Італійський інтер'єрний текстиль в класичний «одяговий» візерунок MANHATTAN

КАТАЛОГИ

Італійський інтер'єрний текстиль в класичний «одяговий» візерунок  MANHATTAN

MANHATTAN

(TURTLE BAY, SOHO, GLASGOW, LITTLE ITALY, NOLITA, BROOKLYN, MIDTOWN)
Склад / Вага / Тест на стирання:
TARTLE BAY - 58% бавовна, 18% поліестер, 18% віскоза, 6% льон; 900 г/м²; 45 000 циклів
SOHO - 58% віскоза, 24% льон, 18% бавовна; 660 г/м²; 20 000 циклів
GLASGOW - 70% віскоза, 30% льон; 520 г/м²; 25 000 циклів
LITTLE ITALY - 54% віскоза, 24% бавовна, 22% льон; 750 г/м²; 20 000 циклів
BROOKLYN - 56% віскоза, 24% льон, 20% бавовна; 680 г/м²; 20 000 циклів
MIDTOWN - 54% бавовна, 32% віскоза, 14% льон; 830 г/м²; 20 000 циклів
NOLITA - 70% віскоза, 30% льон; 730 г/м²; 20 000 циклів
Ширина: 140 см
Колірна гама: 7 колірних ансамблів

У цьому лляному текстильному ансамблі з семи різних компаньйонів знайшла втілення головна дизайнерська ідея італійських дизайнерів - створення своєрідного "твідового" образу в інтер'єрі. Мода «одягу» в інтер'єрі ось уже який рік демонструє стійку тенденцію до зростання: різноманітні твідові "гусячі лапки", "кашки", "ялинки", "зубчики" впевнено завойовують простір у будинку, і еко-колекція MANHATTAN яскраве тому підтвердження.

Всі тканини колекції виготовлені з натуральної і екологічно чистої сировини – льону, бавовни та віскози, а значить вони "тактильні", "дихаючі", гігроскопічні і антистатичні, з середніми показниками зносостійкості. Крім жакарду TURTLE BAY, інші компаньйони по типу – рогожка з виразними полотняними структурами.

Тканина NOLITA – координат для всієї колекції MANHATTAN, оскільки є фоновою для всіх дизайнів та кольорових варіантів. Нагадує лляне рукотворне полотно з ортогональним малюнком з нерівно прядених ниток. Але на відміну від льону, вона благородна, іскриться світлом, тому що здебільшого є віскозною. Двостороння.

Жакард TURTLE BAY – тканина з культовим візерунком "гусяча лапка" (border tartan, "п'є-де-куль"), історія якого сягає традиційного шотландського ткацтва, а в ХХ столітті є символом елегантності і гарного смаку. Захоплення стилістикою 60-х сьогодні набирає особливої популярності, і відродження в меблевій оббивці улюбленого мотиву епохи - "гусячої лапки" тому підтвердження. У TURTLE BAY представлена крупніша версія візерунку (так званий "ікло гончака» або "собачий зуб", R - 29,9 х 34,7 см), виконана жакардовим способом. Використання щільної багатошарової структури, тобто кількох кольорових основ, створює враження певної пульсації кольору. Для фону використаний льон з віскозою, який надає поверхні приємної шовковистості і м'якого переливу світла.

Тканина SOHO виразного репсового переплетення, нагадує твід. Від компаньйонів відрізняється поздовжнім характером фактури з меланжевих різноструктурних ниток основи. Аналогічна фактура зберігається і на вивороті.

Найтонша і витончена в колекції – GLASGOW, виткана саржевим переплетенням, що нагадує платтяний габардин. Основні візуальні і тактильні переваги тканини забезпечує значне переважання у складі віскози, а декоративний ефект полягає в ортогональному малюнку з різноструктурних меланжевих ниток основи і піткання. Можливе двостороннє використання.

Двостороння крупнозерниста рогожка LITTLE ITALY схожа на твідову "кашку". Простота і візуальна грубість її текстури викликають асоціації з натуральними екологічно чистими тканинами домашнього виробництва. Для посилення виразності малюнку використані світла основа і уток темних тонів.

BROOKLYN – двостороння смугаста тканина полотняного переплетення, структурно нагадує координат NOLITA. На світлому фоні (льон з віскозою) рівномірно чергуються широкі смуги трьох тональних градацій (R - 19,2 см).

Ще одна "твідова" тканина – MIDTOWN, з дрібним двостороннім малюнком "ялинки" (R - 0,5 х 0,7 см), виконаним саржевим переплетенням за допомогою світлої основи і темного піткання. Нерівно прядені нитки основи створюють ледве помітну фактуру поздовжніх "прострілів". Тканина досить важка і пластична, зручна у використанні: дрібний візерунок приховує невеликі цятки і потертості.

Палітра колекції MANHATTAN, базується на натуральних відтінках суворого льону і використанні одного насиченого кольору (бурого, синього, блакитного, чорного, червоного, жовтого і оливкового), створює відчуття гармонії з природою і спокою.

У роботі з MANHATTAN виробникам м'яких меблів важливо врахувати дві особливості: по-перше, необхідність використання товстої важкої оббивки переважно для рівних поверхонь, що виключають драпірування і дрібні деталі; по-друге, тканини жакардових, саржевих і полотняних структур при розкроюванні "сипляться", що потребує додаткового зміцнення зрізів і швів.

Незважаючи на тонкі гармонійні поєднання компаньйонів, використовувати текстильний ансамбль MANHATTAN в інтер'єрі слід обережно і дозовано, щоб не замерехтіло в очах від "твідового одягу". Ахроматична TARTLE BAY або MIDTOWN добре себе "почуває" в монохромному, сталевому або графітовому інтер'єрі (мінімалізм, хай-тек), де вона стане самодостатнім графічним акцентом. Але, як показали італійські дизайнери, не варто обмежуватися і чорно-білим варіантом: основна тенденція сучасного «п'є-де-куля» - це непередбачуваність колірних рішень, які по-новому зможуть організувати предметне середовище в будинку.

Колекція додає лаконічності і строгості ретро стилям, особливо в традиційних шотландському і англійському варіантах. З огляду на її натуральний лляний характер, це ідеальне рішення для створення житла в еко стилі, а також затишного і теплого будинку в стилі лофт.

Стильні тканини MANHATTAN підійдуть для офісів, домашніх бібліотек і кабінетів, додадуть строгості і лаконічності інтер'єрам ресторанів і кафе.

Натхнення та поради

Уся корисна інформація завжди під рукою. Підписуйтесь на розсилку!

 

Вхід на сайт

Переваги реєстрації

  • знижки до 10% на продукцію та послуги при замовленні з сайту;
  • інформаційна підтримка
  • можливість стати Партнером
Умови реєістрації

форма реєстрації

+38

ДЯКУЄМО ВАМ ЗА РЕЄСТРАЦІЮ

Спеціальні умови діятимуть після активації Вашого облікового запису. Дочекайтеся підтвердження на електронну пошту.