Як підібрати скатертину для обіднього столу і журнального столика, для залу ресторану та сімейного свята? Особливості столового текстилю.

ТЕКСТИЛЬ У ІНТЕР'ЄРІ

Як підібрати скатертину для обіднього столу і журнального столика, для залу ресторану та сімейного свята? Особливості столового текстилю.

 В усі часи скатертина на столі була атрибутом затишку і порядку в будинку, а також демонструвала певний рівень достатку. Сьогодні скатертина перестала бути просто столовим текстилем і прикрасою столу, це декоративний аксесуар, прикраса інтер'єру, яке не обов'язково має використовуватися за призначенням. Зустрічаються інтер'єри, в яких основне «завдання» скатертини полягає в тому, щоб гарно лежати і прикрашати!

Проте культура сервіровки і харчування, хоч і трансформувалася, від скатертини не відхрестилася. Що стосується висококласних ресторанів і банкетних залів з пишним оздобленням, там скатертини є обов'язковим, беззаперечним атрибутом, який використовують як в практичних цілях, так і в декоративних. Крім того, найчастіше використовують дві скатертини, які накладають одну поверх іншої. Головну роль, звичайно, відіграє верхня скатертина, зазвичай вона яскравіше, зі складнішим патерном, з приємнішою текстурою. Дві скатертини вигідні тим, що два шари тканини краще захищають стіл від попадання на нього розлитих соку, кави, вина або іншого напою чи рідини.

Але сучасні спеціалізовані тканини для сегменту HoReCa мають спеціальні просочення, завдяки яким тканини гірше пропускають рідину, більш зносостійкі, витривалі перед несприятливими погодними умовами, не запалюються від гарячого попелу або сигарети, витримують кілька років регулярного прання і при цьому не втрачають презентабельного зовнішнього вигляду. На Interior Fabrics є чимало колекцій, призначених для кафе, ресторанів і готелів, наприклад, TANGO Larissa, VENEZIA, CLASSIC, PALAZZO Pitti і багато інших. Крім того, великий плюс таких тканин у тому, що здебільшого вони універсальні, тобто, підходять не тільки для пошиття скатертин та серветок, але також для покривал, штор і навіть меблевої оббивки. Іноді цей факт значно спрощує процедуру підбору текстилю для одного інтер'єру, який повинен бути оформленим в одному стилі, з мінімальними контрастами.

Але одна справа ресторан, і зовсім інше – дім. Так, такий предмет як скатертина не завжди пасуватиме до сучасного інтер'єру. Вітальні і кухні в стилі лофт, мінімалізм, гранж, неокласика вже точно не потребують таких пережитків минулого, як скатертини з рюшами, на кавових столиках. Але ось у кімнатах в стилі прованс, шеббі-шик, вінтаж, бохо, кантрі, заміському – вже точно без скатертин не обійтися!

Звичайно, що серед всіх матеріалів не знайдеться нічого кращого за натуральні тканини! Вони екологічні, безпечні, приємні на дотик, але! Не дуже практичні. Хоча б тому, що піддаються усадці після прання і прасування, забруднюються значно швидше, а потім так складно піддаються чищенню, ну, і так далі. Тому сьогодні натуральні тканини використовуються зрідка, зазвичай за особливих умов: урочисті застілля, святкові сімейні обіди, важливі зустрічі і так далі.

Але натуральні тканини використовуються рідше не тільки через те, що такі «вибагливі». А ще й тому, що їх замінили змішані тканини, у складі яких є як натуральні волокна, так і синтетичні. Штучні волокна часом у декілька разів покращують властивості тканини. На сайті є такі колекції змішаних тканин PROVENCE (55% LI, 45% VI), SUNFLOWER (80% CO, 20% PL), COUNTRY Style (50% CO, 50% PL), SAHARA (85% СO, 15% PL), ETER (64% CO, 36% PL), SONA (50% CO, 50% PL) і так далі. Ці тканини на дотик і на вигляд практично неможливо відрізнити від натуральних на 100%. Крім того, більшість з них є шторними, а також підходять для оббивки меблів. В асортименті є і стовідсотково натуральні тканини, наприклад, бавовняні GABRIEL і AROSA. Не забувайте також про те, що лляні тканини є найміцнішими і найбільш зносостійкими з усіх. А якщо льон надовго залишиться мокрим, він не зіпсується на відміну від інших натуральних матеріалів.

Сьогодні панує епоха експериментів, і ви можете декорувати ваш інтер'єр так, як вам заманеться, використовуючи, наприклад, щільні портьєрні тканини для скатертини кавового столика, прямокутні скатертини – для овального столу, а квадратні – для круглого. Раннери - популярні сьогодні скатертини-доріжки можна постелити уздовж або поперек столу, на скатертину або ж на голий стіл (головне, щоб у стільниці була «порядна» текстура). Не має значення, якою буде ваша скатертина, головне, щоб вона вписувалася в інтер'єр, подобалася вам візуально, а також не викликала неприємних відчуттів, коли ви до неї торкаєтеся. Оточуйте себе тими речами, які подобаються саме вам.

Натхнення та поради

Уся корисна інформація завжди під рукою. Підписуйтесь на розсилку!

 

Вхід на сайт

Переваги реєстрації

  • знижки до 10% на продукцію та послуги при замовленні з сайту;
  • інформаційна підтримка
  • можливість стати Партнером
Умови реєістрації

форма реєстрації

+38

ДЯКУЄМО ВАМ ЗА РЕЄСТРАЦІЮ

Спеціальні умови діятимуть після активації Вашого облікового запису. Дочекайтеся підтвердження на електронну пошту.