Для чого потрібні водовідштовхуючі просочення?

ТЕКСТИЛЬ У ІНТЕР'ЄРІ

Для чого потрібні водовідштовхуючі просочення?

Продукція компанії Interior Fabrics має лінію спецтканин з абревіатурою DWR (Durable Water Repellent), що в перекладі означає водовідштовхуюча речовина тривалої дії. Такі тканини прекрасно зарекомендували себе у комерційних приміщеннях – готелях, хостелах, мотелях,  ресторанах, клубах, санаторіях, офісах, приватних будинках тощо…

Чому тканина намокає?

Вoлoкно будь-якої тканини – це тверде тіло, а вода в свою чергу – це рідина. Мoлeкули води в середині краплі зі всіх сторін притягуються іншими мoлeкулaми, а поверхневі молекули краплі постійно втягуються всередину. Таким чином, крапля прагне скоротити площу своєї поверхні до мінімуму, прийняти форму кулі, яка володіє найбільшим об’ємом при мінімальній площі. При відсутності зовнішніх сил крапля води максимально приймає фopму кулі.

Якщо сила тяжіння між мoлeкулaми твердого тіла і мoлeкулaми рідини більша сили тяжіння між мoлeкулaми самої рідини, то пoвepхня твердого тіла буде притягувати мoлeкули рідини з краплі до себе – пoвepхня буде змочуватися даною рідиною. Щоб волокна тканини якомога менше притягували до себе воду, їх обробляють тонким шаром речовин з низьким КПН (коефіцієнт поверхневого натягу).

Тефлон

Це матеріал з найменшим КПН. Він найінертніший зі всіх органічних речовин та не реагує з кислотами, не розчиняється в органічних розчинниках, достатньо термостійкий, має низький коефіцієнт тертя. КПН тeфлoну – 18-20 мН/м; КПН води – 72 мН/м; жирів – 20-30 мН/м. Тканина оброблена тефлоном не впитує воду і залишається сухою. Саме такими є однотонні велюри з колекції Renard.

Силікон

Кремнійорганічний полімер – це велика група різноманітних рідин, каучуків і смол з вмістом кремнію з вуглецем. Вони термостійкі, хімічно інертні, гідрофобні. Деякі рідини силіконів використовують для обробки тканин, а саме – апретування, для стійких водовідштовхуючих властивостей. КПН силіконових еластомерів – близько 23 мН/м.

Водовідштовхуючі просочення

Це розчини або емульсії речовин з низьким КПН. Розчинник з розчиненою в ньому речовиною потрапляє на тканину і змочує поверхню тканини (волокна). Згодом розчинник випаровується, а на поверхні тканини залишається тоненький шар водовідштовхуючої речовини. Вже після процедури вода на поверхні буде об’єднуватися у краплі.

Така тканина міцна та витривала, ідеально підходить для використання у інтер’єрах та екстер’єрах. Водовідштовхуючі тканини також широко використовуються в сегменті домашнього текстилю для виготовлення скатертин, шпалер, для оббивки меблів, пошиття декоративних подушок та створення багатьох інтер’єрних декоративних елементів. Адже вони легко протираються та не бояться води. Що і говорити, ці тканини значно полегшили життя і господиням, і власникам приміщень, і дизайнерам.

Якщо на Вашому об’єкті планується використання спеціальних тканин та Ви шукаєте де їх можна найвигідніше придбати – звертайтеся! Завжди будемо раді Вам допомогти! 

Натхнення та поради

Уся корисна інформація завжди під рукою. Підписуйтесь на розсилку!

 

Вхід на сайт

Переваги реєстрації

  • знижки до 10% на продукцію та послуги при замовленні з сайту;
  • інформаційна підтримка
  • можливість стати Партнером
Умови реєістрації

форма реєстрації

+38

ДЯКУЄМО ВАМ ЗА РЕЄСТРАЦІЮ

Спеціальні умови діятимуть після активації Вашого облікового запису. Дочекайтеся підтвердження на електронну пошту.