Інтер’єр у стилі Сецесія (Модерн) сповнений духовно-емоційним і символічним змістом

ТЕКСТИЛЬ У ІНТЕР'ЄРІ

Інтер’єр у стилі Сецесія (Модерн) сповнений духовно-емоційним і  символічним змістом

Історія цього стилю дуже цікава, і це очевидно з першого факту, що у кожній країні його називали по-іншому, та все ж розпочнемо з часових рамок. Стиль модерн виник кін. ХІХ - поч. ХХ ст., як протест митців проти змішання стилів та протривав до початку Конструктивізму на території Європи та Америки. Модерн у перекладі з французької означає новітній/сучасний. У різних країнах він отримав різну назву, до прикладу, в Італії — Флореале, у Америці — Тіффані, в Україні — Сецесія (з лат. відокремлюватись). Це стиль, який знайшов своє вираження в широкому діапазоні художніх форм, від архітектури до дизайну інтер'єру, від виробництва меблів до графіки, від мистецтва металоконструкцій і склокераміки, ілюстрацій книг, газет і плакатів. Провідними архітекторами стилю Сецесія в Україні були Владислав Городецький, Василь Кричевський, Іван Левинський.

Особливості

З появою Модерну кін. ХІХ ст. утворилась межа між старим та сучасним, змінились: системи, форми, декор, матеріали. У оформленні інтер’єру не використовують жодних колон, волют, фронтонів, ліпнину заміняє гіпсокартон та пінопласт; асиметричні форми (тяжіння до природніх ліній); символічність декору з нахилом до світу флори та фауни (язичництво); нові матеріали: залізобетон, сталь, чавун, метал, скло, кераміка.

У стилі використовуються нейтральні кольори: чисті білі, м’які сірі, відтінки червоного, оливкового, коричневого, золотого, помаранчевого, коричневий, какао, кава мокко і вершки.

Модернізм - це перш за все винахідливість, яка включає естетичність та функціональність споруди/інтер’єру зроблених в сучасному стилі. Сучасні тенденції рухаються в напрямку перетворення, майже кожна кімната перетворюється в універсальний світ, - плоский екран можна побачити не тільки в номерах готелів, але також на кухні та у ванній кімнаті. Може здатися, що кіно створює домашню атмосферу. По чому можна впізнати стиль модерн у вітальні? Це легко, по маленькому кавовому столику-трансформеру перед диваном, вітражу на дверях, світильника для цільового, декоративного освітлення з вітражного скла та милих статуетках. Та не обійтись тут без творчості відомого художника Альфонса Мухи, картини якого є найкращим прикладом стилю Сецесія. Архітектура, та інтер’єр є сповнені духовно-емоційним і символічним змістом.

Текстиль

У Модерні текстиль відіграє особливу роль. Якщо говорити про оформлення вікон шторами, то це зазвичай тьмяні без малюнку портьєри підібрані в тон до стін. Подушки на диванах можуть бути насичених кольорів, в тон до меблевої оббивки. Якщо в інтер’єрі не достатньо природних форм, то це можна виправити за допомогою текстилю в цікаві орнаменти з світу флори та фауни. Підбірка штор для стилю Сецесія (Моденр): занавіски - вуаль, органза; гардини - шовк, атлас;  портьєри - бархат; Для драпірування використовують легкі кисті.

Меблі

Вам не потрібно ламати голову над вибором меблів у вітальню, Ви можете скористатись можливістю та купити меблі масового виробництва. Диван у вітальню можна обрати бежевого кольору із заокругленими кутами та 2 пуфи в коричневий відтінок тієї ж форми. До кухні веде асиметрична арка з вигнутими лініями, які уподібнені до природних форм. Підбірка меблевих тканин для стилю Сецесія (Модерн) - шеніл, жаккард, велюр.

Модерн в інтер'єрі, безумовно, виявитися відмінним вибором для тих, хто любить нескінченні і завжди модні рішення.

Читайте також:

СЕКРЕТИ ТУМАННОГО АЛЬБІОНУ АБО ІНТЕР’ЄР У АНГЛІЙСЬКОМУ СТИЛІ
СТИЛЬ АРТ-ДЕКО - ФУНКЦІОНАЛЬНІСТЬ ТА ЕЛЕГАНТНІСТЬ
КЛАСИЦИЗМ – ДОБА ВАЖКОГО ТЕКСТИЛЮ, ЗОЛОТИХ ТА СРІБНИХ ІНТЕР’ЄРНИХ ПРИКРАС
СТИЛЬ ЕКЛЕКТИКА – ЦЕ БАЛАНС МІЖ МИНУЛИМ І СЬОГОДЕННЯМ
СТИЛЬ КІТЧ ДЛЯ ЛЮДЕЙ З ХОРОШИМ ПОЧУТТЯМ ГУМОРУ

Натхнення та поради

Уся корисна інформація завжди під рукою. Підписуйтесь на розсилку!

 

Вхід на сайт

Переваги реєстрації

  • знижки до 10% на продукцію та послуги при замовленні з сайту;
  • інформаційна підтримка
  • можливість стати Партнером
Умови реєістрації

форма реєстрації

+38

ДЯКУЄМО ВАМ ЗА РЕЄСТРАЦІЮ

Спеціальні умови діятимуть після активації Вашого облікового запису. Дочекайтеся підтвердження на електронну пошту.