Закулісні таємниці про black-out і sun-out

ПОРТЬЄРНІ, ШТОРНІ ТКАНИНИ

Закулісні таємниці про black-out і sun-out

Тканини black-out і sun-out – це спеціальні тканини, які служать для захисту приміщення і всього, що в цьому приміщенні знаходиться (штори, меблі, підлоги), від негативного впливу сонячного світла (нагрівання та вигорання).

Тканини black-out - це звичайна порт'єрна тканина з нанесеним на виворітну сторону прогумованим покриттям зазвичай білого або світло-сірого кольору, завдяки якому тканина не пропускає 95-99% ультрафіолетових променів. Тканини black-out мають красиву лицьову сторону і можуть застосовуватися, як звичайні портьєри для прикраси інтер'єру та, крім цього, виконувати захисні функції.

Тканини sun-out - тканина з діагональним переплетенням, зовні схожа на сатин, гладка і м'яка на дотик, ділиться на три шари – верхній (лицьовій), середній (захисний з чорних ниток) та нижній (виворітний). Саме за рахунок середнього шару тканина поглинає 80-90% сонячних променів. Тканини sun-out зазвичай двосторонні (однаково виглядають з обох сторін) використовуються частіше як технічні штори або для підкладки, але є sun-out з декоративною лицьовою стороною (Rusticae Oscurante, Cassiopea, Nigel).

Основні переваги покупки black-out та sun-out в Interior Fabrics

Ми пропонуємо: найширший вибір фактур з різними технічними параметрами; величезну кольорову гаму, при необхідності негорючі санаути, хорошу ціну та звичайно, швидкі терміни доставки.

Бажано/не бажано застосовувати

Тканини black-out і sun-out застосовуються в приміщеннях, де необхідний захист від сонячних променів або хороше затемнення. Зазвичай це кімнати на південній та східній стороні з великими вікнами, дитячі кімнати та спальні, домашні кінотеатри. Тканини black-out застосовуються тільки для декоративних портьєр і римських штор, бо за рахунок прогумованого вивороту мають велику щільність і не підходять для підкладки. Тканини sun-out використовують також і в якості підкладки для основних портьєр або як фонові штори.

Особливості/ефекти black-out і sun-out

Тканини black-out і sun-out виконують подвійну функцію, як декоративну, так і захисну функції, вони прості в пошитті та експлуатації, довговічні, продовжують життя та зберігають зовнішній товарний вигляд всім елементам декору і меблів у приміщенні.

Через високу щільності бажано акуратно використовувати тканини black-out в невеликих приміщеннях і на маленьких вікнах, так як тканина буде сильно стовбурчитися у виробах. На деяких видах тканини sun-out через діагонального переплетення і м'яких ниток легко утворюються затягування, тому вони вимагають більш акуратного пошиття та експлуатації.

На нашому сайті доступні колекції Cassiopeia, Nigel, Luna, Pallas (шир. 1.4м), а у свого менеджера Ви можете запитати про Fenix, Mate Class, Rusticae Oscurante (шир. 3м) та Décor Suede, Star (шир. 2.8-3м).

Натхнення та поради

Уся корисна інформація завжди під рукою. Підписуйтесь на розсилку!

 

Вхід на сайт

Переваги реєстрації

  • знижки до 10% на продукцію та послуги при замовленні з сайту;
  • інформаційна підтримка
  • можливість стати Партнером
Умови реєістрації

форма реєстрації

+38

ДЯКУЄМО ВАМ ЗА РЕЄСТРАЦІЮ

Спеціальні умови діятимуть після активації Вашого облікового запису. Дочекайтеся підтвердження на електронну пошту.