Тафта, як класичний приклад оформлення класичного інтер’єру

ТЕКСТИЛЬ У ІНТЕР'ЄРІ

Тафта, як класичний приклад оформлення класичного інтер’єру

Тафта — це один з різновидів лискучих тонких тканин, яку здавна використовують для пошиття вишуканого вбрання та у текстильному оформленні інтер’єрів та декоруванні предметів побуту.  Вона завжди виглядає багато, вишукано та додає приміщенню елегантності та чарівності. Слово «тафта» у перекладі означає «виткане», виникло у Сасанідський період існування Персії, у часи процвітання ткацтва. Їй характерні такі риси: жорсткість, щільність та пластичність, завдяки цьому Ви з легкістю можете створити пишні силуети та об'ємне драпірування.

За своєю структурою тафта – щільна тканина, має приємний перелив на сонці. Буває з натуральних волокон (шовк, бавовна) або синтетичних (поліестер).

Бажано/не бажано використовувати

Тафта ідеально підходить для пошиття нарядних портьєр та римських штор для оформлення класичних інтер'єрів. Завдяки особливості плетіння матеріал виходить, як казали у давнину «хрустким» тобто жорстким, щільним, шелестким і виглядає благородно і урочисто. Штори з тафти надають інтер'єру особливого шарму, вікна декоровані тафтою виглядатимуть багато і святково. Не рекомендується застосовувати тафту в приміщеннях з високою відвідуваністю – кухня, їдальня, дитяча, тому що тканина легко брудниться, сильно мнеться і вимагає дбайливого догляду.

Особливості тафти:

- гарний відлив тканини;
- жорсткість та щільність;
- ошатний зовнішній вигляд;
- благородні відтінки;
- міцність і довговічність.

Ефекти тафти

Щоб впевнитись у тому, що Ви тримаєте в руці саме тафту – її потрібно стиснути. Якщо на ній залишаться заломи, то це вона (глянсова, жорстка, щільна та пластична) – тафта. Зверніть увагу,  що при розкрої тканина дуже сиплеться, потрібно враховувати додатковий метраж на припуски. Як вже згадувалось, тафта мнеться при пошитті та експлуатації. Не менш важливим є той фактор, що вона «боїться» води, -  залишаються плями та розводи. Якщо це штори, рекомендоване прання лише у теплій воді та сушка в розправленому вигляді без віджиму, а для меблів дбайлива хімчистка.

Компанія Interior Fabrics запропонує Вам тафту різної щільності та ступенів жорсткості, шириною від 3 метрів, у широкій кольоровій гамі, зокрема, і з ефектом «хамелеон», з натуральних або штучних волокон. І, звичайно, найвизначнішою характеристикою тканин, які ми пропонуємо, є якість та конкурентна ціна.

Пропонуємо Вам ознайомитись з представленою на сайті колекцію тафти Emiliano

Якщо Ви хочете переглянути більше варіантів тафти,  зв'яжіться з Вашим менеджером або заповніть запит на підбір тканини з Вашого особистого кабінету (тільки для зареєстрованих користувачів).

Читайте також:

ОРГАНЗА - ЕФЕКТНА РОЗКІШ СУЧАСНОЇ ТКАНИНИ
У ЧОМУ РІЗНИЦЯ МІЖ ОКСАМИТОМ, ВЕЛЮРОМ ТА ПЛЮШЕМ?
ТКАНИНА ЖАККАРД – ОДНА З НАЙДОРОЖЧИХ ТКАНИН

Натхнення та поради

Уся корисна інформація завжди під рукою. Підписуйтесь на розсилку!

 

Вхід на сайт

Переваги реєстрації

  • знижки до 10% на продукцію та послуги при замовленні з сайту;
  • інформаційна підтримка
  • можливість стати Партнером
Умови реєістрації

форма реєстрації

+38

ДЯКУЄМО ВАМ ЗА РЕЄСТРАЦІЮ

Спеціальні умови діятимуть після активації Вашого облікового запису. Дочекайтеся підтвердження на електронну пошту.