Шкіряний покрив. Як почистити шкіряні меблі – і не нашкодити їм

ОББИВНІ МЕБЛЕВІ ТКАНИНИ

Шкіряний покрив. Як почистити шкіряні меблі – і не нашкодити їм

Саме в той момент, коли шматок святкового торта вислизне з мереженої фарфорової тарілочки, голосно гепнеться на новий шкіряний диван і розмаститься на блискучій оббивці, швидше за все тоді ви будете розповідати кому-небудь анекдот або голосно сміятися над чиїмсь жартом. І ми хочемо запевнити вас, саме в той момент – не варто переривати розмову на півслові! Адже нічого страшного, насправді, не сталося! Бідолаха-торт НЕ пропалить діру у вашій бездоганній глянсуватій оббивці, і якщо ви будете оперативні, чарівні і незворушні, ніхто не зверне уваги на незграбний конфуз і, тим більше, потім не побачить слідів!

Так, шкіряні меблі – це завжди привілей і завжди відповідальність. Поширена думка, що це типовий недоторканний предмет, що створений для того, аби прикрашати і нести у світ якусь надідею. Ми хочемо зруйнувати цей міф.

Будь-які меблі – будь-які! – не тільки шкіряні, потребують охайності та регулярного догляду. Крім того, меблі, оббиті тканиною, можуть бути більш вразливими до впливу навколишнього середовища, аніж оббиті шкірою. Адже новісінька шкіра виглядає не так класно і солідно, як та, що має «затертості» та подряпини! Так, про шкіру можна сказати, що шрами її прикрашають (але не зловживайте цим правилом, латки і відкриті рани, що стирчать «кишками» назовні, ще нікого не прикрасили). Натомість про тканину геть не можна такого сказати…

Чомусь вважається, що чим дорожчий матеріал, тим більше за ним треба упадати. Але зовсім ні! Шкіра – тому і шкіра, велика і могутня, що їй все байдуже! Вона довговічна, міцна, а додаткові подряпини тільки надають їй шарму.

Але все ж є декілька правил, яких вам доведеться дотримуватися, щоби шкіряна оббивка в певний момент витримала випробування тортом і вином! А в перервах між «атаками» грайливо відблискувала у вашому інтер'єрі – як на балу!

  • Не бажано, аби шкіряні меблі постійно перебували на яскравому сонячному світлі, а також знаходилися «під прицілом» світильників, тим більше, з близької відстані. Ультрафіолет вам зовсім не товарищ у випадку зі шкірою...
  • Позбавте шкіряну обивку від гніту пилу! У цьому вам допоможе пилосос або ж жорстка тканина, змочена в мильному розчині і добряче викручена, інакше шкіра вбере зайву вологу, а це їй ні до чого!
  • Тому, як ви вже зрозуміли, наступне правило – уникайте зайвої вологи!
  • Шкіряні меблі не повинні знаходитися близько до джерел тепла – близько до печі, каміна або батареї. Через це оббивка може постійно пересихати і в результаті зіпсуватися значно швидше, ніж мала б.
  • Необхідно регулярно відновлювати жировий шар на шкіряній оббивці. Для цього її потрібно просочувати спеціальним розчином, нанесеним на чисту м'яку натуральну тканину (наприклад, бавовняну). Не бійтеся також використовувати для цього підручні засоби. Нехай цей список вас здивує, але це, правда, працює. Серед народних засобів, якими можна просочувати шкіру: збитий білок, натуральне коров'яче молоко, олія і водяний розчин гліцерину.

Ну, а якщо трапився казус, і на шкіру все-таки потрапили небажані їжа, напої та брудні руки – не біда! Такі забруднення відчищаються! Головне, як ми вже говорили, вчасно відреагувати! І ні в якому разі не терти диван, демонструючи свої фізичні сили і старанність. Робіть це легко і дбайливо. Ніжніше!

Крім того, хотілося б заздалегідь вас заспокоїти. Більшість засобів для чищення, швидше за все, будуть у вас під рукою.

  •  Олійні плями сміливо видаляйте бензином-розчинником White Spirit (Вайт-спірит)
  •  Незначні, дрібні плями на світлій шкіряній оббивці можна легко вивести за допомогою суміші з молока і білка або навіть за допомогою молока.
  •  Шоколад відмиє гліцеринове мило.
  •  Акварельні фарби, маркер або чорнило можна видалити спиртом або лимонною кислотою.
  •  Губну помаду, сліди від розлитого чаю і кави зітре спиртовий розчин (або нашатирний спирт).

І пам'ятайте – у побутових забрудненнях немає нічого страшного, і ніхто від них не застрахований. Головне, не відкладайте на завтра те, що можете зробити сьогодні, відчищайте відразу! Адже від свіжих плям позбавитися набагато легше – і це стосується не тільки шкіряної оббивки.

Натхнення та поради

Уся корисна інформація завжди під рукою. Підписуйтесь на розсилку!

 

Вхід на сайт

Переваги реєстрації

  • знижки до 10% на продукцію та послуги при замовленні з сайту;
  • інформаційна підтримка
  • можливість стати Партнером
Умови реєістрації

форма реєстрації

+38

ДЯКУЄМО ВАМ ЗА РЕЄСТРАЦІЮ

Спеціальні умови діятимуть після активації Вашого облікового запису. Дочекайтеся підтвердження на електронну пошту.