Дари природи: Льон

КАТАЛОГИ

Дари природи: Льон

У наш час високих технологій, синтетики та генної інженерії особливо цінується все натуральне, створене самою природою. Одним з таких продуктів є лляна тканина, яка служить людству вже понад 5 тисяч років.

Попри різноманітність сучасного синтетичного текстилю, льон як і раніше популярний серед покупців. Це не дивно, оскільки лляна тканина має ряд незаперечних переваг, навіть в порівнянні з іншими натуральними тканинами - бавовною або вовною.

Льон ефективно відводить зайве тепло і вологу, тому одяг з льону незамінний в спекотні літні дні. Температура в повітряному прошарку між одягом і тілом на 3-4 градуси нижче, ніж у навколишньому середовищі. Домашній текстиль з льону може служити 20 і більше років без шкоди для якості та зовнішнього вигляду. Цей факт доводить і те, що вчені знаходять єгипетських мумій, обгорнутих в бинти з льону. Лляні тканини відрізняються високою гігроскопічністю, тобто здатністю вбирати та віддавати вологу, при цьому на вигляд вони залишаються практично сухими. Лляні костюми й сукні не «прилипають» до тіла в жарку погоду.

Льон - природний антисептик, має корисні для здоров'я властивості. Льон гіпоалергенний, перешкоджає розмноженню бактерій і появі неприємного запаху, адже він містить в собі натуральні феноли, які залишаються в тканини та сприятливо впливають на шкіру.

   Льон захищає від ультрафіолетового та електромагнітного випромінювання, тому штори з льону - відмінний вибір для інтер'єрів в екостилі. Лляне полотно не накопичує статичну електрику, не "заряджається», відповідно не стає «пилозбірником»

Льон - дуже практична тканина, яка легко відпирається і з кожним пранням стає м'якше і приємніше на дотик. Тканини добре переносять прання в гарячій воді та прасування, мають стійкий колір. Відомо, що лляна тканина може витримати до 140 прань, в той час, як бавовняна - тільки 70. Постільна білизна з льону в усьому світі відносять до предметів преміумклас. Домашній текстиль - скатертини та серветки з льону - це сервірування столу для найурочистіших випадків.

 

CAVALUCCIO - це тканина з оригінальним малюнком у вигляді морських коників, ​​в одному кольорі на натуральній основі. Використовувана як декоративна, тканина прекрасно підійде для виготовлення штор і панелей. Cavalluccio рекомендована для сучасного, морського, колоніального стилів інтер'єру. Перед пошиттям тканину необхідно декатирувати.

 

DEMETER - різнобарвна тканина з печаткою, основа якої містить льон з поліестером. Відмінною особливістю тканини є великий квітковий малюнок, надрукований за допомогою технології "digital print". Demeter рекомендований для декоративного застосування в інтер'єрах в рустикальному стилі. Має сертифікат OEKO-TEX.

 

PERSEFONA - це 100% натуральна лляна тканина з квітковим мотивом. Малюнок виконаний в техніці цифрового друку. Градієнти кольору на пелюстках, стеблах і листках нагадують акварельний живопис. Тканина ідеально підійде для виготовлення штор, подушок, настінних панелей. Приємна на дотик, вона рекомендована для інтер'єрів в сучасному стилі та стилі Boho. Перед пошиттям тканину необхідно декатирувати.

 

HELLE - декоративна натуральна тканина з великим квітковим малюнком. Призначена для декорації вікон, зокрема, для виготовлення штор. Віскоза і льон в складі тканини роблять її м'якою і приємною на дотик. Helle є гарною пропозицією для проектів в вінтажному стилі і стилі Boho. Має сертифікат OEKO-TEX.

Натхнення та поради

Уся корисна інформація завжди під рукою. Підписуйтесь на розсилку!

 

Вхід на сайт

Переваги реєстрації

  • знижки до 10% на продукцію та послуги при замовленні з сайту;
  • інформаційна підтримка
  • можливість стати Партнером
Умови реєістрації

форма реєстрації

+38

ДЯКУЄМО ВАМ ЗА РЕЄСТРАЦІЮ

Спеціальні умови діятимуть після активації Вашого облікового запису. Дочекайтеся підтвердження на електронну пошту.