Секрети Туманного Альбіону або інтер’єр у Англійському стилі

ТЕКСТИЛЬ У ІНТЕР'ЄРІ

Секрети Туманного Альбіону або інтер’єр у Англійському стилі

Декор в англійському (британському) стилі, як правило, намагається створити затишну атмосферу і настрій, типовий для котеджів та резиденцій. Зазвичай, коли говорять про меблі в англійському стилі, то виникають асоціації про дерев'яні класичні або ж антикварні меблі. Що ж, дорогі читачі, ця думка ні в якому разі не хибна, та, попри те, стосується і декорування інтер’єру. Щоправда у теперішній англійський стиль, Ви можете також додати і сучасні елементи, і це лише додасть інтер'єру шарму та виразності.

На практиці виділяють 3 різних, але пов’язаних між собою англійських стилів, а саме: класичний англійський, сучасний англійський та англійський сільський. Перш ніж почати оформляти приміщення, потрібно визначитись з напрямком, щоб підібрати правильні меблі та декорації.

Особливості

Перше, на що потрібно звернути увагу, те, що усі дверні прорізи оформленні дерев’яними порталами (арки з шалівки, рос. “обналичники”). У вітальні на стінах поклеєні шпалери з рослинним малюнком, які гармоніюють з меблевою оббивкою та шторами, а на підлозі постелений килимок. Між меблями стоїть журнальний столик, в стіні біля дверей вмонтований невеликий камін. Камін будують з сірого, коричневого чи пісочного каменю. На камінній поличці ставлять годинник, дзеркало, або портрет господаря дому.

У кутку між диваном та вікном цокає великий англійський годинник. Іншу сторону стіни займає шафа з баром та шухлядами, а навпроти вікна - стіл з шістьма стільчиками. У інтер’єрі відсутнє сучасне устаткування, тобто уся техніка вмонтована у меблі, стіни або ж задекорована.

Одним з найбільш поширених асоціативних рядів про Англійський стиль є фільм про Шерлока Холмса (кабінет-бібліотека, де він разом з вірним другом Ватсоном розгадує чергові загадкові історії). Отож, не можливо уявити собі кабінет-бібліотеку без стола, крісла, дивана з подушками, багато задрапірованих штор та полиць з книжками. Якщо перераховувати кольорову гаму, то переважають консервативні бежево-коричневі кольори, як акцент може бути присутній червоний колір, оранжевий, зелений… Меблі тонують в темні насичені кольори природних відтінків (коричневий, червоне дерево, темно-рудий, золотистий, пісочний).

Текстиль

Важкі елегантні портьєри в тон з оббивкою дивана, покривалом ліжка та тканинними шпалерами (зазвичай шовкові) в цікаві східні принти (популярний пейслі) та інші квітково-рослинні малюнки, які прикрашають вітальню, спальню, кухню. Мінімалізм в кількості, та максималізм в якості та зовнішньому вигляді. Запрошуємо ознайомитись з нашою підбіркою шторних тканин для декорування інтер'єрів у Англійському стилі: Indian Silk, Rosana, Larissa, Classic Terenzio, Rita.

Меблі

Якщо обирати меблі для спальні, то це обов’язково буде велике ліжко, з маленькими тумбочками, етажеркою та вмонтованою шафою. У вітальні розкішний диван у квітковий принт з такими ж подушечками, посередині - м’які крісла з пуфами. Запрошуємо переглянути колекції меблевих оббивних тканин: гобелени Flore, Classic Terenzio, Larissa, Marengo Uni, тканини у клітинку Celtic а також меблеву шкіру.

Англійський стиль стриманий та консервативний, тому, якщо меблі насичених кольорів, то стіни будуть у пастельні кольори, або ж приглушених кольорів меблі та світлі стіни.
Цей стиль надзвичайно гармоніює з осінню, адже неможливо уявити осінній вечір без чашки запашного англійського чаю біля потріскуючого каміну…

Читайте також:

СТИЛЬ АРТ-ДЕКО - ФУНКЦІОНАЛЬНІСТЬ ТА ЕЛЕГАНТНІСТЬ

КЛАСИЦИЗМ – ДОБА ВАЖКОГО ТЕКСТИЛЮ, ЗОЛОТИХ ТА СРІБНИХ ІНТЕР’ЄРНИХ ПРИКРАС

СТИЛЬ ЕКЛЕКТИКА – ЦЕ БАЛАНС МІЖ МИНУЛИМ І СЬОГОДЕННЯМ

СТИЛЬ КІТЧ ДЛЯ ЛЮДЕЙ З ХОРОШИМ ПОЧУТТЯМ ГУМОРУ

ПРАВИЛА ФЕН-ШУЙ ДЛЯ ІНТЕР’ЄРУ В КИТАЙСЬКОМУ СТИЛІ

Натхнення та поради

Уся корисна інформація завжди під рукою. Підписуйтесь на розсилку!

 

Вхід на сайт

Переваги реєстрації

  • знижки до 10% на продукцію та послуги при замовленні з сайту;
  • інформаційна підтримка
  • можливість стати Партнером
Умови реєістрації

форма реєстрації

+38

ДЯКУЄМО ВАМ ЗА РЕЄСТРАЦІЮ

Спеціальні умови діятимуть після активації Вашого облікового запису. Дочекайтеся підтвердження на електронну пошту.