Японський стиль в інтер'єрі - естетичний дизайн без надмірностей

ТЕКСТИЛЬ У ІНТЕР'ЄРІ

Японський стиль в інтер'єрі - естетичний дизайн без надмірностей

Серед шанувальників східних стилів в інтер'єрі найбільшого поширення набув японський стиль. У його основу покладена філософія єднання людини з природою. Для максимального зближення з природою в японському стилі використовуються гармонійні колірні поєднання і зручна простота форм. Саме завдяки цим факторам японський стиль є таким привабливим для людей, які хочуть організувати в своєму будинку затишну атмосферу.

Основні особливості оформлення

Представлений стиль допомагає створити естетичний дизайн без надмірностей. Мінімалізм дуже органічно вписується в японський стиль інтер'єру, який відрізняється теплими, спокійними, приглушеними тонами і натуральними матеріалами.

У колірній гамі переважають відтінки від бежевого до кремового. Для організації контрасту використовується білий і чорний колір, а також вишневі та рожево-коричневі тони. Найбільш поширеними матеріалами для оформлення в японському стилі вважаються бамбук, світле дерево, рогожка та ротанг.

Меблі в японському стилі

Для того щоб забезпечити максимальну кількість корисного простору, в японському стилі використовують лише найнеобхідніші меблі. Дивани, як правило, приземкуваті та мають низькі спинки. Вони часто оформлюються бамбуковими або дерев'яними елементами. Оббивка меблів обов'язково виконується з використанням натуральних матеріалів, таких як льон, щільна бавовна та шкіра. Тумби та комоди найчастіше зовсім відсутні. Відмінною альтернативою слугують шафи для одягу та книг, вбудовані в нішу.

Усі меблі, виконані в японському стилі, мають гладку поверхню, рівні лінії та прямі кути. Затишку атмосфері надають різноманітні вишукані візерунки. Важливою особливістю японського житла є ієрогліфи, якими прикрашається більшість елементів інтер'єру.

Розділити кімнату на декілька зон із різною функціональністю можна за допомогою пересувних перегородок.

Інтер'єр у японському стилі та додаткові елементи

Важливо пам'ятати, що навіть серед аксесуарів не повинно бути нічого зайвого. Різноманітні вази, традиційні японські шкатулки, фігурки і паперові віяла не повинні бути розкидані по всьому будинку. Необхідно, щоб вони мали спеціально відведене для цього місце. Невід'ємним елементом японського стилю є також ікебана. Альтернативним варіантом можуть стати карликові деревця бонсаї.

Освітлення організовується за допомогою світильників, оснащених абажурами, що виконуються з шовку або рисового паперу. Такі матеріали допомагають забезпечити ефект м'якого розсіяного світла.

У колажі використані тканини: Fiore Japan, Riga Japan, Tokyo, Midtown, Saphira, Indian Silk.

Читайте також:

ЯК ОФОРМИТИ ІНТЕР’ЄР В СТИЛІ ХІПІ?
СУЧАСНИЙ ІНТЕР’ЄР В МАРОККАНСЬКОМУ СТИЛІ
ІНТЕР’ЄР У СТИЛІ СЕЦЕСІЯ (МОДЕРН) СПОВНЕНИЙ ДУХОВНО-ЕМОЦІЙНИМ І СИМВОЛІЧНИМ ЗМІСТОМ
СЕКРЕТИ ТУМАННОГО АЛЬБІОНУ АБО ІНТЕР’ЄР У АНГЛІЙСЬКОМУ СТИЛІ
СТИЛЬ АРТ-ДЕКО – ФУНКЦІОНАЛЬНІСТЬ ТА ЕЛЕГАНТНІСТЬ

Натхнення та поради

Уся корисна інформація завжди під рукою. Підписуйтесь на розсилку!

 

Вхід на сайт

Переваги реєстрації

  • знижки до 10% на продукцію та послуги при замовленні з сайту;
  • інформаційна підтримка
  • можливість стати Партнером
Умови реєістрації

форма реєстрації

+38

ДЯКУЄМО ВАМ ЗА РЕЄСТРАЦІЮ

Спеціальні умови діятимуть після активації Вашого облікового запису. Дочекайтеся підтвердження на електронну пошту.