7 законів, як має виглядати якісна оббивка

ТЕКСТИЛЬ У ІНТЕР'ЄРІ

7 законів, як має виглядати якісна оббивка

 

Що для вас важливо при виборі м’яких меблів? Практичність? Наявність «спального місця»? Конкретний стиль та форма? У кожного свої пріоритети. Та і практиків, і естетів об’єднує одне – оббивка.

Незалежно від фасону, функціоналу, розміру, все одно, треба буде вибирати тканину для обшивки.

Якою ж вона має бути? Як має виглядати якісна оббивка? Все просто. Ось декілька законів, дотримуючись яких, ви отримаєте справді надійні та естетичні меблі.

1.Щільність

У професійному каталозі інтер’єрного текстилю завжди представлений великий шматок тканини. Візьміть його в руки та потягніть. Він не має розтягуватись. Тканина повинна бути щільною та міцною. В іншому разі такий текстиль служитиме доволі не довго. Меблі швидко втратять форму, а на місцях, де найчастіше сідають, з’являться розтягнутості.

2.Однорідність

Щоб перевірити однорідність тканини, нам знову потрібен великий шматок тканини. Якщо виробник не може вам його запропонувати – не думаючи, відкладайте такий каталог куди подалі. Шановані бренди завжди надають своєму покупцеві більший відріз текстилю для кращого знайомства з оббивкою.

Отож, візьміть в руки тканину та проведіть по ній рукою. Рельєф текстилю має бути рівним та без видимих вузликів чи ущільнень. Якщо ж тканина по своєму задуму має бути дещо мішкувата та фактурна, зверніть увагу на якість плетення. Воно повинно бути рівномірним, аби при натяжці текстиль рівно лягав на меблі.

3.Запах

Хоч стаття про те, як оббивка має виглядати, та коли ви її побачите, у вас буде змога її ще й понюхати. Тканина має мати нейтральний запах. Відгомін клею, пластмаси, хімії – погана ознака. Швидше за все, такий текстиль виготовлений на теренах Азії, де часто для створення оббивки використовують дешевий поліестер, неякісні фарби, формальдегіди та інші токсичні речовини.

4.Самотність

І знову великий відріз тканини, і знову беремо його до рук. Тканина має бути «самотня», тобто не має мати підклейки. Марля, тонке рогожкове полотно або будь-що, що приклеїли знизу оббивки, є ознакою того, що текстиль слабкий та неякісний. Нижньою підклейкою його хотіли ущільнити та додати трохи ваги. Бо в іншому разі тканина просто не триматиме форми та швидко розлізеться.

5.Технічні характеристики

Про якість тканини говорить не лише її зовнішній вигляд, але й технічні характеристики. Це те, що приховано, те, що не підвладне людському оку.

Деякі тканини на дотик неймовірно ніжні та м’які. На перший погляд може здатись, що така тканина не витримає великих навантажень. В такому випадку, крапки над «і» розставлять технічні характеристики.

Тест Мартіндейла, стійкість до вогню, світла, тест на пілінг та інші дані, які розміщені на каталозі, допоможуть вам розвіяти сумніви.

6.Компаньйони

Ну що? Ви слідували всім вищезгаданим законам, обрали оббивку, але, все одно, не в захваті від отриманого результату? Може бути і таке. Та це легко виправити. Вдало підібрані компаньйони творять чудеса. Комбінуйте, експериментуйте. Розбавте однотонність орнаментами, квітами, геометрією. Не бійтесь фантазувати.

Найпопулярніша комбінація – це світлий однотон і темні візерунки. Вони як кава та молоко – такі різні, але коли поєднуються разом, то вже неможливо представити їх порізно.

Ще один маленький лайфхак – обирайте тканини з одного каталогу. Зазвичай, виробники вже наперед потурбувались про своїх клієнтів і об’єднали в каталозі текстиль, який пасує один до одного.  

7.Цінник

Дивлячись на тканину, звертайте увагу не лише на її вигляд, але й на цінник. Звісно, це не є головний критерій вибору, але він може слугувати орієнтиром, якщо ви сумніваєтесь щодо якості текстилю.

Добротна європейська тканина не може коштувати дешево – це факт. Винятком може бути лиш варіант акції чи стокової програми. Якщо в меблевому салоні вам говорять ціну 5-7 євро/м.п., обіцяють італійську якість та шалену зносостійкість – швидше за все, це обман.

Будьте пильними. Проінформований – значить озброєний. Не бійтесь довго вибирати оббивку. Не думайте, що про вас подумає продавець чи інші покупці. Вам з цією тканиною проводити найкращі вечори. Тому, обираючи її, не можна легковажити.

Натхнення та поради

Уся корисна інформація завжди під рукою. Підписуйтесь на розсилку!

 

Вхід на сайт

Переваги реєстрації

  • знижки до 10% на продукцію та послуги при замовленні з сайту;
  • інформаційна підтримка
  • можливість стати Партнером
Умови реєістрації

форма реєстрації

+38

ДЯКУЄМО ВАМ ЗА РЕЄСТРАЦІЮ

Спеціальні умови діятимуть після активації Вашого облікового запису. Дочекайтеся підтвердження на електронну пошту.