Бежевий в інтер’єрі: ігнорувати не можна використати

ТЕКСТИЛЬ У ІНТЕР'ЄРІ

Бежевий в інтер’єрі: ігнорувати не можна використати

Де саме поставити кому в бежевому інтер’єрі, кожен обирає сам: після «ігнорувати», чи перед «використати». Проте, саме бежевий став певним яблуком розбрату між дизайнером та замовником. Українці хоч і позитивно ставляться до ідеї довірити оформлення власного помешкання професіоналам і все частіше звертаються до дизайн-студій, та все ж таки довіритися дизайнеру на 100% не готові. Тому часто побажання або правки розбивають вщент цікаву ідею, і в результаті виходить середньостатистичний інтер’єр із бежевими стінами, великим диваном та шафою-купе.

Як сталося, що бежевий сьогодні – основа основ?

1. Монохромність та мінімалізм

Як не дивно, скандинавські тренди, такі близькі та милі українським дизайнерам, зіграли злий жарт. В уяві масового споживача, монохромність не залишає простору для експериментів, а дім перетворює виключно на зону відпочинку. І якщо сірий занадто холодний, то бежевий найкращий компроміс для текстилю, меблів, штор, шпалер і підлоги.

2. Тілесний – основа

Сама природа зробила наші долоні бежевими. Від нього легко відштовхуватись і творити. Ця подібність та ідентифікація робить цей колір затишним, рідним та ідеальним для життя.

3. До нього личить все

Факт, з яким важко сперечатися. З бежевим поєднується все і навіть більше: від контрастного до того ж бежевого на два відтінки світліше чи темніше.

4. Радянський спадок

Інтер’єр комуналки або квартири у хрущовці був переповнений однаковими бежевими речима. Де-не-де їх розбавляло яскраве вкраплення, яке тяжко назвати естетикою. Франсуаза Югьє у своєму фотопроекті «Комуналка» найглибше дослідив це питання.

Як дизайнеру побороти «бежевий стандарт»?

Можливо, дизайнери йдуть всупереч бежевому лише тому, що хотіли би розширити горизонти замовників про кольори спокою та щастя. І показати, що не кремовим єдиним.

– Чому виникає ідея говорити про бежевий? Бо дизайнерам хочеться використати всі можливі кольори й текстури у своїй роботі, – каже Ірина Бойко, засновниця дизайн студії Reina Studio of design of Interior. - Натомість клієнт завжди приходить до нас з одним і тим же завданням: «Зробіть щось бежеве, персикове, коричневе».

На своїй авторській лекції «Ні бежевому» Ірина зізнається, що не відкидає бажання бежевого повністю. Вона шукає компроміс у відтінкових пантонівських розтяжках, де є місце м’ятному, пурпурному, трав’янистому:

– Близько десяти років тому я стала спеціалізуватися на інтер’єрах, де практично немає коричневого й бежевого. Я цього не люблю сама і всіх клієнтів привчаю, що є багато цікавих кольорів, відтінків, поєднань, які можна застосовувати.

Вдало підібраний інтер’єрний стиль здатен урізноманітнити кольорову палітру або знайти один яскравий колір, від якого можна відштовхуватися. Приклади стилів: поп-арт, модерн, еко, марокканський тощо. Але сліпо йти за модою не варто. У просторі повинні бути і позачасові рішення, котрі бездоганно виглядатимуть як сьогодні, так і за десять років.

– Не люблю примітивно стежити за тенденціями. Якщо лофт, то не треба робити все-все у лофті. Або якесь рококо, що з часом виглядає жахливо. Найбільш виграшними є тенденції еко в дизайні або «Джунглі», - переконує Ірина Бойко.

Також приємним яскравим акцентом може стати інтер’єрний текстиль. Наприклад, ми писали про текстиль кольору Panton-2017. Якщо вам потрібен яскравий диван, тоді обирайте тканини Italvelluti. Що стосується штор й декору, то не обійтися без Goya та Sahara. Візерунки геометрії – Parametric та Pictor. Якщо ж ви шукаєте універсальні тканини, то зверніться до колекцій L’interno.


                                                                                            інтер'єр київського ресторану

Насправді важливим є не колір, а сама готовність відійти від стереотипів. Вчити замовника естетиці – місія сучасних українських дизайнерів. І розпочали вони її втілення з боротьби із бежевим.

Натхнення та поради

Уся корисна інформація завжди під рукою. Підписуйтесь на розсилку!

 

Вхід на сайт

Переваги реєстрації

  • знижки до 10% на продукцію та послуги при замовленні з сайту;
  • інформаційна підтримка
  • можливість стати Партнером
Умови реєістрації

форма реєстрації

+38

ДЯКУЄМО ВАМ ЗА РЕЄСТРАЦІЮ

Спеціальні умови діятимуть після активації Вашого облікового запису. Дочекайтеся підтвердження на електронну пошту.