Щоб транслювати Італію, потрібно її бачити

НОВИНИ

Щоб транслювати Італію, потрібно її бачити

 

Щоб зрозуміти всю глибину італійського продукту - без візиту до Італії не обійтися! Тільки коли людину огорне ця божественна атмосфера, він по-справжньому відчує італійську унікальність. Саме тому керівники львівської та київської філії Interior Fabrics Ілона Царик та Тетяна Нікітіна відправилися в подорож-відрядження в країну, яка пахне вином і акацією.

Тетяна Нікітіна: «Італія показала, що будь-яку справу можна і потрібно робити не тільки ефективно, але й красиво»

В Італію мріяла потрапити дуже давно. У дитинстві зачитувалася казками Джані Родарі. У школі з цікавістю вивчала історію Римської імперії, захоплювалася італійською архітектурою, живописом і красивими італійськими актрисами зі старих фільмів. Подорослішавши, зрозуміла, що середземноморська кухня - моя улюблена. Навчилася готувати різотто, лазанью і різні види пасти. А сьогодні, великий професійний інтерес викликає легендарна модна індустрія Італії. Тому очікувань було багато! Я хотіла побачити красиву країну з чудовою архітектурою, пройтися старовинними вуличками італійських міст, зустріти стильних італійців і італійок, спробувати їхню піцу, морозиво і вино, зрозуміти і відчути на собі їхню Dolce Vita. Всі очікування від цієї країни виправдалися і я дуже рада!

Найперше, що впало в очі - це незвичайна доброзичливість і привітність людей всюди, куди б ти не прийшов. Італійці не бояться знайомитися, не боятися дивитися в очі. Вони впевнені в собі, вільні і відкриті до спілкування. Це неймовірно підкупає.Італійці дуже дбайливо ставляться до своєї країни, її минулого, сьогодення та майбутнього, до людей, до всіх без винятку. Саме це надихало протягом всієї поїздки найбільше. 

Вразив також і зовнішній вигляд італійців - любов до деталей і вміння поєднувати між собою аксесуари. Вони показали, що будь-яку справу можна і потрібно робити не тільки ефективно, але й красиво. А виставка Proposte ще раз це підтвердила.

 Неймовірна локація на території старовинної вілли, відчуття причетності до деякого закритого клубу професіоналів, камерність, легкість і прозорість павільйонів - це було чудово.

У виставці брали участь обрані виробники, що представляють тільки якісний і актуальний продукт. В основному були представники європейських країн - найбільше з Італії, Німеччини, Бельгії, Франції, Іспанії, Великобританії і кілька компаній з США.

Колосальне враження справила оригінальна подача тканин і прекрасне оформлення стендів. На експозиціях усіх виробників переважали натуральні тканини різноманітних фактур: віскозні велюри, бавовняні тканини, вовняні і лляні жакарди.

Найкрасивіші тканини, як серед меблевих, так серед порт'єрних - це тканини мінімум з трьох «інгредієнтів». Поєднання різних за хімічним складом волокон дозволило зробити текстиль не тільки красивим зовні, але і приємним на дотик, зносостійким і більш простим у догляді.

Дуже виразною була колірна гама - багато відтінків синього і жовто-оранжевого. Приваблювали також соковиті неординарні колірні поєднання - бірюза з фіолетовим або рожевим. Яскравою тенденцією були геометричні принти, жакарди в стилі поп-арт і принти екзотичних рослин і птахів на гладких натуральних тканинах, які повернулися з 50-х. Було дуже багато велюру: і однотонного, і з неймовірними орнаментами, з витравками і вишивкою, класичних і модернових.

Ілона Царик: «Ніякі азіатські конкуренти їм не страшні»

Італію можна для себе відкривати і відкривати, кожен раз по-новому. Це фешенебельна і прекрасна країна з надзвичайно гарними пейзажами, де кожен регіон по-своєму унікальний. Кажуть, чим південніший регіон, тим більш дружелюбні італійці. Ми були на півночі країни, і, спираючись на свій досвід бувалого мандрівника, дружелюбніших людей не зустрічала.

В Італії немає безхатніх тварин. Зі своїми улюбленцями люди вільно можуть заходити як в супермаркети і транспорт, так і в дорогі бутики і ресторани. Італія - ​​країна дуже смачною піци, пасти, оливок і відмінного настрою. Найсмачніша піца готується в печі на дровах, а найкращі ресторани зазвичай не мають вивісок - потрапити туди можна тільки за рекомендацією. Це одна з найбільш релігійних країн Європи. Величні костели з органною музикою залишили просто незабутнє враження.

Коли ми приїхали в Комо на виставку, ми опинилися на березі чудового озера, що є одним з найбільших в країні (площа 146 кв.км). Комо - місто елітного туризму. «Радикал шик» - так називає себе місцева богема, яка здатна поєднувати старі потерті черевики з дорогим пальто. Комо - місто, де щорічно в травні, починаючи з 1993 року, проходить виставка Proposte, своєрідний ярмарок європейського текстилю. У 2017 році свої стенди представили близько 100 європейських виробників. Всі експоненти тільки прямі виробники текстилю для меблів і штор.

Proposte - виставка, де чітко виражені якість і професіоналізм, і в цьому її головна родзинка. Основна місія - відкриття широких можливостей. Організатори ретельно підбирають учасників. Обов'язкові критерії: професійна коректність, прагнення до інновацій і творчий підхід.

Стилістика і подача стендів просто заворожувала. Італійські дизайнери правлять світом. Вони завжди готові до нових експериментів і нестандартних рішень. І ніякі азіатські конкуренти їм не страшні. Вони бігали по виставці з фотоапаратами в надії «здерти» візерунок або фактуру, але їм дуже далеко до європейської якості і технологій.

Як говорив Леонардо да Вінчі: «У природі все мудро продумано і влаштовано, кожен повинен займатися своєю справою, і в цій мудрості - вища справедливість життя».

Якщо говорити про тенденції, то ми побачили буяння фарб і візерунків: рослинні малюнки, тварини і птахи, пейзажі і абстрактні елементи. Багато було геометрії: і клітини, і смужки, і ромбів, і давньогрецьких орнаментів «меандр», зигзагів.

Варто відмітити, що знаменитий візерунок «індійський огірок» зараз переживає новий виток популярності. А «гусяча лапка» далі в моді. З'явилися нові ефекти, які досягаються за рахунок особливого перехресного переплетення білих і чорних ниток, утворюючи рвану абстрактну клітку. Кольори міняються на більш яскраві. А розміри варіюються від мікроскопічних до величезних рапортів.

Чітко простежується баланс в орнаментах між Європою і Азією. Європейська строгість, лаконічність і сучасність, і східна розкіш і багатство. Любов до візерунків стала всеосяжною!

Але головною тенденцією була елегантна і комфортна натуральність: котоновий принтований текстиль, об'ємний льон, натуральний велюр і шовк. Не відстають і поліестерові тканини, важливою особливістю яких є міцність і зносостійкість.

Натхнення та поради

Уся корисна інформація завжди під рукою. Підписуйтесь на розсилку!

 

Вхід на сайт

Переваги реєстрації

  • знижки до 10% на продукцію та послуги при замовленні з сайту;
  • інформаційна підтримка
  • можливість стати Партнером
Умови реєістрації

форма реєстрації

+38

ДЯКУЄМО ВАМ ЗА РЕЄСТРАЦІЮ

Спеціальні умови діятимуть після активації Вашого облікового запису. Дочекайтеся підтвердження на електронну пошту.