"Я фанат текстилю": інтерв'ю з Оксаною Годованою, студія дизайну HomsDecor

ТЕКСТИЛЬ У ІНТЕР'ЄРІ

 

 Ми часто запитуємо себе: що первинно в концепції текстильного декорування інтер'єру? Функціонал, дизайнерське рішення, індивідуальність або емоційна складова? Немає однозначних відповідей - є думки професіонала-дизайнера, бачення кінцевого замовника і мрії художника. Про це та багато іншого ми поговорили з Оксаною Годованою, власницею і головним дизайнером з текстилю студії дизайну HomsDecor

 

IF: ⁃ У ваших інтер’єрах завжди присутні виразні тканини. Як наважуєтесь працювати із складним текстилем?

ОГ: - Якщо є можливість внести небанальне рішення - я це роблю. Як правило, до текстильного декоратора звертаються тоді, коли інтер’єр вже готовий. Часто стикаюсь з тим, що простору бракує кольору, акцентів. Люди в зазвичай обирають стриманий однотонний мінімалізм. А сміливий текстиль дозволяє обрамити простір, додає йому фактурності. Це не завжди яскраві патерни. Це може бути і звичайний льон, чиє плетення і натуральність наповнює кімнату особливим настроєм.

 

IF: ⁃ Чи доводиться переконувати клієнтів обрати нетипові тканини?

ОГ: - На щастя, багато людей питають моєї рекомендації. Я показую вже реалізовані проекти і роль текстилю у їхньому оформленні - це найкращий аргумент. Дуже радію, коли клієнти схиляються до барвистих рішень. Хоча деколи рекомендую й стриманий віконний декор. До прикладу, оформлювала один інтер’єр, де стіни були уквітчані, тож завдання стояло збалансувати рослинні патерни чимось менш виразним. Прийняли рішення доповнити його смужкою у ідентичній кольоровій гаммі. Клієнт спершу мав сумнів, адже хотів просто однотонну штору, але, довірившись, не прогадав і залишився справді задоволеним.

 

IF: ⁃ Маєте улюблені колекції? З яким підбірками подобається працювати?


ОГ: - Я фанат текстилю. Але немає улюлених тканин, є поняття «актуального текстилю для конкретного простору». Кожен проект потребує індивідуального підходу. Тому стараюсь зажвди відштовхуватись від інтер’єру та побажань замовників. Та є тканини, якими я захоплююсь. З них я шию подушки. Багато подушок. У колекції є зараз понад 100 варіантів. Використовую неординарні цікаві поєднання, нетиповий виразний текстиль. З цими подушками часто приїжджаю на об’єкти і пропоную доповнити ними простір.

Радію, коли власники бачать, як подушкам під силу змінити настрій кімнати та додати їй чогось особливого.Одна клієнтка навіть замовила два комплекти подушок: один зимовий варіант, інший літній. І коли вона їх змінює - простір виглядає і сприймається зовсім по-іншому, по-новому.

 Дякуємо HomsDecor за фото

 

Натхнення та поради

Уся корисна інформація завжди під рукою. Підписуйтесь на розсилку!

 

Вхід на сайт

Переваги реєстрації

  • знижки до 10% на продукцію та послуги при замовленні з сайту;
  • інформаційна підтримка
  • можливість стати Партнером
Умови реєістрації

форма реєстрації

+38

ДЯКУЄМО ВАМ ЗА РЕЄСТРАЦІЮ

Спеціальні умови діятимуть після активації Вашого облікового запису. Дочекайтеся підтвердження на електронну пошту.