Синтетика: не все так погано

ТЕКСТИЛЬ У ІНТЕР'ЄРІ

 Синтетика: не все так погано

 

Історія виготовлення натуральних тканин сягає тисячолітню давнину. Синтетика – ж доволі юна тканина. Лиш у ХХ столітті вона стала активним учасником текстильного ринку. Відтоді інноватори невпинно працюють над розробками нових, досконаліших волокон. Сьогодні важко перелічити усі відомі види синтетики. Та незважаючи на досягнення сучасної науки, за замовчуванням, вважають, що натуральні тканини кращі за синтетичні. Правда це чи міф? Давайте розбиратись.

Синтетика прослужить менше ніж натуральна тканина.

Ні, навпаки – синтетичні тканини є більш зносостійкими. А все завдяки особливому складу. Синтетичні волокна виготовляють із полімерів, які продукуються із нафти, кам’яного вугілля та природного газу. Ці матеріали можуть похвалитись кращими технічними характеристиками аніж бавовна, льон чи шовк. Синтетичні волокна важко піддаються стиранню та розривам, є стійкішими до зовнішніх впливів та плісняви. Звісно, багато залежить від якості сировини та технології плетення, але в будь-якому разі піддавати сумніву витривалість синтетики не варто.

Синтетичні волокна комбінують із натуральними, щоб здешевити тканину.

Звісно, синтетичні волокна є дещо дешевшими за натуральні. Та варто зауважити, що сьогодні у виробництві тканин використовують високоякісні синтетичні матеріали, які деколи навіть зрівнюються у ціні із натуральними волокнами. Частково синтетичний склад полегшує догляд за тканиною. Комбінований текстиль менше мнеться, краще тягнеться та швидше сохне. Тож не можна стверджувати, що додаванням синтетичних матеріалів, виробники хочуть збільшити свої прибутки, а не спростити життя покупцю.

Синтетична тканина викликає алергію.

Такий варіант подій можливий, якщо людина є чутливою до якихось компонентів тканини. Та це скоріше виняток, ніж обов’язкове правило. У такому випадку варто розуміти, який саме елемент текстилю спровокував негативну реакцію організму. Якщо причина ховається у ненатуральних волокнах – від синтетичних тканин краще відмовитись. Якщо ж алергію викликали неякісні барвники, то таку ж реакцію могла спричинити й фарбована бавовна, льон чи інша повністю натуральна тканина.

Синтетика виглядає штучно. Її одразу можна впізнати за характерним блиском.

Це твердження є правдивим, якщо ми говоримо про вироби ХХ століття. Сьогодні ані фактура, ані вигляд тканини не може чітко охарактеризувати її склад. Довіряти можна лише етикетці, на якій чітко написані усі компоненти. Якщо виробник використовує якісні матеріали, то навіть 100% поліестрова тканина може виглядати природніше за бавовняну. До прикладу, виразне полотняне плетення тканин з колекції Sorrento переконує у їх натуральності, хоч виготовлені вони повністю із поліестру.

Синтетичний текстиль «не дихає».

Це твердження правдиве наполовину. Дійсно, є синтетичні тканини, які важко пропускають повітря. Але є й такі, що діють за протилежним принципом. Новітні технології дозволили виробникам переплітати волокна таким чином, що незалежно від свого складу, тканина спроможна «дихати».

Міфів є багато. Та перш ніж робити висновки, знайдіть хвилину, щоб отримати ґрунтовне їхнє підтвердження. Якщо ж, все таки, сумніваєтесь – звертайтесь до наших менеджерів, вони розберуть вам кожну тканину на атоми!

Натхнення та поради

Уся корисна інформація завжди під рукою. Підписуйтесь на розсилку!

 

Вхід на сайт

Переваги реєстрації

  • знижки до 10% на продукцію та послуги при замовленні з сайту;
  • інформаційна підтримка
  • можливість стати Партнером
Умови реєістрації

форма реєстрації

+38

ДЯКУЄМО ВАМ ЗА РЕЄСТРАЦІЮ

Спеціальні умови діятимуть після активації Вашого облікового запису. Дочекайтеся підтвердження на електронну пошту.