Історія розкоші та багатства - інтер'єри у стилі Бароко

ТЕКСТИЛЬ У ІНТЕР'ЄРІ

 Історія розкоші та багатства - інтер'єри у стилі Бароко

Батьківщиною розкішного, помпезного, трохи химерного і надзвичайно пишного стилю Бароко, вважається Італія. В епоху Пізнього Відродження в XVI-XVII ст. на зміну Класицизму і Раціоналізму приходить цей дуже живий і перебільшено багатий стиль. До слова, скільки століть минуло, а й досі італійські майстри меблів і дизайнери тяжіють до такої прикрашеної краси ... що ми можемо спестерігати на щорічних виставках меблів.

Чотири століття тому в цьому чудовому стилі оформлялися палаци, в сучасному дизайні інтер'єру бароко «прижився» і в квартирах або заміських будинках, і, безумовно, в комерційних об'єктах таких як готелі, ресторани, багатофункціональні комплекси ...

Особливості

Для інтер'єру у стилі Бароко характерними стали мармурова підлога, обтягнуті дорогою тканиною стіни і розписана фрескою стеля. Навколо куди не глянь - виразні, криволінійні форми і симетричність, як і у всіх класичних стилях. Багато ліпнини та різьблення.

Головним кольором у такому інтер'єрі можна вважати золотий - фактично всі предмети інтер'єру мали позолочені деталі. Для оздоблення також використовували черепашачий панцир та слонову кістку. У пріоритеті коричнева колірна гамма - теракотовий, коричнево-зелений, беж, також використовують бірюзовий, бордо, чорний, перельно-рожевий або колір екрю.

У цьому стилі завжди знайдеться місце романтиці, так як світло розсіяне, неяскраве. Основне освітлення за рахунок свічок, які розміщені у  канделябрах та свічниках. А як можна обійтися без каміна? І без кількох дзеркал в красивих рамах ...

Текстиль

Текстилю в інтер'єрі у стилі бароко не те що багато, він всюди! Штори - важкі, багатошарові, з великою кількістю складок і, обов'язково, з ламбрекеном. Над ліжком - балдахін, всі меблі, навіть лавочка для ніг перед ліжком, оббиті дорогою тканиною, на ліжку - покривала, на столі -скатертити і всюди - подушки.

Рекомендуємо наступні патерни: однотонні, в смужку, в рослинний / квітковий орнамент, з вензелями і завитками. Фаворитами стилю, безумовно, залишаються парча/тафта (GIOCONDA BOSSE, EMILIANO), гобелени (колекція FLORE, тканини REGINA, IBIS, PALMIRA, REGIS, PAULA) і велюр (SAMINA, YORK, KASPER, SOKRATES, LILLY, CHERY, STAGE, SENIB, RENARD, HEKTOR, HAITI). Якщо Ви вирішили оформити інтер'єр в стилі Бароко, обов'язково подивіться ще ось ці тканини: колекція тканин в дамаск HENRIETTE, шовк INDIAN SILK, атласи SONYA, PASOA і тканини для пошиття столової білизни з колекції FLORIDA.

Більшість тканин потрібно використовувати з підкладкою, яку Ви можете вибрати і замовити тут. І, звичайно, в бароко не обійтися без китиць, бахроми, мережива - розділ Фурнітура.

Меблі

Меблі досить великі, з гнутими спинками і майстерно вирізьбленими ніжками, найчастіше з масиву деревини. Бюро, нічні столики, ліжка з балдахінами, меблеві гарнітури ... У бароко меблі це, бузусловно, предмет мистецтва.

Рекомендуємо оббивку для меблів - оксамит/велюр/мікровелюр, гобелен/жаккард, тафта/сатин/атлас, мікрофібра.

Сподіваємося, наш маленький екскурс в романтичну епоху Бароко, подарує вам нові ідеї і надихне на творчі подвиги!

Сучасна інтерпретація стилю бароко, можливо, втратила частку помпезності, але також розкішно виглядає і свідчить про достаток і статус господарів.

Компанія Interior Fabrics є офіційним представником Italvelluti в Україні.

Читайте також:

ВІДКРИЙТЕ СЕКРЕТИ ПРО СТИЛЬ ФУТУРИЗМ

АФРИКА ВДОМА. АФРИКАНСЬКИЙ СТИЛЬ В ІНТЕР’ЄРІ

ІНДІЙСЬКИЙ СТИЛЬ В ІНТЕР’ЄРІ – ОСОБЛИВОСТІ ТА СЕКРЕТИ

АМЕРИКАНСЬКИЙ СТИЛЬ - ПРОСТО, ЗРУЧНО І КОМФОРТНО

СТИЛЬ КОНСТРУКТИВІЗМ – ЕСТЕТИЧНО ТА ПРАКТИЧНО

Натхнення та поради

Уся корисна інформація завжди під рукою. Підписуйтесь на розсилку!

 

Вхід на сайт

Переваги реєстрації

  • знижки до 10% на продукцію та послуги при замовленні з сайту;
  • інформаційна підтримка
  • можливість стати Партнером
Умови реєістрації

форма реєстрації

+38

ДЯКУЄМО ВАМ ЗА РЕЄСТРАЦІЮ

Спеціальні умови діятимуть після активації Вашого облікового запису. Дочекайтеся підтвердження на електронну пошту.