Англійські штори, або Текстильний подих туманного Альбіону

ПОРТЬЄРНІ, ШТОРНІ ТКАНИНИ

Англійські штори, або Текстильний подих туманного Альбіону

 

Велика Британія – клондайк аристократичних традицій та вишуканих манер. Лорди, світські бали, королівська розкіш – саме такі асоціації викликає славетна Англія.

Лиш уявіть як вельмишановні джентльмени зі своїми прекрасними леді кружляли у вальсі посеред просторої зали Букінгемського палацу. Це були дійства національного масштабу, які провокували шалений резонанс. Щоб створити камерну атмосферу та обмежити простір від зацікавлених поглядів перехожих, свої величні вікна монархи прикрашали помпезними шторами, які користуються популярністю до сьогодні.

Віконний декор британської знаті отримав доволі логічну назву – англійські, або як їх ще люблять називати, лондонські портьєри. Своїми об’ємними хвильками вони наповнюють консервативний простір романтизмом й додають йому ноток невимушеності й легкості.

У розгорнутому вигляді англійські штори – це звичайне прямокутне полотно довжиною не нижче підвіконня. А магія лондонських портьєр криється у двох вертикальних смужках позаду. Зі зворотного боку до тканини кріпляться кільця, крізь які пронизують декоративну мотузку. Саме вона піднімає й опускає штору до потрібної висоти, утворюючи що раз більше й більше легендарних складок.

Такі драпіруючі механізми зазвичай розташовують на відстані 20-30 см від країв полотна. Як наслідок, при стягуванні тканини посередині формується глибокий пишний фалд, а з боків – віялоподібні, схожі на бант, складочки. Так виглядає традиційна британська штора.

Проте сьогодні існує багато її інтерпретацій з різною кількістю піднімаючих механізмів. Та потрібно бути уважним, щоби штори не перетворились з англійських на австрійські. Для цього дотримуйтесь єдиного правила – фалди мають бути широкими й виразними, а краї тканини вільно спадати по боках.

Щодо підбору текстилю, то простір для фантазій в цій сфері безмежний. Бавовна, льон, жакард, рогожка, однотони, орнаменти – обирайте те, що до душі. А щоб забезпечити справді пишне й багате драпірування, орієнтуйтесь на цупкий текстиль. Наприклад, створити неперевершені англійські штори можна з італійських тканин ROMA (як би парадоксально це не звучало). Ця колекція унікально поєднала в собі гарячий середземноморський темперамент та аристократичні манери, насичені кольори й делікатне переплетення. Колекція ROMA – чудове рішення для стриманих у прояві емоцій англійців.

Варто також зазначити, що при створенні лондонських портьєр можна експериментувати з декоративними елементами. Британці обожнюють прикрашати свої штори кутасиками, стрічками, тасьмою. Бельгійська фурнітура колекції VICTORIAN – це саме те, що треба для лаконічної оздоби розкішного віконного декору.

Натхнення та поради

Уся корисна інформація завжди під рукою. Підписуйтесь на розсилку!

 

Вхід на сайт

Переваги реєстрації

  • знижки до 10% на продукцію та послуги при замовленні з сайту;
  • інформаційна підтримка
  • можливість стати Партнером
Умови реєістрації

форма реєстрації

+38

ДЯКУЄМО ВАМ ЗА РЕЄСТРАЦІЮ

Спеціальні умови діятимуть після активації Вашого облікового запису. Дочекайтеся підтвердження на електронну пошту.