Особливості виробництва та властивості атласної тканини

ПОРТЬЄРНІ, ШТОРНІ ТКАНИНИ

Особливості виробництва та властивості атласної тканини

Атлас - це тканина, що з давніх часів використовується у швейному виробництві. Даний матеріал є шовковим плетінням, яке підкреслює колір тканини за рахунок відображення навіть найслабшого світла. У даній статті ми розглянемо основні особливості атласу.

Атлас: основні характеристики

Назву атлас отримав завдяки своїм якостям, адже з арабської мови слово «атлас» перекладається як «гладкий». Дана тканина добре зберігає форму та практично не мнеться, однак неправильне прання може призвести до усадки тканини. Зверніть увагу, що атлас універсальний і підходить не тільки для пошиття одягу, але і для виготовлення скатертин, серветок, постільної білизни та штор.

За допомогою атласних штор ви зможете створити неповторний дизайн інтер'єру, який подарує теплу й затишну атмосферу в приміщенні. Головне - це підібрати відповідний відтінок тканини для штор, який гармонійно впишеться в оформлення вашого помешкання.

Виробництво атласу

Незважаючи на те, що спочатку при виготовленні атласу використовувалися виключно шовкові нитки, сьогодні він виробляється і з інших матеріалів: бавовни, нейлону, віскози, складного поліефіру, ацетату. Названі волокна можуть використовуватися як самостійно, так і в поєднанні з волокнами шовку. Атласний шовк - це найбільш дорогий тип даної тканини, оскільки він відрізняється високою якістю та привабливим зовнішнім виглядом.

Незвичайна гладкість тканини пояснюється особливим типом плетіння, який називають «сатиновим». Особливість даного типу полягає в тому, що більша частина ниток основи виходить на лицьову сторону полотна. Існує й інший різновид атласу, що отримав назву двостороннього. Така тканина є гладенькою не тільки з лицьової, але і з виворітного боку. Подібного ефекту вдалося досягти завдяки застосуванню двох комплектів ниток основи.

Атласна тканина та її властивості

До найважливіших властивостей атласної тканини можна віднести:
• високий рівень міцності;
• зберігає блиск протягом тривалого періоду часу за умови дотримання ключових правил догляду;
• не електризується і чудово вбирає вологу;
• добре драпірується;
• має гіпоалергенні властивості (належить до тканин, виготовлених із натуральних матеріалів).

Догляд за атласною тканиною

Вироби з атласу рекомендується зберігати подалі від джерел тепла, це дозволить продовжити термін їх експлуатації. Що стосується прання атласної тканини, то найбільш придатним буде ручний спосіб. Ви також можете випрати атлас у пральній машині, вибравши м'який режим прання. Дану тканину слід прати в холодній воді з використанням миючих засобів, у складі яких нема агресивних речовин.

В асортименті Interior Fabrics представлено широкий вибір атласних тканин, які привернуть вашу увагу: Pasoa, Versalles, Joy, Fleur та інші.

Якщо ви хочете придбати атласну тканину для штор або додатково проконсультуватися у нас з приводу її особливостей, зв'яжіться з нашими торговими менеджерами за вказаним номером.

Натхнення та поради

Уся корисна інформація завжди під рукою. Підписуйтесь на розсилку!

 

Вхід на сайт

Переваги реєстрації

  • знижки до 10% на продукцію та послуги при замовленні з сайту;
  • інформаційна підтримка
  • можливість стати Партнером
Умови реєістрації

форма реєстрації

+38

ДЯКУЄМО ВАМ ЗА РЕЄСТРАЦІЮ

Спеціальні умови діятимуть після активації Вашого облікового запису. Дочекайтеся підтвердження на електронну пошту.