7 «законів» дизайну, які варто порушити

ТЕКСТИЛЬ У ІНТЕР'ЄРІ

7 «законів» дизайну, які варто порушити

 

Бежеві стіни, однотонні штори, корпусні меблі кольору «горіх» та диван у сірій оббивці. Так, це варіант, перевірений сотнями тисяч людей, але це точно не той інтер’єр, в якому хочеться жити і творити. Тому ми підготували кілька "законів" дизайну, які варто порушити, щоб створений простір надихав до нових звершень.

1. Темні кольори - лише для великих квартир

Білий, бежевий, голубий, салатовий – існує думка, що світлі кольори візуально розвантажують інтер’єр і роблять його просторішим. Важко заперечити, але хто сказав, що темні відтінки впораються з цим завданням гірше? Для створення камерної, затишної атмосфери підійдуть і насичені барви. Темно-синій, бордовий, смарагдовий – виділіть фарбою хоча б одну стіну і межі кімнати розширяться.

2. Стеля виключно біла

Це твердження нагадує аксіому дизайну. На щастя, у ХХІ ст. трапляється все більше і більше винятків, які доводять, що істина далеко не в білому кольорі. Фарбування стелі в яскраві відтінки відкриває портал у світ стилю і смаку. Повірте «п’ята стіна», про яку всі забувають, також дуже хоче мати своє виразне обличчя.

Джерело зображення sitename.com

3. Вікна мають бути за шторами

Кажуть, що вікна без штор, те саме, що жінка без одягу. Та чи справді це так? Навіть якщо вікно без текстильного оформлення – це не означає, що воно є голим. Квартира розміщена не з південної сторони? Тоді сміливо залишайте охайну віконну раму всім на показ. Та є один виняток – вікна спальні, все таки, повинні мати хоча б тюль. Ви ж не хочете, щоб ваше особисте життя стало приводом для обговорень сусідів.

4. Маленька кімната – маленькі меблі

Розмір має значення. Запевняємо – великий, пишний диван у маленькій вітальні стане найзатишнішим місцем у квартирі. Не старайтесь «підігнати» меблі під площу інтер’єру. Нехай у кімнаті не буде зайвої шафи чи стола, але буде приємна, а головне, велика канапа, яка зустрічатиме вас після важкого дня.

5. Стільці за столом однакові

Про цей тренд не чув лише лінивий. Пам’ятайте, єдине, що має турбувати при виборі стільців – це їхній комфорт і естетика. Подобається декілька крісел? Не знаєте яке обрати? Не мучте себе – купуйте всі. Хай обідня зона буде проявом вашого креативу і фантазії.

6. Все в одній гамі

Дизайнери обов’язково порадять зробити в квартирі кольоровий акцент, бо сіро-бежеве зараз не в моді. Але це не означає, що ваш інтер’єр має перетворитись у 50 відтінків синього, зеленого чи фіолетового. Акцент – це добре, але комбінування різних, деколи абсолютно протилежних, кольорів – ще краще.

7. Різні принти разом не потоваришують

Якщо штори мають ромби, то диван також має бути огорнутий в аналогічну геометрію. Забудьте про це правило і пориньте у світ шалених візерунків. До прикладу, зигзаги TOKYO PRINT GEOMETRICO чудово дивитимуться із об’ємними квітами TOKYO PRINT FIORE, кубики PUZZLE CASTOR зрадіють компанії пташок GOYA ZEPHYR.

Звісно, не варто перетворювати інтер’єр у калейдоскоп орнаментів, але три-чотири принта сміливо оселяйте разом. Такий прийом додасть простору динаміки і енергії.

Натхнення та поради

Уся корисна інформація завжди під рукою. Підписуйтесь на розсилку!

 

Вхід на сайт

Переваги реєстрації

  • знижки до 10% на продукцію та послуги при замовленні з сайту;
  • інформаційна підтримка
  • можливість стати Партнером
Умови реєістрації

форма реєстрації

+38

ДЯКУЄМО ВАМ ЗА РЕЄСТРАЦІЮ

Спеціальні умови діятимуть після активації Вашого облікового запису. Дочекайтеся підтвердження на електронну пошту.