Особливості текстильного оформлення інтер’єру в Скандинавському стилі

ТЕКСТИЛЬ У ІНТЕР'ЄРІ

Особливості текстильного оформлення інтер’єру в Скандинавському стилі

Сама назва Скандинавський стиль багато говорить за себе. Утворився він приблизно в кінці XIX ст. завдяки поєднанню традицій таких країн як Фінляндія, Данія, Норвегія, Швеція та Ісландія. Колористика, візерунки та фактура тканин Скандинавського стилю передають всю природну холодну красу цієї місцевості.

Скандинавський стиль не вражає уяву вишуканістю з першого погляду, не тішить яскравими фарбами, але при цьому перетворює будинок в затишне, тепле, надзвичайно комфортне житло: прямі лінії, лаконічні фасади, натуральні матеріали та оригінальні дизайнерські рішення. Скандинави створюють інтер'єр під себе, максимально зручний і комфортний, а не для того щоб когось здивувати.

СТІНИ зазвичай однотонних кольорів: білий, бежевий, світло-сірий, світло-блакитний. Альтернативним рішенням є шпалери з дуже простим принтом або дерев’яні панелі чи вагонка пофарбовані на біло або оброблені прозорим лаком. Дерев’яна ПІДЛОГА – дошки або паркет, альтернатива — ламінат або навіть лінолеум з імітацією малюнка дерев’яної підлоги. Також особливе місце відводиться питанню освітлення, кожна окрема зона має своє освітлення: торшер, світильник з абажуром, настільна лампа тощо.

Функціональні МЕБЛІ, зі світлих порід дерева, покриті лаком або фарбою. Відмінно, якщо окремий предмет може виконувати відразу декілька функцій. Меблів в скандинавському будинку мало, і всі вони активно використовуються за прямим призначенням, а не служать ще одним елементом дизайну.

ТЕКСТИЛЬ:

• Оббивка м’яких меблів та покривала для вітальні вибираються без строкатих малюнків: блакитні, світло-зелені і сині прості візерунки на білому або бежевому тлі. Найчастіше використовують бавовну та льон: однотонні – ELAN, LARVIK, BREST, CRYSTAL, REIMS, LYON, рослинні – LAUSANNE та в тематичні патерни – GSTAAD, GLENWOOD. Саме тканини надають кімнаті завершений і по-справжньому домашній вигляд. У спальні з допомогою більш яскравих покривал із традиційними візерунками можна створити особливу затишну атмосферу.

• Штори та подушки в смужку – CALAN, DAVOS, MONTREUX, ANDERMATT, KENDAL, COLORADO; в клітинку – CAROL, ZERMATT, DURANGO, MARBLE, ORLEANS надають особливу чарівність та ідеально гармонують з такими ж лаконічними фасадами. В спальні пасують білі балдахіни з китицями (DECORATIVE CURTAIN BRUSH та VICTORIAN), а також ніжні штори з дуже лаконічним малюнком.

Якщо Ви хочете урізноманітнити Скандинавський стиль можна дерев’яні меблі замінити на інші матеріали: пластик, пофарбований метал і скло. Головне в створенні Скандинавського стилю в інтер’єрі — щирість і простота, які дозволять створити неповторний і по-справжньому домашній інтер’єр.

Компанія Interior Fabrics є офіційним представником Italvelluti в Україні.

Читайте також:

КАНТРІ СТИЛЬ – СПОГАДИ СІЛЬСЬКОГО ДИТИНСТВА

КЛАСИЧНІ ІНТЕР'ЄРИ - РОЗКІШНО І МОДНО

ОФОРМЛЕННЯ ІНТЕР’ЄРУ ТЕКСТИЛЕМ В МОРСЬКОМУ СТИЛІ

ВІНТАЖ - СТИЛЬ "ЗІ СКРИНІ"

СТИЛЬ МІНІМАЛІЗМ В ІНТЕР’ЄРІ

Натхнення та поради

Уся корисна інформація завжди під рукою. Підписуйтесь на розсилку!

 

Вхід на сайт

Переваги реєстрації

  • знижки до 10% на продукцію та послуги при замовленні з сайту;
  • інформаційна підтримка
  • можливість стати Партнером
Умови реєістрації

форма реєстрації

+38

ДЯКУЄМО ВАМ ЗА РЕЄСТРАЦІЮ

Спеціальні умови діятимуть після активації Вашого облікового запису. Дочекайтеся підтвердження на електронну пошту.