Як вибрати тканину для дивана?

ОББИВНІ МЕБЛЕВІ ТКАНИНИ

Як вибрати тканину для дивана?

Допоки ми не зіштовхнемося з потребою вибору меблів, ми навряд чи будемо цікавитися питанням меблевих тканин і відокремлювати оббивку від самої конструкції. Проте, коли Ви завітаєте до професійного меблевого салону, то після обрання типу дивану (розкладний, стаціонарний) чи крісла, перед Вами постане питання вибору тканини. Тим паче, що оббивна тканина досить суттєво впливає на вартість кінцевого виробу. Як не помилитися у виборі та на що звертати увагу ми відверто розповімо у цій статті.

Насамперед радимо обирати оббивку, котра відповідатиме Вашим потребам, рівню експлуатації, естетичним вподобанням, ціні. Про міцність та термін експлуатації тканини найкраще скажуть такі показники, як склад, тест Мартіндейла та вага тканини.

Що таке тест Мартіндейла і що він показує?

Тест Мартіндейла (Martindale Test) - це тест на стирання (зносостійкість) тканин. Тест проводять наступним чином - за допомогою абразиву круговими обертами труть поверхню тканини з певними зусиллями. Один круговий рух дорівнює одному циклу. До різних тканин є різні вимоги. До прикладу, гладкі тканини випробовуються до появи двох-трьох розірваних ниток, для ворсових - до появи видимих ​​змін на тканині. У нашому асортименті є тканини з показником 1,5 мільйона циклів! Проте, якщо Ви обираєте тканину для м'яких меблів у квартиру чи будинок, то достатньо і 20000 циклів. Тканини, які мають більше 30000 циклів рекомендуються для використання на меблях у комерційних приміщеннях.

Яка повинна бути товщина/цупкість меблевої оббивної тканини?

Ми можемо говорити про товщину тканини, її вагу, яка вимірюється у грамах на метр погонний. Наші найващі тканини мають до 800 г, найлегші - від 350 г. Враховуйте ще ширину тканини, котра може бути від 140 см і аж до трьох з лишком метрів. Звичайно, чим товстіша тканина тим вона витриваліша, проте сучасні матеріали можуть мати 100000 циклів Мартіндейла при вазі 510 г/м.п. Надзвичайно важливо звертати увагу і на склад тканини.

Поліестер чи натуральні тканини?

Звертаючи увагу на тип волокон та цупкість матеріалу пропонуємо розпочати знайомство з оббивними тканинами розділу “натуральні”. Вони відзначаються високою теплопровідністю та звичними для нас, приємними відчуттями на дотик. І, без сумніву, вони екологічні та природні. На сьогодні натуральними меблевими тканинами вважаються тканини, які мають у своєму складі більше за 30% натуральних волокон (бавовна, вовна, льон, віскоза...). Додавання до тканини поліестеру значно покращує характеристики тканини, роблячи її більш витривалою та простішою у догляді. Тканини з синтетичного волокна часом на вигляд імітують натуральні тканини, проте вони мають значно вищі показники по витривалості та довговічності. Зрештою, у окремих випадках використання синтетичних тканин є найбільш доречним варіантом.

Якщо Ви маєте домашніх улюбленців (кіт, собака), то рекомендуємо для оббивки м'яких меблів використовувати мікрофібру.

Серед переваг - з поверхні легко видалити забруднення, мінімум витрат на миючі засоби, завдяки щільному переплетенні домашні тварини не пошкодять поверхні тканини, швидко висихає, після чистки не втрачає неперевершеного зовнішнього вигляду.

Якщо Ваш будинок повний дітлахів, то обирайте тканини по котрих можна "малювати".

Всі шедеври своїх юних талантів Ви можете легко змити просто водою, водою з милом або спиртовим розчином. Власне такими є, наприклад, тканини з колекції TAUCH&CHERIS.

Компанія Interior Fabrics є офіційним представником в Україні італійського виробника меблевих тканин Italvelluti. Тканини виготовляються враховуючи усі технічні надбання та актуальні тренди в галузі дизайну та оформлення інтер’єру. Використовуючи ці тканини Ви отримуєте: високу якість, привабливу ціну, наймодніші принти та безпечні та екологічні тканини. Наприклад, нова колекція мікрофібри Vello має 100 000 циклів Мартіндейла, систему захисту від плям Zero Spot System, 100% рециклінг та 100% екологія. Каталог тканини для меблів: https://interior-fabrics.com.ua/ua/fabric/purpose/1

Ми впевнені, Ви не один раз чули про екологічну та безпечну системою захисту тканин Zero Spot System, котру розробила та застосовує компанія Italvelluti. Завдяки даній системі Ваші меблі будуть захищені від плям їжі, напоїв, плям від взуття і т. д. Пропонуємо переглянути відео-експеремент про систему Zero Spot System.

Якщо ж Ви шукаєте бюджетний варіант для оббивки меблів, то пропонуємо Вам ознайомитись з тканинами в розділі “сток”.

Це тканини італійської фабрики Italvelluti, які вийшли з виробництва - колекції минулих років. Скористайтесь унікальною можливістю купити стокові тканини за шалено низькими цінами.

Кожна з представлених у нас колекцій має широку кольорову гаму, тому, ви зможете легко знайти потрібний колір та рисунок. Ви можете обрати та замовити тканину в інтернет-магазині м'яких меблів або у салоні меблів, або ж на нашому сайті.

Бажаємо Вам вдалого вибору та аби Ваші нові меблі дарували Вам затишок та комфорт.

Читайте також:

ЯК ВИБРАТИ ТКАНИНИ ДЛЯ ШТОР?

Натхнення та поради

Уся корисна інформація завжди під рукою. Підписуйтесь на розсилку!

 

Вхід на сайт

Переваги реєстрації

  • знижки до 10% на продукцію та послуги при замовленні з сайту;
  • інформаційна підтримка
  • можливість стати Партнером
Умови реєістрації

форма реєстрації

+38

ДЯКУЄМО ВАМ ЗА РЕЄСТРАЦІЮ

Спеціальні умови діятимуть після активації Вашого облікового запису. Дочекайтеся підтвердження на електронну пошту.