Штори: ознака сучасності чи пережиток минулого

ПОРТЬЄРНІ, ШТОРНІ ТКАНИНИ

Штори: ознака сучасності чи пережиток минулого

 

З цим видом декору все зрозуміло і все заплутано водночас. Ми вирішили запитати тих, хто безпосередньо займається оформленням вікон: дизайнерів, декораторів та текстильних експертів, що вони думають про штори і на що звертають увагу.

Олена Резнікова, дизайнер інтер'єру, декоратор, викладач Європейської школи дизайну

На практиці роль текстилю часто залишається несправедливо недооціненою. Але ж тканини в будинку не менш важливі, ніж плитка, сантехніка й підлога ...

На щастя, багато дизайнерів вже зрозуміли, що це шлях в нікуди. А західні декоратори давно використовують тканини, як один із основних інструментів при створенні інтер'єру. Адже підібрати фарбу для стін або однотонний фасад до тканини з орнаментом набагато простіше, ніж навпаки. І, виявляється, побудувати весь дизайн, відштовхуючись від штор - це нормально!

Є ще один важливий момент, про який не можна забувати: 90% інтер'єрних тканин на нашому ринку виробляються в Європі і Америці. А це означає, що термін поставки обраного матеріалу складе 4-6 тижнів, плюс час на пошиття ...

Ніщо не може так ефектно зіпсувати інтер'єр, як дешевий текстиль. А красиві і якісні тканини коштують дорого. Скажімо так: штори можуть обійтися трохи дорожче, ніж Ви уявляєте ... Гарні тканини - це дорого. І вони того варті!

Тетяна Нікітіна, текстильний декоратор, експерт онлайн-курсів EClass. Design

Ми живемо в прекрасний час, коли немає строгого диктату моди ні в одязі, ні в музиці, ні в дизайні. У нас величезний вибір напрямків і можливостей для самовираження. Декоративний текстиль не виняток.

У штор багато функцій. Їх можна поділити на кілька груп: естетична, захисна, емоційна. Естетична - це краса, це стиль, це акценти і деталі, це колір, малюнок, форма і фактура. Захисна - це виконання будь-яких технічних завдань - захист від сонця, від спеки або холоду, від шуму, займання, вологи, від пилу і бруду. Емоційна - це створення затишку, потрібної атмосфери, комфорт і задоволення у використанні.

Для штор сьогодні використовують найрізноманітніші матеріали. Обмежень немає. Тільки наша фантазія і винахідливість виробників. Застосовують натуральні і синтетичні, ткані і неткані матеріали, які прикрашають металом, деревом, пластиком, пір'ям, стразами, вишивкою і багато чим ще. Фабрики щороку видають на гора нові й нові колекції, які виробляють із застосуванням неймовірних технологій. Залишаються також актуальними і традиційні матеріали - оксамити, атласи, жакарди. Всі ці матеріали цікаві і доречні завжди.

Сучасні тканини можуть і повинні бути мультифункціональними, легко і красиво вирішувати кілька завдань відразу. Сьогодні є можливість повісити на вікна штори блек-аут, які захистять від палючого сонця і можуть виглядати як тафта, шеніл, атлас або рогожка, можуть бути однотонними або з малюнком, мати ширину 3.3 м і пратися в домашній пральній машинці. Краса зовнішня, практичність і простота в догляді, потрібні технічні характеристики і параметри - все в одному флаконі - ось це я називаю високими технологіями 21-го століття.

Катерина Кушнарьова, текстильний експерт компанії Interior Fabrics

Якщо Вам важливі екологічність, функціональність, безпека, гіпоалергенний склад тканини, тактильні відчуття і, врешті, бездоганний зовнішній вигляд виробу - приготуйтесь заплатити більше. Але воно того буде коштувати! Адже "одяг вікон" така ж невід'ємна частина декору інтер'єру, як і статуетки або підлогове покриття, яке ви з такою любов'ю вибирали.

Натуральна тканина, індивідуальний пошив, дизайнерські розробки - це те, що клієнт може усвідомлено вибрати і знати при цьому, за що він платить. Небезпечно при виборі текстилю піддатися відчуттям, що виникають виключно на візуальному, при цьому непрофесійному рівні, прислухавшись до рекомендацій недбайливих продавців, охочих продати будь-який товар, навіть далеко не найбільш якісний. Завжди є альтернатива, за яку варто заплатити.

Натхнення та поради

Уся корисна інформація завжди під рукою. Підписуйтесь на розсилку!

 

Вхід на сайт

Переваги реєстрації

  • знижки до 10% на продукцію та послуги при замовленні з сайту;
  • інформаційна підтримка
  • можливість стати Партнером
Умови реєістрації

форма реєстрації

+38

ДЯКУЄМО ВАМ ЗА РЕЄСТРАЦІЮ

Спеціальні умови діятимуть після активації Вашого облікового запису. Дочекайтеся підтвердження на електронну пошту.