У чому різниця між оксамитом, велюром та плюшем?

ТЕКСТИЛЬ У ІНТЕР'ЄРІ

У чому різниця між оксамитом, велюром та плюшем?

Готові вироби, зокрема дивани, кутки, м'які крісла, пуфи..., з оксамиту, завдяки переливу ворсу, виглядають завжди елегантно та створюють атмосферу затишку. Цю категорію тканин можна характеризувати як щільну і довговічну, крізь століття оксамит носить титул «Королівська тканина».

Оксамит – це тканина з розрізним ворсом. Отримують її через особливе переплетення п'яти ниток: з яких чотири – основа, а одна – ворс. Оксамит до 8 мм називається плюшем. Різноманіття кольорів отримують в результаті фарбування, яке відбувається маленькими партіями. Каталог оксамитових тканин: https://interior-fabrics.com.ua/ua/fabric/material/118

Велюр – спочатку це була вовняна розрізна тканина з ворсом довшим ніж у оксамиту. Оббивний велюр буває з натуральних (бавовняних, вовняних) і синтетичних ниток. Ця тканина дуже примхлива і чутлива до впливу зовнішнього середовища. Каталог велюру: https://interior-fabrics.com.ua/ua/fabric/material/101

У різних країнах цю тканину називають по різному: у Німеччині – Barchent, в Англії – Velvet та у Франції – Velours. Оксамит, велюр і плюш – це один вид тканини, відмінність якої полягає в довжині ворсу. Вони можуть бути: гладкими, фасонними, тисненими, витравленими... ворс може направлятися вертикально по всій тканині, на окремих ділянках пригладжений в один бік, з тисненням, з зачесаний за трафаретом або укладанням у вигляді різноманітних малюнків.

Interior Fabrics пропонує

- широкий вибір різних по довжині ворсу, складом і технічним характеристикам тканин;

- універсальність застосування (меблі, штори)

- є негорючі оксамити (Richard);

- хороший вибір за ціною;

- величезна кольорова гама;

- швидкі та чіткі терміни доставки;

- простота в пошитті та експлуатації синтетичних велюрів;

- є можливість оперативно доставляти великі метражі для корпоративних клієнтів

Пропонуємо ознайомитися з представленими на сайті тканинами: Hektor, Haiti, York, Nessino, Abel, Chery, Lilly, Stage. Додатково в шоу-румах Ви можете переглянути Rainer, Severin, Yaron, Richard.

Галузь застосування

Всі велюри і оксамити прекрасно виглядатимуть в якості штор, стінових панелей та меблевої оббивки в класичних (Richard, York, Yaron) та сучасних інтер'єрах. Відмінно підходять для створення звукопоглинальних зон в домашніх кінотеатрах, концерт-холах і студіях звукозапису завдяки своїй щільності та товщини тканини.

Завдяки своїй фактурності і грі ворсу оксамити і велюри дуже красиво виглядають у виробах зі стяжками (узголів'я ліжок та інші елементи меблів).

Натуральні оксамити і велюри не рекомендується застосовувати в приміщеннях з високим ступенем забруднення (кухні, дитячі, передпокої) через складнощі з чищенням виробів.

Поради від Interior Fabrics

Велюр в рулонах до розкрою обов'язково зберігати тільки в рулонах з фабричним намотуванням, щоб уникнути заломів ворсу, які в подальшому практично неможливо виправити. Оксамит, як матеріал дуже важкий в пошитті і обробці, тому використовується у виробах, де не потрібно багато швів.

Тканини вимагають гарного догляду: в пральній машинці можна прати тільки тканини з синтетичним складом, але все ж рекомендується ручне прання, не можна терти і викручувати; натуральні волокна вимагають суху чистку. При використання праски потрібно бути дуже уважним.

Натхнення та поради

Уся корисна інформація завжди під рукою. Підписуйтесь на розсилку!

 

Вхід на сайт

Переваги реєстрації

  • знижки до 10% на продукцію та послуги при замовленні з сайту;
  • інформаційна підтримка
  • можливість стати Партнером
Умови реєістрації

форма реєстрації

+38

ДЯКУЄМО ВАМ ЗА РЕЄСТРАЦІЮ

Спеціальні умови діятимуть після активації Вашого облікового запису. Дочекайтеся підтвердження на електронну пошту.