Що у світі найміцніше? Зносостійкість тканини оцінюють за кількістю циклів Мартіндейла

ОББИВНІ МЕБЛЕВІ ТКАНИНИ

Що у світі найміцніше?  Зносостійкість тканини оцінюють за кількістю циклів Мартіндейла

Вважається, що оцінити тканину завтовшки, розтягнути її в різні боки, добряче пом`яти, – найкращий спосіб визначити якісна! перед вами тканина або «квола» та недовговічна. Так, тактильность – один із найважливіших чинників, які впливають на вибір меблевої тканини. Цим не можна нехтувати, інакше ви ризикуєте опинитися один на один із миловидним, але ненависним для вас диваном або кріслом. Саме тому в усіх шоу-румах компанії Interior Fabrics дозволяють «розпускати руки», мацати та навіть нюхати тканини.

Але не можна закривати очі на технічні характеристики, які неможливо вгадати або відчути. Тим паче, що кожен більш менш пристойний продукт без таких характеристик «не виходить в люди», характеристики прописані на упаковці.

Найбільш популярним способом визначення зносостійкості тканини в Європі – її витривалості в умовах щоденної експлуатації – є тест Мартіндейла, який проводять на текстильних виробництвах за допомогою однойменної машини. Усі європейські меблеві тканини, серед них і тканини Interior Fabrics та італійський меблевий текстиль Italvelluti, обов`язково проходять цей тест. Зі зворотного боку будь-якого каталогу, серед переліку технічних характеристик, ви знайдете Мартіндейл – показник зносостійкості, який вимірюється в циклах, точніше, у тисячах циклів.

Машина Мартіндейла (див. фото) працює таким чином. Взірець тканини закріплюють на плоскій поверхні. На взірець опускається металева пластина, оббита вовняною тканиною, яка під певним тиском рухається траєкторією вісімки. Одна вісімка дорівнюється до одного циклу. Такий «тернистий» шлях обрали для того, аби максимально наблизити умови експерименту до експлуатаційних. Терти в одному напрямку, лише за основою або за пітканням, – цього замало, адже в житті так не буває!

Машина Мартіндейла працює доти, доки на тканині не з`являються розриви ниток або інші зміни, які значно відрізняють матеріал від його первісного взірця (пілінг, втрата кольору та фактури, випадіння ворси тощо). Нижче ми надаємо таблицю класифікації тканин за їх призначенням, залежно від показника в тесті Мартіндейла.

 

  З м`якою набивкою З твердою набивкою
Для дому 10,000 15,000
Для офісу 25,000 35,000
Для громадських місць 30,000 40,000

 

Проте 40 000 циклів – не межа. Є тканини, над якими машина Мартіндейла працює ночі й дні, до прикладу, інтер`єрні тканини колекції ASPEN (від 50 000 до 100 000 циклів) або інноваційна тканина від Italvelluti – PERSEMPRA (165 000 циклів), яка, на думку текстильників, на декілька десятків років може пережити меблевий каркас. Що вже казати про шкірзамінник MILLION – його назва говорить сама за себе, він досягнув мільйонного показника в тесті Мартіндейла! І швидше за все про його витривалість доведеться писати вже не нам, а нашим нащадкам.

До речі, машина Мартіндейла перевіряє на міцніть не лише меблеві тканини, але й манжети й комірці, захисні рукавички, шкіряні вироби, килими, дерев`яні та пофарбовані поверхні, а також ламінат.

Не нехтуйте технічними характеристиками, коли обираєте меблеві тканини. Всі ці незрозумілі цифри та позначки, заховані зі зворотного боку, вигадали саме для того, аби полегшити життя, а не навпаки.

Натхнення та поради

Уся корисна інформація завжди під рукою. Підписуйтесь на розсилку!

 

Вхід на сайт

Переваги реєстрації

  • знижки до 10% на продукцію та послуги при замовленні з сайту;
  • інформаційна підтримка
  • можливість стати Партнером
Умови реєістрації

форма реєстрації

+38

ДЯКУЄМО ВАМ ЗА РЕЄСТРАЦІЮ

Спеціальні умови діятимуть після активації Вашого облікового запису. Дочекайтеся підтвердження на електронну пошту.