Денис Дзорелашвілі про секрети оббивних тканин

НОВИНИ

Денис Дзорелашвілі про секрети оббивних тканин

 

Нещодавно Денис Дзорелашвілі, координатор продажу меблевих тканини Interior Fabrics, провів семінар, в якому поділився своїми експертними знаннями  у галузі текстилю та розповів усі секрети оббивних тканин. Про італійські тканини, вогнетривку обробку, чому вага має значення і багато іншого читайте далі.

«Бренд оббивних тканин Italvelluti – це унікальний канал між італійським виробником текстилю і вітчизняним виробником меблів. Зараз люди купують історію, а не просто тканини. Чим більше фабриці років, тим більший рівень довіри кінцевого клієнта. Якщо говорити про виробництво Italvelluti, то ці тканини виготовляють вже понад 50 років.

Ми першими у 2008 році познайомили українського покупця із системою захисту від забруднень Zero Spot. Ця технологія була розроблена у власних лабораторіях Italvelluti. Вона робить тканину гідрофобною та забезпечує легке чищення. Zero Spot System стала екологічною альтернативою токсичного тефлонового захисту.

Italvelluti тримається на «трьох слонах» – сервіс, ціна, якість. Якщо говорити детальніше, то у нас є власна складська програма, дистрибуція здійснюється від виробника і найголовніше – ви можете придбати італійські тканини від 0,5 метра з доставкою від 5 днів. До того ж, компанія відійшла від процентної націнки на користь єдиної націнки на весь продукт. Саме тому дорогі тканини у нас за доступною вартістю.

Але з чого формується ціна? Можливо неочікуваний факт, але найголовніший критерій ціни – не цикли Мартіндейла, а вага тканини. Наша найлегша колекція BAMBU – 365 г/м.п. Багато це чи мало? Все пізнається в порівнянні. Наприклад, азійський текстиль в середньому має 200 г/м.п. Якщо ж він важить більше, то, швидше за все, знизу оббивка має поліпропіленову підкладку або звичайну марлю, яка просто збільшує вагу.

Інший фактор, який впливає на ціну, це хімічний склад і технологія виробництва. Найбільш якісним звичайно є тканий продукт. Він не потребує жодних підклейок. Він самодостатній. Щодо хімічного складу, текстиль ділиться на синтетичний та натуральний. На перший погляд може здатись, що синтетичні тканини менше якісні, тому що дешевші, та насправді все навпаки.

Цікавим фактом є те, що італійські фабрики до кризи 2008 року виготовляли в основному натуральний текстиль. Але економічний спад зробив такі тканини надто дорогими, тому було прийнято рішення запустити виробництво тканин із синтетичним складом. Станом на сьогодні, італійські виробники настільки добре навчились оперувати поліестром, що синтетичні тканини, такі наприклад, як Persempra, ні на око, ні на дотик, не відрізниш від натуральної оббивки.

У роботі з будь-якими тканинами важливо мати якісні зразки. У цьому допоможуть каталоги Italvelluti. Вони зручні, мають усю необхідну інформацію для роботи, та головне – вони професійні. В каталогах представлена уся кольорова гама та великий шматок тканини, який можна протестувати. Ззаду розміщені рекомендації по догляду та технічна карта, яка показує усі секрети текстилю – від складу і ваги, до швидкості вигорання та стирання.  

Ця інформація дає нам змогу зрозуміти скільки часу служитиме тканина. Статистика використання оббивки в домашніх умовах свідчить про те, що на рік припадає близько 2500 циклів стирання. Тобто якщо тканина має 50 000 циклів Мартіндейла, то вона теоретично має прослужити 20 років. Звісно багато залежить від догляду та акуратності експлуатації, але цифри, все одно, вражають.

Більшість колекцій Italvelluti мають вогнетривку обробку, адже сьогодні безпека є однією з основних вимог сучасного покупця. Аби зробити тканину негорючою, її просочують спеціальною речовиною, яка, до речі, робить текстиль трохи жорсткішим. Така обробка ділиться на дві частини: Part 1 і Part 2. Вогнетривкість рівня Part 1 передбачає стійкість тканини до займання від сигарети чи іншого джерела іскри. А тканина з просоченням Part 2 вже здатна витримати 15 секунд відкритого вогню. Зазвичай цього часу вистачає аби спрацювала пожежна сигналізація і джерело займання було погашене.

Якщо ж, все таки, серйозна пожежа, то питання, що краще: вогнетривка синтетика чи натуральні тканини? Відповідь однозначна – натуральні тканини. Вони набагато швидше згорять і не виділять токсичних речовин. Це може врятувати багато життів, адже зазвичай люди гинуть не від вогню, а від удушшя.

Ще одним аргументом «за» текстиль Italvelluti є те, що він виготовлюється без використання формальдегідів, які, до речі, заборонені у цивілізованому світі. Такі тканини є гіпоалергенними і не чинять жодного негативного впливу на здоров’я людини».

Натхнення та поради

Уся корисна інформація завжди під рукою. Підписуйтесь на розсилку!

 

Вхід на сайт

Переваги реєстрації

  • знижки до 10% на продукцію та послуги при замовленні з сайту;
  • інформаційна підтримка
  • можливість стати Партнером
Умови реєістрації

форма реєстрації

+38

ДЯКУЄМО ВАМ ЗА РЕЄСТРАЦІЮ

Спеціальні умови діятимуть після активації Вашого облікового запису. Дочекайтеся підтвердження на електронну пошту.