Японські штори – колоритний схід в європейському інтер’єрі

ПОРТЬЄРНІ, ШТОРНІ ТКАНИНИ

Японські штори – колоритний схід в європейському інтер’єрі

 

Японські штори – це чудове поєднання європейської та східної культури. Вони стануть саме тою родзиною, яка додасть простору смаку та харизми. Японські штори часто називають ще японськими панелями, адже це абсолютно рівні та плоскі полотна, головним завданням яких є м’яко розсіювати світло. Вони несуть легкість й лаконічність та не перевантажують інтер’єр зайвою помпезністю. Оскільки японські штори не мають об’ємних драпірувань, ймовірність виникнення алергії на пил є в рази меншою.


                                                                                                                                   GOYA

Ще у ХІІІ ст. на світ з’явилась прародичка сучасної конструкції японських панелей. Це були дещо інші матеріали та комплектуючі, але принцип роботи залишився незмінним.

Сьогодні цей шторний механізм дуже нагадує роботу шафи-купе – однакові за розміром тканинні панелі рухаються по направляючих карнизу з боку в бік. Внизу кожного елементу є стержень-обтяжувач, який і витягує тканину до ідеально рівного стану. А зверху панелі кріпляться на міцні липучки. Також є можливість збільшити кількість каналів карнизу до п’яти і створити багаторівневу композицію із декількох полотен. Частина панелей може бути закріплена, а частина – мобільна. Варіацій комбінування безліч.

Чим більше рівнів, тим ефектніший вигляд. Такий шторний механізм дозволить поєднати найрізноманітніші фактури та кольори. Традиційно на японському віконному декорі зображають виразні малюнки та орнаменти. Окрасою стануть також й рослинні мотиви та абстракція.


                                                                                                                        ETAMIN MONTESA

На сьогодні, японські панелі є одним із найбільш практичних варіантів віконного декору. Там де технічно, через неосяжну площу, не можна встановити римські штори, на допомогу прийде східний товариш. Японські штори ідеально задекорують великі віконні отвори, стануть окрасою вітрин магазинів та допоможуть ефектно зонувати простір.

Текстильні панелі можуть бути не єдиним віконним декором, вони чудово доповнять і всіма обожнювані пишні гардини. Головне грамотно розставити акценти. Наприклад, об’ємні портьєри виконати із цупкого текстилю GOYA, а японські штори із напівпрозорого легкого тюлю MODERN. Тоді загальна картина вийде стриманою та вишуканою.


                                                                                                                          MODERN Caro

Нехай вас не лякає екзотична назва – японські штори довершать як східний, так і сучасний інтер’єр. Головне, визначитись із концепцією, а підібрати ідеальну тканину для колоритного декору допоможуть менеджери Interior Fabrics.

Натхнення та поради

Уся корисна інформація завжди під рукою. Підписуйтесь на розсилку!

 

Вхід на сайт

Переваги реєстрації

  • знижки до 10% на продукцію та послуги при замовленні з сайту;
  • інформаційна підтримка
  • можливість стати Партнером
Умови реєістрації

форма реєстрації

+38

ДЯКУЄМО ВАМ ЗА РЕЄСТРАЦІЮ

Спеціальні умови діятимуть після активації Вашого облікового запису. Дочекайтеся підтвердження на електронну пошту.