It's alive! Друге життя старого дивану

ТЕКСТИЛЬ У ІНТЕР'ЄРІ

It's alive! Друге життя старого дивану

 

Купівля нових меблів це завжди невідомість. У вас є диван, який вас влаштовує? Він справний, комфортний і має хороший функціонал? Вам просто не подобається оббивка? Це завдання легко вирішити. Змінивши тканину, ви вдихнете нове життя у свої улюблені меблі.

Денис Дзорелашвілі, координатор продажу меблевих тканин Interior Fabrics, дав відповіді на запитання, які турбують усіх, хто планує змінити оббивку. Як знайти хороших виконавців, скільки коштує перетяжка та чого варто остерігатись читайте далі.

Що дешевше: перетягнути старі меблі чи купити нові?

Враховуючи більш ніж 9 років досвіду в меблевій сфері, можу сказати, що ціна перетяжки складає 50-70% вартості нового дивану. І це за умови звернення до дрібних виробників. Якщо ж ви дасте запит на фабрику – ціна складатиме усі 90-100% від вартості нових меблів. Все тому, що системні фабрики більше націлені на серійне виробництво. Їм не вигідно братись за дрібні замовлення.

Дуже часто, вибираючи м’які меблі, покупець не вникає в нюанси якісного текстилю. Результат очевидний – меблі мають малий термін служби. Ця ситуація показує «економіку володіння» – краще спершу купити якісне, хоч і дорожче, аніж потім переплачувати за нові меблі.

Найчастіше, наступивши на граблі дешевого текстилю, тканини для перетяжки вибирають більш ретельно. Деколи перетяжка в дорогий текстиль виходить дорожчою ніж купівля меблів в дешевій оббивці.

Джерело зображення диваны-сочи.рф

Які переваги зміни оббивки?

При перетяжці завжди є можливість змінити конфігурацію меблів, допрацювати модель. Більшість диванів зроблені з помилками, які приводять до незручностей експлуатації, механічних пошкодженням наповнювача та оббивки. До речі, при перетяжці доволі популярним є запит заміни «гостьового сну» на «щоденний сон».

Як довго служитимуть меблі після перетяжки?

Все в руках господаря. Навіть найбільш якісний матеріал можна зносити за короткий період часу. Та статистика свідчить про те, що коли диван прослужив більш ніж 5 років – він є якісним і його термін експлуатації не обмежений роками. Є психологічний фактор. Якщо людина користується річчю понад 5 років, вона її ніколи не викине на смітник. Диван чи крісло знайде новий дім. Його віддадуть родичам або завезуть на дачу. А після заміни оббивки меблі ще довго тішитимуть своїх власників.

Які ознаки того, що меблі потребують заміни тканини?

Перший фактор – це зношення текстилю. Затертості, плями, які не виводяться, дірки, розтягнутість тканини, шкірозамінник, який потріскався чи обліз – все, що хочеться змінити треба замінити.

Джерело зображення hometalk.com

Другий фактор – це потреба естетики. Люди перетягують меблі в більш сучасні тканини, щоб завжди бути в тренді.

Третій фактор – це некомфортність. Дуже часто клієнти замінюють шкіру чи шкірозамінники на звичайний текстиль. А все через те, що втомились від меблів, які парять.

Джерело зображення hometalk.com

Де можна перетягнути меблі? Як знайти якісних виконавців?

Послуги перетяжки надають багато фірм. Їхні контакти можна знайти в інтернеті чи на дошках оголошень біля під’їздів. Та найкращий спосіб знайти якісного виконавця – це "сарафанне радіо". Якщо ж нема кому порадити, а є потреба в перетяжці – ось основні критерії вибору:

1.Презентабельний сайт. Він вимагає фінансових затрат. Якщо сайт зроблений якісно – виробник має кошти для інвестицій. Можна припустити, що хороший прибуток є результатом якісної роботи та великої кількості клієнтів. 

2.Зателефонувавши, вас проконсультували на хорошому рівні. Ви отримали відповіді на всі запитання.  Та головним критерієм є те, чи задавали уточнюючі питання. Якщо так, ви розмовляєте зі спеціалістом.

3.Потрібно запросити майстрів-оцінювачів на огляд обсягу робіт. Лише на місці все стане на свої місця. Ви побачите людину, зрозумієте чи буде комфортно з нею спілкуватись, оціните її знання та можливості. Професіонали можуть запропонують вам альтернативні варіанти, про які ви не здогадувались. На місці завжди складається конструктивний діалог, який неможливий в телефонному режимі.

Джерело зображення remontofmebel.ru

Чи варто змінювати не лише оббивку, але й наповнювач?

Заміна наповнювача – послуга не дешева. Потрібно розуміти чи це вам потрібно.  Майстер-оцінювач сам запропонує і розповість про варіанти. Це може бути часткова заміна наповнювача або заміна амортизаційної системи. Та варто пам’ятати, що деколи немає можливості визначити в якому стані перебуває наповнювач аж поки диван не розшиють.

Скільки часу займає заміна тканини?

Меблі дуже різні за розмірами і  складністю робіт. Деколи очікування матеріалів триває довше ніж сам процес перетяжки. Це пов’язано з тим, що в Україні практично немає виробництва комплектуючих та текстильних фабрик. Все імпортується, тому й виникають затримки. Також треба зважати на завантаженість виробництва, сезонність, період відпусток. Зазвичай, термін заміни тканини коливається від 2-х до 45-ти днів. В середньому, щоб перетягнути диван потрібно 10-14 днів.

Джерело зображення sofabiz.com

Як вдало обрати тканину для перетяжки? На що треба звертати увагу?

Тканину потрібно підбирати під свій спосіб життя. Дайте відповідь на такі запитання: Чи є тварини? Чи є маленькі діти? Чи це меблі для кухні? Відповівши, ви зрозумієте які характеристики текстилю вам потрібні.

Другий етап підбору – це естетика та тактильні відчуття. Якісна тканина завжди говорить за себе сама. Вона в гарному каталозі, де є чітко описані всі характеристики та переваги.

Чого слід остерігатись при заміні оббивки? Що може піти не так?

Якщо меблі мають чіткі і рівні форми, не можна використовувати тканини, які легко тягнуться. І навпаки, якщо у вас меблі в стилі «шарпей» – не  варто обирати грубі, щільні тканини.

Джерело зображення fmsu.org.ua

Чи варто обирати яскраві і нестандартні оббивки?

Меблі повинні вписатись в існуючий інтер'єр. Звісно ви можете користуватися порадами людини, яка продає меблі, але пам’ятайте, що з цими тканинами жити далі вам.

Моя порада, якщо ви багато працюєте, прийшовши додому, вам потрібен відпочинок, а не активність – обирайте згладжені, пастельні кольори. Оптимальна палітра таких тканин – це Persempra (сайт бренду: http://persempra.com.ua).

Якщо ви людина активна – вам необхідні яскраві барви, які заряджають енергією і підштовхують до дій.

Натхнення та поради

Уся корисна інформація завжди під рукою. Підписуйтесь на розсилку!

 

Вхід на сайт

Переваги реєстрації

  • знижки до 10% на продукцію та послуги при замовленні з сайту;
  • інформаційна підтримка
  • можливість стати Партнером
Умови реєістрації

форма реєстрації

+38

ДЯКУЄМО ВАМ ЗА РЕЄСТРАЦІЮ

Спеціальні умови діятимуть після активації Вашого облікового запису. Дочекайтеся підтвердження на електронну пошту.