Секрети оформлення інетр'єру в стилі Лофт

ТЕКСТИЛЬ У ІНТЕР'ЄРІ

Секрети оформлення інетр'єру в стилі Лофт

Для урізноманітнення житла, для задоволення бажань найбільш вибагливих клієнтів або ж навпаки бюджетні варіанти, список можна продовжити..., виникали/створювались інтер'єрні стилі. Що стосується стилю Лофт, то сформувався він у Америці 40-50-х років, це були більше історично-економічні обставини, чим розкіш 50-х років. Та з того часу пройшло ще раз так і під впливом часу та культури життя Лофт став популярним стилем оформлення інтер'єру. Чому стиль називається Лофт? Усе дуже просто любий читачу, у перекладі з англійської Loft означає "горище" та "житло на горі". Тобто, у після воєнні роки, коли економіка країни була в край поганому стані, покинуті промислові (фабрики, склади, майстерні, мануфактури...) нежитлові будівлі отримали "нове" життя, при реконструкції їх в житлові. Цьому стилю характерно багато вільного простору та свіжого повітря.

Особливості

Ви можете використовувати/поєднувати різні архітектурні прийоми нового та старого. Наприклад, цегляні стіни з грубою штукатуркою (можуть бути шпалери з імітацією) та сучасні лампи, дерев'яні сходи та металеві поруччя, дерев’яні балки та металеві труби, сталеві плитки для облицювання стін, скляні перегородки, відкрита вентиляційна система, хромована поверхня, нетипові елементи інтер'єру (графіті, плакати, дорожні знаки, картини...). Стиль потребує: просторих кімнат з високими стелями, великих віконних прорізів, простих та функціональних меблів, мінімум декору та дотримання холодної кольорової гами. Правильне освітлення також може створити ілюзію просторості. Не має перегородок, це питання вирішується за допомогою зонування площі (колористика, світло, скляні перегородки).

Кому близький по духу стиль Лофт?

Він підходить молоді, людям з творчими професіями та з маленьким бюджетом. Тому що частенько житло перетворюється в робоче місце (художники, письменники, дизайнери...). Велика площа, де справді можна дати волю фантазії. Там де стіни не тиснуть на голову, а зайві меблі не забирають часу на прибирання. Є час та можливість творити.

Текстиль

У стилі Лофт меблі мають декілька завдань. По-перше, функціональне: шафа – для одягу, диван для гостей, ліжко для сну... По-друге, зонування житла. В цьому стилі найефектніше виглядають мінімалістичні антикварні меблі з сучасними елементами. Віконні прорізи завішувати легкими тканинами, такими як тюль. Для цього стилю підійдуть: шкірзамінник - Gentleman, Underground, тюль - Maga, бавовна - Blossom...

Користуйтесь фільтрами для пошуку необхідних Вам шторних, меблевих тканин та фурнітури на сайті Interior Fabrics.

Компанія Interior Fabrics є офіційним представником Italvelluti в Україні.

Читайте також:

ЕКОСТИЛЬ - В ГАРМОНІЇ З ПРИРОДОЮ

СТИЛЬ БІДЕРМЕЙЕР - У ГОСТІ ДО БУРЖУА

ІНТЕР'ЄР У СТИЛІ ХАЙ-ТЕК - ТЕХНОЛОГІЇ ТА ПРАГМАТИЧНІСТЬ ДЛЯ ПРОГРЕСИВНОЇ СУЧАСНОЇ ЛЮДИНИ

ШЕББІ-ШИК У ІНТЕР'ЄРІ - ОСОБЛИВОСТІ ТА СЕКРЕТИ

ЩО ПОВИНЕН ЗНАТИ КОЖЕН ДИЗАЙНЕР ПРО СТИЛЬ БОХО?

Натхнення та поради

Уся корисна інформація завжди під рукою. Підписуйтесь на розсилку!

 

Вхід на сайт

Переваги реєстрації

  • знижки до 10% на продукцію та послуги при замовленні з сайту;
  • інформаційна підтримка
  • можливість стати Партнером
Умови реєістрації

форма реєстрації

+38

ДЯКУЄМО ВАМ ЗА РЕЄСТРАЦІЮ

Спеціальні умови діятимуть після активації Вашого облікового запису. Дочекайтеся підтвердження на електронну пошту.