Євген Коломійченко «Хочеться, щоб мої меблі створювали настрій»

НОВИНИ

Євген Коломійченко «Хочеться, щоб мої меблі створювали настрій»

 

Вже у грудні ми дізнаємось переможців Всеукраїнського архітектурного конкурсу «Інтер’єр року». Попри можливість виграти омріяне Гран-прі, його учасники мають нагоду продемонструвати свої проекти та отримати оцінку авторитетного міжнародного журі. Сам конкурс, таким чином, популяризує український дизайн, відкриває нові імена та визначає актуальні тенденції на ринку. І нам було приємно зауважити, що для участі у таких масштабних Змаганнях багато українських дизайнерів обрали текстиль INTERIOR FABRICS.

Сьогодні представляємо одного з учасників конкурсу «Інтер’єр року» – одеського дизайнера Євгена Коломійченка. Його дивовижні крісла-дуги CROSSARC змагаються за головний приз у номінації «Дизайн об’єктів інтер’єру – предмет меблів». Вісім дуг з металу плюс одна з італійського текстилю ITALVELLUTI своїм магічним перехрещенням створюють справжній шедевр.

     – Євгене, поділіться, яку ідею вклали у створення такої неординарної лінійки крісел?

Ідея у простоті форм та елегантності. Мені хочеться думати, що вони існують поза стилем. За рахунок того, що можна змінити текстильне сидіння, крісло можна обіграти під будь-яку моду, будь-який напрям. Мені хочеться, щоб ця річ не піддавалась жодному опису, стилю чи жанру.

     – Який процес зайняв найбільше часу: генерування ідеї, підбір матеріалів чи втілення?

Мабуть втілення. Ідея народилась за 10 хв. На підбір матеріалів також багато часу не пішло. А от креслення робилося довго. Загалом, прототип створювався близько одного року. Крісло, здавалося б, виглядає не складно, але насправді ця річ з певним викликом всередині себе.

     – На що робите акцент: на металі чи на текстилі?

На цілому предметі. В цих кріслах немає акцентів. Хочу, щоб їх сприймали як єдиний організм. Моє крісло схоже на парк. Восени він виглядає по-одному. Влiтку, взимку, навеснi по-іншому. Та навіть восени є сотні варіантів того, який настрій він нестиме. Але що головне – нас все одно туди тягнутиме. Хочеться, щоб і мої меблі також створювали різний настрій.

Тож можна сказати, що металева рама – це парк, а тканина – це те, як він реагує на погоду чи настрій, з яким ми туди приходимо.

     – Чи матиме можливість покупець додатково придбати різну текстильну оздобу?

Звісно, моє крісло, як лялька-барбі, для якої окремо можна докупити найрізноманітніший одяг. Звісно, людина зможе придбати той декор, який їй найбільше до душі, і, тим самим, підлаштувати крісло під свій настрій, під пору року, під те місце, де крісло стоятиме. Але тканина – це лише один із варіантів. У майбутньому ще будуть накладки зі шкіри та з плетеними елементами. Є навіть ідея створити, щось на кшталт кольчуги. Адже крісло є не завжди для того, щоб на ньому сидіти.

     – Який вид дизайну вам найбільше до душі?

Дизайн інтер’єрів в цілому. Хоча багато що залежить від настрою.

     – Зараз берете участь в конкурсі Інтер’єр року. Які саме роботи представили на цьому конкурсі?

На цьому етапі представляю 4 проекти: це і дизайн меблів, і дизайн інтер’єрів.

     – Що очікуєте від цього змагання?

Я вперше є учасником такого роду змагань. Звісно ж є бажання виграти. Але важливішою, все таки, є сама участь. Як то кажуть: «На людей подивитись, себе показати». Мети виграти немає. Головна ціль – проявити себе. Адже все решта в мене є – я абсолютно щаслива людина.

Натхнення та поради

Уся корисна інформація завжди під рукою. Підписуйтесь на розсилку!

 

Вхід на сайт

Переваги реєстрації

  • знижки до 10% на продукцію та послуги при замовленні з сайту;
  • інформаційна підтримка
  • можливість стати Партнером
Умови реєістрації

форма реєстрації

+38

ДЯКУЄМО ВАМ ЗА РЕЄСТРАЦІЮ

Спеціальні умови діятимуть після активації Вашого облікового запису. Дочекайтеся підтвердження на електронну пошту.