«Весь світ – дизайн». Design. Living Tendency 2016, Шекспір, театр та текстиль Italvelluti

НОВИНИ

«Весь світ – дизайн». Design. Living Tendency 2016, Шекспір, театр та текстиль Italvelluti

Design. Living Tendency 2016 – одна з тих виставок, на якій треба буквально взяти очі в руки, аби нічого не проґавити. Настільки органічного дизайну ви ще не бачили. Дизайн, який може скромно зачаїтися в куточку, стати частиною чогось єдиного-непорушного-цілого, де найменша частка – невід`ємна; або навпаки – може напасти здалеку та заскочити зненацька! Пройшла одна з тих виставок, до яких треба було морально готуватися, щоби побачити та дізнатися все про сучасний дизайн – в усій його голизні, а головне, прийняти й зрозуміти його – повністю. І, повірте, це було дуже смачне видовище, аж губи злипалися!

З 28 вересня до 1 жовтня в КиївЕкспоПлаза пройшла на ура! міжнародна виставка меблів, домашнього текстилю, освітлення, предметів інтер`єру й декору Design. Living Tendency 2016. «Банк творчих ідей та відправний пункт дизайнерського руху; сцена для презентацій та місце для дизайн-комунікацій» – величезний простір, який на декілька днів віддали з тельбухами найкращим дизайнерам, архітекторам, декораторам, інженерам і технікам, виробникам та іншим, причетним до облаштування житлових та комерційних приміщень.

Головним проектом виставки Design. Living Tendency, її «географічним центром», як і в попередні роки, був Театр Дизайну, який об`єднав під одним дахом лекторій, майданчик для презентацій та виставковий простір. Ідею оформлення цього разу запозичили у Вільяма Шекспіра. Приєднавшись до всесвітньої акції пам`яті (у 2016 виповнилося 400 років з дня смерті геніального драматурга й поета), Театр був умовно поділений на 4 тематичні частини, кожна з яких відведена під одну з драм Шекспіра. Балкон юної Джульєтти, де вона, завмираючи, чекала на Ромео, кімната Гамлета, в якій знемагав герой у пошуках сенсу, фатальне ложе Дездемони й Отелло та тронна зала легендарного Короля Ліра. Але в Театру був нюанс – сучасний інтер`єр. Куратором цього непростого проекту виступало дизайн-бюро ODESD2.

Чотири «драматичні» майданчики перетворилися на сучасні виставкові зали, в яких взяли учать і тканини Italvelluti – вони стали фоном і надали тону кожній з історій – і все завдяки чуйності та фантазії дизайнера декор-студії «Коралі», Дани Якімчук, яка змогла «розкусити» кожного з головних героїв й не просто знайти для них місце в сучасному світі, але й оформити інтер`єр так, як це сьогодні зробили б вони самі:

«Отелло – зрілий, закоханий чоловік, яскравий, пристрасний, емоційний. Його краса екзотична та небанальна, вона відображається у вразливості його внутрішнього світу…

Гамлет – герой фільму в стилі «екшен». Пошук справедливості, втрачене кохання… Його непорушний спокій розірваний на шматки почуттями…

Ромео і Джульєтта – ніжність, свіжість, невинність, категоричність… Кохання, яке залишається чистим назавжди… Діти, які думають, що вони дорослі.

Король Лір – старий король, відчай, розчарування… Вперта королівська гідність…».

Можливо, тканини й надали меланхолії, деякого трагізму інтер`єрам, але не позбавили їх жвавості. На відкритому просторі організаторам вдалося створити абсолютно відмінні один від одного, повноцінні інтер`єри, наділені характерами своїх потенційних власників, і при цьому наповнити їх предметами декору так, аби ті стали суцільною зв`язкою і природно виглядали один з одним.

Театр Дизайну став справжнім театром – без головних героїв, без акторів… Говорив лише Інтер`єр. Design. Living Tendency 2016 довела, що слова – зайві, коли інтер`єр продуманий до найдрібніших деталей і говорить сам за себе, не промовляючи ні слова. Слідкуйте за тенденціями, будьте в тренді, але не забувайте про те, що головне – створити свій власний стиль. Експериментуйте й творіть – разом з Italvelluti.

Натхнення та поради

Уся корисна інформація завжди під рукою. Підписуйтесь на розсилку!

 

Вхід на сайт

Переваги реєстрації

  • знижки до 10% на продукцію та послуги при замовленні з сайту;
  • інформаційна підтримка
  • можливість стати Партнером
Умови реєістрації

форма реєстрації

+38

ДЯКУЄМО ВАМ ЗА РЕЄСТРАЦІЮ

Спеціальні умови діятимуть після активації Вашого облікового запису. Дочекайтеся підтвердження на електронну пошту.