Натуральна шкіра vs Штучна шкіра: 12 раундів

ОББИВНІ МЕБЛЕВІ ТКАНИНИ

Натуральна шкіра vs Штучна шкіра: 12 раундів

 

Перше, що спадає на думку, коли ми чуємо фразу «шкіряні меблі» – це статусність та ефектність. Натуральна шкіра з давніх-давен високо цінувалась. Та сучасні технології не стоять на місці. Сьогодні, штучну шкіру ледь відрізниш від натуральної. Це справжній батл традицій та інновацій. Щоб розставити усі крапки над «і», Євгеній Кравченко, менеджер Interior Fabrics, поділився знаннями про спільні й відмінні риси цих оббивок. Отож:

1.Ціна

Меблі з натуральної шкіри виглядають стильно і дорого. Але у неї є один істотний недолік - ціна. Далеко не кожен може собі дозволити купити шкіряне крісло або диван. Все таки, це матеріал натуральний і для його виготовлення необхідно куди-де більше сил і часу, аніж для створення штучного аналога. Тому більшість зупиняє свій вибір на меблях із оббивкою зі шкірозамінника. Він в декілька разів дешевший.

2. Зовнішній вигляд

Натуральна шкіра та шкірозамінник – продукти дуже схожі. Тільки досвідчена людина, яка стикається з ними щодня, може на око визначити де шкіра, а де шкірзам. Завдяки сучасним технологіям, штучні матеріали, що імітують шкіру, зовні максимально наближені до своїх натуральних аналогів. Такий же рельєф, такі ж зім’ятості, навіть вдається повторити делікатність натуральної шкіри. Виробники навіть навчились імітувати виворіт – тому в деяких шкірозамінників зворотній бік має замшеву текстуру.

3.Тактильні відчуття

Шкіра є природним, натуральним матеріалом. Коли до неї торкаєшся, відчуваєш неповторну м'якість та шовковистість. У холод меблі зі шкіри зберігають тепло, тож зимовими вечорами на шкіряних меблях буде затишно та комфортно.

Штучна шкіра є більш щільною в порівнянні із натуральною. Залежно від типу шкірзаму, він може бути як грубим, так і над тоненьким. Якщо натуральна шкіра по відчуттях схожа одна на одну, то фактур шкірозамінників є дуже багато. Та об’єднує їх одне – вони усі холодні на дотик.

4. Особливості експлуатації

Натуральна шкіра «дихає» та зберігає комфортну температуру. В той же час вона міцна та стійка до зношення. Не дарма говорять, що найкращий дизайнер – це природа. Вона зробила шкіру досконалою.

На відміну від натуральної шкіри, штучна шкіра практично не пропускає повітря. Навіть найякісніший шкірозамінник буде більш щільним ніж натуральний аналог. До того ж шкірозамінник погано переносить низькі температури. Через це стає ламким та часом може потріскатися в процесі експлуатації.

5. Догляд

Натуральна шкіра погано реагує на прямі сонячні промені, перепади температур, недостатню вологість в приміщенні та будь-які рідини. Важливо пам’ятати, що шкіра не повинна знаходиться близько біля теплообмінників (батареї, радіатори, каміни). Оптимальна вологість в приміщенні повинна бути 60-70%.

До виробів зі шкіри треба бути особливо уважним в опалювальний сезон. Аби шкіра була м'якою, раз на місяць її потрібно натирати гліцерином оливковою або касторовою олією. Коли олія вбереться, залишки потрібно прибрати сухою бавовняною серветкою.

Якщо ви хочете, щоб шкіряні меблі довго зберігали свою естетику, протирайте їх від пилу. Справа в тому, що шкіра має пори, в які набивається пил. Якщо меблі світлі, то припорошена шкіра почне давати не приємний сірий відтінок. Раз на два тижні потрібно протирати шкіру вологою мікрофіброю, після чого насухо витирати її поверхню.

Штучна шкіра це полімерний матеріал високої якості, що імітує натуральну шкіру. Незважаючи на властиві шкірозаміннику міцність і надійність в експлуатації, його поверхня схильна до пошкодження. Шкірозамінник потрібно берегти від прямих сонячних променів, забруднень побутового характеру, високої температури.

Якщо у вас меблі зі шкірозамінника, про догляд можна не турбуватись. На відміну від натуральної шкіри, штучну шкіру можна протирати від забруднень і рідиною для зняття лаку, і рідиною для миття скла, і лимонним соком, і периокисом водню, і навіть нашатирним спиртом. Всі ці засоби чудово виводять плями, які в’їлись в оббивку. Звісно, є й спеціальні засоби по догляду за шкірозамінником, проте, на жаль, вони не завжди є під рукою.

6. Стійкість до сонячних променів

Натуральна шкіра дуже швидко вигорає на сонці. Саме тому виробники не рекомендують ставити шкіряні меблі в місця, де є потрапляння прямих ультрафіолетових променів. Натуральна шкіра точно не може використовуватись в якості аутдору. Тим паче, що під прямим сонячним промінням шкіра швидко нагрівається і на неї практично нереально сісти и не обпектись .

Шкірозамінники також не дуже товаришують із сонячним промінням. Та, в порівнянні із натуральною шкірою, тут ситуація не настільки критична.  Штучна шкіра має в своєму складі «полівінілхлорид», який забезпечує стійкість до ультрафіолету. А деякі шкірозамінники є настільки добре підготовлені до зустрічі із сонцем, що можуть вирисовуватись на яхтах та інших суднах.

7. Комерційні об’єкти

І шкіра, і шкірозамінник підходить для оббивки меблів комерційних об'єктів.

Натуральну шкіру дуже часто замовляють для оздоби настінних панелей, крісел та диванів у кабінети та у прийомні. Найчастіше це заклади еліт-класу, де шкіра вкотре підкреслює їхній високий статус.

Штучна шкіра так само користуються попитом серед власників комерційних об'єктів. Вони є більш витривалими та дешевшими. Наприклад, одним з найбільш популярних шкірозамінників у колекції Interior Fabrics є Million. Ця штучна шкіра стильна, має великий вибір кольорів, стійка до забруднень та сонячних променів. Меблі, огорнуті в Million, тішитимуть відвідувачів своєю естетикою протягом багатьох років.

8. Домашнє використання

І шкіру, і шкірозамінники сміливо можна використовувати для оздоби домашніх меблів.

Все залежить від того, які у вас пріоритети. Хочете мати тактильні та делікатні меблі – обирайте натуральну шкіру. Якщо ж вам важлива низька ціна, зносостійкість та практичність – вам підійде шкірозамінник.

9. Час

Натуральна шкіра з часом виглядає більш вінтажно та затишно. Якщо за нею правильно доглядати, вона не змінить свого вигляду. Лиш де-не-де з’являться природні зім’ятості, які підкреслюватимуть її натуральність.  У натуральної шкіри не має терміну придатності.

А шкірозамінник з часом має властивість пересихати і тріскатися. Який би якісний шкірзам не був, його вистачить на 5-7 років. Як правило європейці з такою ж періодичністю змінюють свої меблі. Тому саме такий термін служби вважається нормою.

10. Домашні улюбленці

Пам’ятайте, якщо у вас є домашні тварини, які мають кігтики або гості зуби – з великою імовірністю вони дістануться ваших меблів. І натуральна шкіра, і шкірозамінник не встоять перед подряпинами. Тому диван чи крісло з часом потребуватиме перетяжки. В цьому випадку перемагає штучна шкіра, адже її ціна в рази нижча і змінна оббивка не коштуватиме дуже дорого.

11. Алергія

Натуральна анілінова шкіра однозначно буде повністю гіпоалергенною. Це величезний плюс для тих, хто страждає проявом алергій, а також для вагітних та дітей.

На відміну від шкіри, шкірозамінник – це матеріал, який виготовляється хімічним способом, тому гарантувати його цілковиту безпеку не можна. Та є винятки.

Якщо виробник штучної шкіри відповідально ставиться до своєю роботи, він не буде використовувати для її виготовлення шкідливих речовин. Про відсутність формальдегідів він повідомляє спеціальною позначкою на каталозі. Тому при виборі шкірозамінника, розпитуйте продавця про його безпеку, країну виробника та бренд.  

12. Попит

Є багато факторів, які впливають на попит. Та найбільше грає роль ціна. Далеко не всі можуть собі дозволити шкіряні меблі, та бажання мати стильні, багаті меблі нікуди не зникає. Саме тому люди йдуть в «альтернативу», обираючи шкірозамінник.

Якщо оббити меблі якісною штучною шкірою, на вряд чи хтось зрозуміє, що це не натуральний матеріал. Та зауважте – саме якісною, недешевою штучною шкірою.

Натхнення та поради

Уся корисна інформація завжди під рукою. Підписуйтесь на розсилку!

 

Вхід на сайт

Переваги реєстрації

  • знижки до 10% на продукцію та послуги при замовленні з сайту;
  • інформаційна підтримка
  • можливість стати Партнером
Умови реєістрації

форма реєстрації

+38

ДЯКУЄМО ВАМ ЗА РЕЄСТРАЦІЮ

Спеціальні умови діятимуть після активації Вашого облікового запису. Дочекайтеся підтвердження на електронну пошту.