошитті використовують підкладку. Догляд за жакардовими тканинами залежать в основному від хімічного складу. Що стосується штор, то їх прати при температурі 30°С. Протипоказано відбілювання і віджимання, а також сушіння під прямими сонячними променями. Якщо Ви вирішили гладити штори, то тільки з виворітного боку.

На нашому сайті доступні колекції Classic, Flore, Jenifer, Leticia, Aria, Gioconda, Rosanna\Emili, Gregal, Silvana Lucia, Venezia, Florida, а у свого менеджера Ви можете запитати про Butterfly, Kobe, Mercedes, Wezir, Bella, Fatima, Loreto, Rocio, Tango, Helsinki, Louvre, QuadroDatore, Noblesse, Harmony, Rainbow, Benedetta, Verona.

Натхнення та поради

Уся корисна інформація завжди під рукою. Підписуйтесь на розсилку!

 

Вхід на сайт

Переваги реєстрації

  • знижки до 10% на продукцію та послуги при замовленні з сайту;
  • інформаційна підтримка
  • можливість стати Партнером
Умови реєістрації

форма реєстрації

+38

ДЯКУЄМО ВАМ ЗА РЕЄСТРАЦІЮ

Спеціальні умови діятимуть після активації Вашого облікового запису. Дочекайтеся підтвердження на електронну пошту.