«Ми отримали затишну творчу атмосферу, що сприяє роботі і креативу»

НОВИНИ

«Ми отримали затишну творчу атмосферу, що сприяє роботі і креативу»

 

IDEADEYA – молода дизайн-студія, заснована у 2015 році Іриною Гуменчук та Ростиком Сороковим. Основне прагнення талантів – розвивати український дизайн з акцентом на якість, функціональність та ідейність. Ці якості були орієнтирами й при створенні унікального інтер’єру для львівського офісу Interior Fabrics.

Які тенденції спостерігаються сьогодні в дизайні інтер’єрів?

На нашу думку, зараз важливішим є не сама стилістика інтер’єру, а фактури і матеріали, які застосовуються в ньому, і який настрій вони задають у просторі. Вже давно знайомий нам бетон залишається досі актуальним, та на першому плані, однозначно, фактури дерева, каменю, підсмачені якісним текстилем і, на десерт – багато зелені.

Актуальною є геометрія в просторі, що надає йому виразності, нестандартності композиції. Задана дизайнером геометрія може змінити простір до невпізнаваності.

Оскільки фактури і матеріали зараз використовують дуже активно, то лінії і форми прості і зрозумілі. Загалом є тенденція до відкритості інтер’єру: просторість, багато світла, вітрина у розмір стіни, світла гама з контрастними акцентами.

 

- Яке завдання ставив замовник? І яке рішення Ви знайшли?

Перед нами стояло завдання створити простір, який сприятиме роботі. Офіс має бути максимально функціональний, атмосферний та нести в собі меседж, чим саме займається компанія. Ми вирішили зробити його більш світлим та просторим, об`єднавши дві невеликі кімнати. Поділили простір на декілька невеликих зон: робочу, зону переговорів та кухню, яка відмежовується від робочих столів декоративної металевої сіткою з вазонами.

Додали в інтер`єр більше фактури дерева, за рахунок меблів та підлоги, залишили автентичну бетонну стелю, додали зелені, а також максимально зіграли з фірмовим текстилем компанії. Ми обирали тканини із різних колекцій, які, на нашу думку, зараз є трендовими у світі, і сміливо поєднали їх разом. Акценту в інтер`єрі досягли завдяки приємному блакитному кольору однієї із стін та кольору самого текстилю.


                                                                                                   Перегородка оздоблена тканинами колекції WOOL

- З яких джерел черпали натхнення?

Основними джерелами натхнення для нас є тижні дизайну, які проходять у Європі. Це платформа останніх тенденцій дизайну у світі, яка охоплює і нові технології, і матеріали з нестандартним рішенням їхнього використання. Для нас це не лише джерело натхнення, але й місце знайомства і дослідження світових новинок.

Для інтер’єру офісу Interior Fabrics надихнулись скандинавським тижнем дизайну, де було багато натуральних матеріалів, простоти і мінімалізму ліній. В текстилі особливо багато повсті, навколо якої ми і закрутили весь інтер’єр.  

- Який процес забирає найбільше часу: генерування ідеї, підбір матеріалів, втілення?

Усі процеси з перелічених у роботі дизайнера є дуже важливими і кожен етап по своєму є цікавим. Але якщо оцінювати роботу по затраченому часу, то, звісно, що процес реалізації є найбільш трудомістким та тривалим.

- А як щодо кольорів? Від чого Ви відштовхувались при виборі колірної гами?

Оскільки це офіс, колірну гаму ми задали світлу, щоб сприяла роботі. Але, звичайно, ми хотіли підкреслити творче спрямування компанії, тому додали кольорових текстильних акцентів там, де вони не відволікатимуть від роботи.

- На які якості тканин для оздоблення інтер’єру ви звертаєте увагу в першу чергу?

Найбільше в тканинах цінуємо не лише якість та неперевершений вигляд, але й ту емоцію, яку вони дарують.

- Рішення задекорувати перегородки текстилем доволі неординарне. Чому саме цей матеріал?

Повсть є дуже актуальним, на сьогодні, матеріалом. Вона м’яка, затишна, має спокійну колірну гаму. Повсть має хороший звукопоглинаючий ефект, що дуже необхідно в офісі. Ми не могли пройти повз чудові каталоги з повстю, які є у колекції вашої компанії Interior Fabrics.

- Чому для штори, яка розділяє кабінет на дві зони, Ви обрали тканину “TOMO”?

Тканина “ТОМО” нам дуже сподобалась своєю текстурою, відтінками пастельних кольорів та здатністю не пропускати світло. Нею ми відділили зону проведення зустрічей від робочої зони, тим самим зробивши інтер`єр спокійним і затишним.

- Чи впевнені, що натуральні тканини витримають усі випробування офісом? До прикладу диван?

Ми в цьому переконані, оскільки не перші застосовуємо в оббивці натуральні тканини. Для дивану ми обрали темно-сірий колір, фактура тканини складна, тож плями на ній не будуть помітними. Звісно кожна тканина потребує догляду та чистки, особливо це стосується офісу.


                                                                                                Диван оббитий шерстяним текстилем колекції NORMA

- З якими труднощами Ви зіткнулись?

Найбільша трудність з якою ми зіштовхнулись це дотримуватись однієї концепції впродовж усього процесу реалізації. Адже в процесі нам і клієнту хотілось багато що змінювати та вдосконалювати. Та, незважаючи на труднощі, ми досягнули бажаного результату.

- Коли бачите кінцевий результат, з’являється бажання щось змінити?

Таке бажання з`являється постійно. Це нормальна практика в роботі дизайнера. Ми завжди хочемо все вдосконалювати, робити кращим. Ми намагаємось дотримуватись загальної концепції, але дизайн формується в процесі. Результатом ми задоволені. Отримали затишну творчу атмосферу, що сприяє роботі і креативу. Приємно коли цікаві ідеї та рішення втілюються у життя.

Натхнення та поради

Уся корисна інформація завжди під рукою. Підписуйтесь на розсилку!

 

Вхід на сайт

Переваги реєстрації

  • знижки до 10% на продукцію та послуги при замовленні з сайту;
  • інформаційна підтримка
  • можливість стати Партнером
Умови реєістрації

форма реєстрації

+38

ДЯКУЄМО ВАМ ЗА РЕЄСТРАЦІЮ

Спеціальні умови діятимуть після активації Вашого облікового запису. Дочекайтеся підтвердження на електронну пошту.