Текстильні тренди та новинки у текстильній галузі

НОВИНИ

Текстильні тренди та новинки у текстильній галузі

3D тканини
Дизайнер Aleksandra Gaca розробила тривимірну тканину, яка виявилась ще й чудовим звукоізолятором. З’ясувалося, що трьохвимірна площина поглинає звук значно краще за плоскі поверхні. В основі матеріалу - вовна та мохер. Контраст матеріалів підкреслює різницю між високими технологіями та традиційною ткацькою технікою. Саме цей контраст створює характерну структуру та рельєф полотна: матового та глянцевого, жорсткого та м’якого одночасно.

Металізовані та скульптурні тканини
До новинок сучасного текстилю відносять інтер’єрні тканини з додаванням металізованих ниток. Така тканина має здатність до утворення надзвичайно красивих складок. Ви щодня можете змінювати форму ваших гардин, лише згинаючи металізовану тканину.

Тканини – кристали
Студентка Elisa Stroyzk з Лондонськой школи Central Saint Martins, поєднуючи разом дерево та тканину, наділила свій винахід властивістю приймати форми любої складності. Сучасно і справді екологічно.

Натуральні фактурні тканини
Тканини з натуральних волокон дарують відчуття затишку та «правильної» розкоші. А фактурні ефекти натуральних тканин – є безперечним показником високої якості матеріалу. Завдяки сучасним технологіям натуральні тканини отримали нові втілення та образи, проте як і сотні років тому – вони популярні та затребувані.

Футуристичні тканини
Азіатські дизайнери завжди вражали вмінням створювати яскраві колоритні тканини. Найперша ця тенденція, звичайно, з’явилася у одязі - піджаки Ichiro Suzuki зовсім не складають враження перебільшеного стиля кібер-панк, не дивлячись на особливу увагу до деталей та тривимірної стилізації.

3D друкування гнучких тканин
Основною задачею при створенні гнучких текстильних структур було зробити їх одночасно гнучкими та міцними, здатними зберігати форму та бути приємними на дотик. Форма повинна була зберігатись незалежно від зовнішнього середовища та впливу.

Усі ці тканини уже використовуються у текстильному декоруванні житлових та комерційних інтер’єрів у США та Європі, а це означає що рано чи пізно ці технології та тренди прийдуть і до України. Хоч деякі з описаних тут тенденцій ми можемо уже бачимо в роботах наших вітчизняних дизайнерів, і це справді приємно.

Натхнення та поради

Уся корисна інформація завжди під рукою. Підписуйтесь на розсилку!

 

Вхід на сайт

Переваги реєстрації

  • знижки до 10% на продукцію та послуги при замовленні з сайту;
  • інформаційна підтримка
  • можливість стати Партнером
Умови реєістрації

форма реєстрації

+38

ДЯКУЄМО ВАМ ЗА РЕЄСТРАЦІЮ

Спеціальні умови діятимуть після активації Вашого облікового запису. Дочекайтеся підтвердження на електронну пошту.